Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:51, 27 kwi 2015

Do góry
Kasaya- ja mam projekt i trzymam się go

lawenda ma juz małe przyrosty

i taras odświeżony

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:34, 27 kwi 2015

Do góry
Klony -Historia

Chyba ze dwa lata temu kupiłam w szkółce leśnej klony ginnala, po jakimś czasie nasz forumowa koleżanka Agniecha zauważyła , że są jakieś dziwne i wtedy zaczęło sie dohcodzenia, które w efecie przyniosło takie rozwiązanie że to nei ginnala tylko srebrzyste (potocznie zwane cukrowe, dorastające do 40 metrów wys.)

Moja trwoga i rozpacz nei znała granic.
zaczęłam szukać na nowo klonów

i dziś własnie znalazłam, przywieźliśmy z połówczakiem i wsadziliśmy a tamte potwory poszły precz

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:28, 27 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

ps. hortensje mam dwie odmiany:
polar bear i incrediball- obie sie pokładały zeszłego roku ale one były młodziutkie więc ten rok będę obserwowała czujnym okiem

u mnie polar bear sie nie pokładała

ale mysle ze to zalezy od rosliny
czy ma wiotkie i cienkie gałazki czy raczej grube

bobo tez u mnie byla dosyc mocna

ach...normalnie nie moge patrzec na ten twoj porządek bo wpadam w kompleksy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:26, 27 kwi 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:25, 27 kwi 2015

Do góry

w krainie kwitnących beatlesów
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:22, 27 kwi 2015

Do góry
Minidoniczki czekają na obsadzenie: towar zamówiony 16.04. ma dotrzec w tym tygodniu

rozplenice rosną w najlepsze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:22, 27 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Sebcio- śliczne morze szafirków i tyś mega mądry i pracowity chłopak, i bardzo cie lubię.

ps. ale jednak wolę naturalne kolory bardziej od tych podkręconych -mam nadzieję że mnie jeszcze bedziesz kochał

Takie komplementy mi prawisz, to jak Cię nie kochać?
Zdjęcia jak się mi udadzą to wstawiam nawet bez obróbki, ale czasem po prostu podkręcam kolory do naturalnych, bo aparat potrafi je przekłamać... Za to jak mam gdzieś wstawić swoje zdjęcie to fotoszopuję się kilka minut Wy - piękni, zgarabni i powabni, nie macie tych problemów
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:16, 27 kwi 2015

Do góry
siakowa- w donicach miałam tak że prawie całe wypełnione ziemią ale to nie było dobre rozwiązanie bo były mega ciężkie i się strasznei syfiły, teraz planowo chcę w donicach wkładac a te białe traktowac jako osłonkę.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:13, 27 kwi 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
ja moją podrapałam grabiami - kupę siana wygrabiłam - i teraz jest strasznie nędzna tam, chyba źle zrobiłam, rocznego trawnika nie każą wertykulować ale czy drapanie grabiami to zaraz wielka wertykulacja - drapałam tymi prawdziwymi, nie do liści ...

ja też miałam wczesna wisna taki pomysł żeby wertykulować ale mój połowiczek zadzwonił do fachowcow co nam trawnik robili i powiedzieli że absolutnie bo za młody. jadnak mam nadzieję że twój trawnik sie pozbiera i będzie kiedyś cieszył oczyska

ps. hortensje mam dwie odmiany:
polar bear i incrediball- obie sie pokładały zeszłego roku ale one były młodziutkie więc ten rok będę obserwowała czujnym okiem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:12, 27 kwi 2015

Do góry
pięć minut na leżaku było

imprezka się udała, przepisy sobie zapisałam będą na kolejna imprezkę

pianek z patyka nie będzie bo to bomba chemiczna.
kaszankę robię tak że robię takie mini pakieciki z kiszoną kapustą - pycha

w podziekowaniu wstawiam smaczne sałatki które robię i polecam:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/brzoskwinie/rukola_z_brzoskwiniami/przepis.html

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/truskawki_feta/przepis.html

a tu cos na co zawsze mam ochote ale jeszcze nie robiłam:
Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
1. 6 jabłek (średnich), umytych
2. 500 g rabarbaru, umytego, obranego, pozbawionego końcówek, pokrojonego w 1-centymetrowe kawałki
3. 2 łyżki masła
4. 100 g suszonej żurawiny
5. 70 g cukru trzcinowego
6. 1 opakowanie cukru wanilinowego
7. 1 płaska łyżeczka cynamonu
Ścinamy górną część jabłka (ok. 0,5 cm) i za pomocą łyżki do wydrążania gniazda nasienne oraz część miąższu (pozostawiamy ścianki ok.0,5 cm). Wydrążony miąższ przekładamy do osobnego naczynia.
1/2 rabarbaru wrzucamy na patelnię z masłem, cukrem trzcinowym, cukrem wanilinowym, żurawiną oraz z wydrążonym miąższem jabłek. Całość prażymy pod przykryciem ok. 10-12 minut do momentu, aż rabarbar zacznie się rozpadać. Zdejmujemy z ognia, do podsmażonego farszu dodajemy pozostałą część rabarbaru oraz cynamon, mieszamy. Odstawiamy na bok pod przykryciem na około 10 minut. Tak przygotowanym nadzieniem całkowicie wypełniamy wydrążone jabłka.
Nafaszerowane zawijamy w folię aluminiową, (każde osobno) Zawinięte jabłka układamy na ruszcie rozgrzanego grilla. Grillujemy mniej więcej przez 15 minut pod przykryciem.

wszystkim za przepisy dziękuję

ps. mam zdjęcia i nie zawacham się ich użyć
W Gąszczu u Tess 18:20, 27 kwi 2015

Do góry
Ślicznie kolorowo tak rześko i wiosennie
W Gąszczu u Tess 18:20, 27 kwi 2015

Do góry
dubelek mi wyszedł. ale CMOK
W Gąszczu u Tess 18:19, 27 kwi 2015

Do góry
Masakra jakaś z tym szpadlem do kantów. o zgrozo!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:18, 27 kwi 2015

Do góry
no rozplenice u mnie są już mega duże

a twoje morza i rzeki , ba - nawet oceany tulipanów niesamowite wrażenie robią superowo

ps. pamiętam ciągle tę mega wilachną pakę z cebulami- nie do pobicia !!

CMOK
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:16, 27 kwi 2015

Do góry
Sebcio- śliczne morze szafirków i tyś mega mądry i pracowity chłopak, i bardzo cie lubię.

ps. ale jednak wolę naturalne kolory bardziej od tych podkręconych -mam nadzieję że mnie jeszcze bedziesz kochał
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:14, 27 kwi 2015

Do góry
Ślicznie te czarnule w wazonie
"W kolorze blue" 10:25, 27 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

doc tyz prowda.
ida se zalegnąć na leżaku, mam całe 5 minut wolnego
No to ma ładne koleżanka leżaczki do patrzenia ja ostatnio kupiłam sobie szpilki wysokie. M, na mnie tak patrzy i mówi, gdzie TY bedziesz w nich chodziła, a ja "jakie chodzila, to szpilki do leżenia"
Ogród niby nowoczesny ale... 10:11, 27 kwi 2015

Do góry
sliczne grabulce
"W kolorze blue" 10:10, 27 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Szczerze, bo ja zawsze prawdę mówię Nie będzie. Kradę czas na forum, kosztem dzieci, ogrodu, nierzadko ksiązki, odpoczynku. Nie będę dylała z aparatem i zrzucała zdjęć. Serio, zamiast, wolę już wypić lampiona czerwonego i popatrzeć na ogród

"Toże lubluju tiebia"

doc tyz prowda.
ida se zalegnąć na leżaku, mam całe 5 minut wolnego
Za karę na koniec ogrodu... 10:08, 27 kwi 2015

Do góry
proszę pokaż derenia floridę jak dziś to wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies