Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

violinek 19:19, 02 wrz 2015

Dla Ciebie nic sie nie zmienia a ja odkrywam ciagle ciekawe zakatki ...chetnie zobaczylabym rabate z rozchodnikiem w wiekszej perespektywie ...ale rozumiem , ze teraz bedziesz nadrabiac upalny okres .
Borbetko mam prosbe ..moglabys pokazac danice przed i po cieciu ?
Zycze owocnej pracy w sprzyjajacej temperaturze
violinek 10:27, 03 wrz 2015

Borbetko Kochana !!! Twojego argumentu na temat " zielonych skarpetek " w niwaki nie przebije ...ze ja o tym wczesniej nie pomyslalam ...praktyka i wygoda to jednak podstawa planowania - Dziekuje
Rozjasnilas moja pomrocznosc ..ale Danice kupie ....zarazilas mnie nimi
MirellaB 18:53, 03 wrz 2015

Monia doświadczona ogrodowo jest bardzo Czytałam co pisałyście na wątku u Przemka
Borbetka 22:12, 03 wrz 2015

Basilikum napisał(a)
ja tez sie wybíeram na trening temperatura idealna, nawet deszcz mi nie przeszkadza, zreszta zanim sie wybiore moze bedzie lepiej

Już czwarty trening za mną. Jednak po przerwie nogi bolą .
Borbetka 22:16, 03 wrz 2015

Violinku, tutaj pokazywałam cięcie thui: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1500-borowcowy-raj?page=202
Mirelko, chętnie się dzielę doświadczeniem, ale chyba mnie przeceniasz . Znowu mi chodzą zmiany po głowie. Rabata rozchodnikowa jest za krótka, wszystko się dusi i za duży gąszcz. Jest jednak ale ... rozchodnika długo nie widać i nie wiem z czym go zestawić, aby zawsze coś było na rabacie. Lubię formy, a nie lubię pustych rabat. Rozchodnik piękny z rozplenicami, a ich też nie ma długo. Puste poletko ... nie dla mnie. I klops, będę myśleć jak nastanie zima.
ren133 22:33, 03 wrz 2015

Borbetka napisał(a)
Nie mam jakoś siły na fotki. W ogóle sflaczała jestem. Biegać się nie da, za gorąco mi, tlenu brak. Mogę tylko stać z wężem ogrodowym i podlewać. Zaniedbałam nieco ogród, źródełka jeszcze nie skończyłam, rabaty północnej też nie zrobiłam. Nic się nie dzieje i muszę to zmienić. Zaczynam od dziś .

Aniu, odpowiem co do jałowców. Moje też mają odkształcone gałązki i obetnę je chyba zaraz. Od Ciebie zależy czy zaryzykujesz. Jeśli masz cienkie gałązki do obcięcia, to spokojnie tnij, jeśli grube, to ryzyko, że nie zdrewnieją do zimy. Ja tnę. Wkrótce wszystkie kule Danicowe idą pod nożyce. Tylko czekam aż upały miną. Bukszpany też poczochrane i też czekam aż upały miną. Ja zachowuję się trochę jak ogrodnik miejski, robię jak jest robocza siła .

Borbetko
To znaczy, że bukszpany mozna jeszcze ciąć?
violinek 22:46, 03 wrz 2015

No teraz to juz nikt mnie nie odwiedzie od nabycia Danici ..
Pieknie je docinasz ... Dziekuje i Pozdrawiam
Borbetka 08:21, 04 wrz 2015

Renato, wiem że lepiej nie ciąć już roślin, ale jestem jak ogrodnicze służby miejskie. Robię w ogrodzie kiedy mam czas, bo areał duży. Ryzykuję po prostu, wcześniej się nie dało. W te upały też nie jest dobrze ciąć, bo się wszystko żółte robi. Jakie jest wyjście? Wczoraj Danica była cięta.

Violinku .
kitek81 08:53, 04 wrz 2015

piękny wrześniowy ogród wcale po nim nie widać, że susza była! bardzo mi się podobają Twoje zestawienia roślin ogród tętni życiem i kolorem
zawitka 08:53, 04 wrz 2015

Borbetko przychodzę od Przemka ----ja kładę lekką szyfonową szmatkę pod podcinane krzewy 2 na 2 m I jest luksLecę obejrzeć co u Ciebie bo dawno nie zaglądałam Polatałam na chybcika ale wrócę Szałwia niebieska I rozchodnik to jest to