Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:29, 02 kwi 2012

Do góry
a w bali miałaś też narcyzy? u mnie powyłazily krokusy, tulipany, czosnki, ale narcyzów jeszcze nie widzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:25, 02 kwi 2012

Do góry
nie dziwie się
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:22, 02 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
prymulki są przecudnej urody

Jak je zobaczyłam to aż mi się oczy zaśmiały
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:21, 02 kwi 2012

Do góry
prymulki są przecudnej urody
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:02, 02 kwi 2012

Do góry
he dziewczyny jak też byłam zaskoczona jak je zobaczyłam,zazwyczaj kupuje ciętę tulipany, ale bukszpanów to nigdy nie widziałam, a tu proszę taka niespodzianka, są spore od doniczki tak około 25cm równiutkie gęstę od dołu. sztuka po 5,49
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:20, 02 kwi 2012

Do góry
brrrrrr czy musi być tak zimno???? niby na termometrze +4, ale jest taki wiatr że temperatura odczuwalna to z -2, wyszłam na chwilę i ręcę mi zgrabiały, założyłam kaptur żeby mi głowy wiatrzysko nie urwało...
Dzisiaj w pracy wyskoczyłam po bułki do biedronki i zamiast bułek kupiłam bukszpany na nową rabatkę

zgodnie z projektem okrąg okala bukszpan, a dalej półłukiem idzie dalej rabata na ktorej maja być stożki podsadzone żurawką,

Mój mały raj na ziemi :) 18:08, 02 kwi 2012

Do góry
zgadzam się z dziewczynami co do chustki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:03, 02 kwi 2012

Do góry
kurcze czytam o tych bambusach i aż trudno uwierzyć, takie delikatne, zwiewne a wychodzi że to krwawe potwory...myślę że stracha Marzenie narobiliście, ale może i lepiej lepiej wiedzieć jak postępować z potworem
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:17, 01 kwi 2012

Do góry
Ja tam na bambusach się nie znam więc nie powiem co mogą uczynić, ale na tle domu wyglądają BOSKO!!!!!
Mój mały raj na ziemi :) 15:44, 01 kwi 2012

Do góry
Jolu, dziękuję ! jak już pisałam to Gosi pomysł

Polu, to prawda, takie spotkania i możliwość uczenia się od samej Danusi - to fantastyczna sprawa !

Ana_art - dziękuję !

Justi, ja dopiero jutro chcę kupić nasionka, mam nadzieję, że do świąt wzjedzie i skorupki będą zieloniutkie zabieram stroik na święta do teściów

Syla - pięknie dziękuję !

KasiuWB- ja też żałuję !

Marzenko, no przecież tak to działa , coś się podpatrzy i robi po swojemu tak, to ja w tej chustce

Marzenko, dziękuję zleciało, przegadane aż 300 stron, nie do wiary!

Joasiu, szkoda, że Cię nie było ! może następnym razem....będę czekać !

Rododendronowy ogród. 11:08, 01 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Przepiekny ogród. Az dziw, że trafiłam dopiro dziś. I zazdroszcze spotkania i już czekam na relację z maja.
Jeśli mogę dopytać; potrzebuję Rh biały, fioletowy i różowy do ogrodu w którym jest mnustwo słońca. Jakie odmiany powinnam wybrac?

Biały może byc Album novum-wysoki lub Eskimo lub Cuningham's White. Fiolet:blutopia,lub Catawbiense Grandiflorum lub Lee's dark purple i różowy moze byc Haaga, lub Helsinki University lubPohjola's Daughter lub Roseum elegans.Te które pogrubiłam lepiej by jednak było żeby były trochę miedzy krzewami by przez częsc dnia miały troszke cienia.

Bogdziu bardzo dziękuje. Te które potrzebują lekkiego osłaniania też w kilka miesc mogę dac. Ponieważ dopiero zakładam ogród to wsadzę je w osłoniete miejsce, takie niewielkie a za rok jak juz moje świerki będa na swoim miejscu przesadzę.
Niestety teraz u mnie sa miejsca gdzie jest jak na patelni.
Mam kuzynke mieszkająca niedaleko która rośnie w lesie, i jej Rh rosna jak na drożdzach. Rh kupiony za 9 zł w Biedronce do jesieni był 3krotnie większy. Jednak te rośliny wiedzą gdzie im najlepiej. A ja muszę sobie radzić inaczej, zatem jeszcze raz bardzo dziękuję za wskazówkę.

Wszystkie rh bedą rosły szybciej w cieniu chociaz niezbyt głębokim bo w głebokim chorują i dużo gorzej kwitna. Masz rację mozna spokojnie nawet trzy lata podhodowac rh w cieniu i przesadzic potem i ma sie o wiele większy krzak.

buu to niezbyt dobra wiadomość dla mnie bo u mnie poki co z cieniem marnie może jak brzozy posadzę to trochę cienia dadzą...

Nie bucz Ana najwyżej wolniej Ci będą rosły.Czy mi sie zdaje czy dobrze pamiętam że twój projekt robiła Danusia bo jak tak to wogóle o nic Cie głowa nie musi bolec.
Rododendronowy ogród. 11:05, 01 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
w "Maji" byla własnie informacja, że można obejrzeć ogród wcześniej umawiając się

Wiem ale nie wiem czy ludzie bedą chcieli. Mam nadzieję że coś napiszą. Jeszcze Danusię musze spytac.
Rododendronowy ogród. 10:49, 01 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przepiekny ogród. Az dziw, że trafiłam dopiro dziś. I zazdroszcze spotkania i już czekam na relację z maja.
Jeśli mogę dopytać; potrzebuję Rh biały, fioletowy i różowy do ogrodu w którym jest mnustwo słońca. Jakie odmiany powinnam wybrac?

Biały może byc Album novum-wysoki lub Eskimo lub Cuningham's White. Fiolet:blutopia,lub Catawbiense Grandiflorum lub Lee's dark purple i różowy moze byc Haaga, lub Helsinki University lubPohjola's Daughter lub Roseum elegans.Te które pogrubiłam lepiej by jednak było żeby były trochę miedzy krzewami by przez częsc dnia miały troszke cienia.

Bogdziu bardzo dziękuje. Te które potrzebują lekkiego osłaniania też w kilka miesc mogę dac. Ponieważ dopiero zakładam ogród to wsadzę je w osłoniete miejsce, takie niewielkie a za rok jak juz moje świerki będa na swoim miejscu przesadzę.
Niestety teraz u mnie sa miejsca gdzie jest jak na patelni.
Mam kuzynke mieszkająca niedaleko która rośnie w lesie, i jej Rh rosna jak na drożdzach. Rh kupiony za 9 zł w Biedronce do jesieni był 3krotnie większy. Jednak te rośliny wiedzą gdzie im najlepiej. A ja muszę sobie radzić inaczej, zatem jeszcze raz bardzo dziękuję za wskazówkę.

Wszystkie rh bedą rosły szybciej w cieniu chociaz niezbyt głębokim bo w głebokim chorują i dużo gorzej kwitna. Masz rację mozna spokojnie nawet trzy lata podhodowac rh w cieniu i przesadzic potem i ma sie o wiele większy krzak.

buu to niezbyt dobra wiadomość dla mnie bo u mnie poki co z cieniem marnie może jak brzozy posadzę to trochę cienia dadzą...
Rododendronowy ogród. 10:43, 01 kwi 2012

Do góry
w "Maji" byla własnie informacja, że można obejrzeć ogród wcześniej umawiając się
Mój mały raj na ziemi :) 10:35, 01 kwi 2012

Do góry
Przepiękne te Twoje dekorację miód, malina ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:35, 01 kwi 2012

Do góry
odlądałam (jesli mozna ta to nazwać) dzieciaki szalały i myślałam że się przesłyszalam że to azalia, ale efekt faktycznie piękny, wogóle cały ogród magiczny... ogromny...i fajnie przedstawiony o różnych porach roku. Pomyślałam sobie że gdybym chciała na cześć każdego dziecka zrobić jego część to by mi miejsca zabrakło
Rododendronowy ogród. 22:08, 31 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

oczywiście zapomnialam dodać że takie okno a może i większe to moje marzenie może w następnym domu...

Niekoniecznie, mozna połączyc dwa okna , podłozą jakaś belkę i możesz szybke wklejac. Budowlańcy to potrafią ale trzeba znależc dobrych zeby nie naruszyki konstrukcji domu i bez mądrych wyliczeń tez się pewnie nie obejdzie ale dla chcącego....

ach u nie są duże drzwi balkonowe, gdybym chciala jeszcze większe musiałabym wyburzyć ścianę, a mi się marzy oooogromne okno na pół ściany

Ja tez chciałam jeszcze wieksze ale mój m tego nie czuł tak jak ja i cos tam o ogrzewaniu, że szyba może pekac i takie tam inne opowiadał i zostało takie jak jest.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:03, 31 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
aaaa Marzenko tak sobie przypomniałam, jak rano czytałam cały wątek od początku, napisałaś że masz dorosłą córkę.... to takie żarty były?????

Aniu córka w tym roku zdaje maturę , na V roku studiów przed magisterką się postarałam
Rododendronowy ogród. 21:00, 31 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

oczywiście zapomnialam dodać że takie okno a może i większe to moje marzenie może w następnym domu...

Niekoniecznie, mozna połączyc dwa okna , podłozą jakaś belkę i możesz szybke wklejac. Budowlańcy to potrafią ale trzeba znależc dobrych zeby nie naruszyki konstrukcji domu i bez mądrych wyliczeń tez się pewnie nie obejdzie ale dla chcącego....

ach u nie są duże drzwi balkonowe, gdybym chciala jeszcze większe musiałabym wyburzyć ścianę, a mi się marzy oooogromne okno na pół ściany
Rododendronowy ogród. 20:44, 31 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies