he dziewczyny jak też byłam zaskoczona jak je zobaczyłam,zazwyczaj kupuje ciętę tulipany, ale bukszpanów to nigdy nie widziałam, a tu proszę taka niespodzianka, są spore od doniczki tak około 25cm równiutkie gęstę od dołu. sztuka po 5,49
brrrrrr czy musi być tak zimno???? niby na termometrze +4, ale jest taki wiatr że temperatura odczuwalna to z -2, wyszłam na chwilę i ręcę mi zgrabiały, założyłam kaptur żeby mi głowy wiatrzysko nie urwało...
Dzisiaj w pracy wyskoczyłam po bułki do biedronki i zamiast bułek kupiłam bukszpany na nową rabatkę
zgodnie z projektem okrąg okala bukszpan, a dalej półłukiem idzie dalej rabata na ktorej maja być stożki podsadzone żurawką,
kurcze czytam o tych bambusach i aż trudno uwierzyć, takie delikatne, zwiewne a wychodzi że to krwawe potwory...myślę że stracha Marzenie narobiliście, ale może i lepiej lepiej wiedzieć jak postępować z potworem
Nie bucz Ana najwyżej wolniej Ci będą rosły.Czy mi sie zdaje czy dobrze pamiętam że twój projekt robiła Danusia bo jak tak to wogóle o nic Cie głowa nie musi bolec.
Przepiekny ogród. Az dziw, że trafiłam dopiro dziś. I zazdroszcze spotkania i już czekam na relację z maja.
Jeśli mogę dopytać; potrzebuję Rh biały, fioletowy i różowy do ogrodu w którym jest mnustwo słońca. Jakie odmiany powinnam wybrac?
Biały może byc Album novum-wysoki lub Eskimo lub Cuningham's White. Fiolet:blutopia,lub Catawbiense Grandiflorum lub Lee's dark purple i różowy moze byc Haaga, lub Helsinki University lubPohjola's Daughter lub Roseum elegans.Te które pogrubiłam lepiej by jednak było żeby były trochę miedzy krzewami by przez częsc dnia miały troszke cienia.
Bogdziu bardzo dziękuje. Te które potrzebują lekkiego osłaniania też w kilka miesc mogę dac. Ponieważ dopiero zakładam ogród to wsadzę je w osłoniete miejsce, takie niewielkie a za rok jak juz moje świerki będa na swoim miejscu przesadzę.
Niestety teraz u mnie sa miejsca gdzie jest jak na patelni.
Mam kuzynke mieszkająca niedaleko która rośnie w lesie, i jej Rh rosna jak na drożdzach. Rh kupiony za 9 zł w Biedronce do jesieni był 3krotnie większy. Jednak te rośliny wiedzą gdzie im najlepiej. A ja muszę sobie radzić inaczej, zatem jeszcze raz bardzo dziękuję za wskazówkę.
Wszystkie rh bedą rosły szybciej w cieniu chociaz niezbyt głębokim bo w głebokim chorują i dużo gorzej kwitna. Masz rację mozna spokojnie nawet trzy lata podhodowac rh w cieniu i przesadzic potem i ma sie o wiele większy krzak.
buu to niezbyt dobra wiadomość dla mnie bo u mnie poki co z cieniem marnie może jak brzozy posadzę to trochę cienia dadzą...
odlądałam (jesli mozna ta to nazwać) dzieciaki szalały i myślałam że się przesłyszalam że to azalia, ale efekt faktycznie piękny, wogóle cały ogród magiczny... ogromny...i fajnie przedstawiony o różnych porach roku. Pomyślałam sobie że gdybym chciała na cześć każdego dziecka zrobić jego część to by mi miejsca zabrakło
oczywiście zapomnialam dodać że takie okno a może i większe to moje marzenie może w następnym domu...
Niekoniecznie, mozna połączyc dwa okna , podłozą jakaś belkę i możesz szybke wklejac. Budowlańcy to potrafią ale trzeba znależc dobrych zeby nie naruszyki konstrukcji domu i bez mądrych wyliczeń tez się pewnie nie obejdzie ale dla chcącego....
ach u nie są duże drzwi balkonowe, gdybym chciala jeszcze większe musiałabym wyburzyć ścianę, a mi się marzy oooogromne okno na pół ściany
Ja tez chciałam jeszcze wieksze ale mój m tego nie czuł tak jak ja i cos tam o ogrzewaniu, że szyba może pekac i takie tam inne opowiadał i zostało takie jak jest.
oczywiście zapomnialam dodać że takie okno a może i większe to moje marzenie może w następnym domu...
Niekoniecznie, mozna połączyc dwa okna , podłozą jakaś belkę i możesz szybke wklejac. Budowlańcy to potrafią ale trzeba znależc dobrych zeby nie naruszyki konstrukcji domu i bez mądrych wyliczeń tez się pewnie nie obejdzie ale dla chcącego....
ach u nie są duże drzwi balkonowe, gdybym chciala jeszcze większe musiałabym wyburzyć ścianę, a mi się marzy oooogromne okno na pół ściany