Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Viola 19:29, 26 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Królowa jest jedna

Gienia górą, zaraz po piętach jej Zuźka depcze
Madzenka 21:35, 26 kwi 2015

Jak to mszyca? A oprysk promanalem Pani w litym /marcu poczyniła?

Jaz amówiłam Larvanem i zażyczyłam sobie dostawe przed weekendem majowym. W ubiegłym roku w kwietniu juz mi wpierdzieliły jednego rh. W tym roku ciut opóżnione są, liczę ze zdąze je ukatrupić przed przepoczwarzeniem..
tusiawka 22:35, 26 kwi 2015

Ja nie wiem jak wy dajcie radę te odpryski robić. Ja czasem jakiś gotowy preparat w spray-u użyje na kilku różach, to zaraz mi się zdaje, że już podtruta jestem.
U mnie nawet ślimaków bardzo mało w tym roku jest. Mszyc nie widziałam.
Na ścianie wylegiwał się za to wtyk straszyk. Niszczy szczawie, więc w zasadzie powinnam go lubić, gorzej, że zjada też maliny.
malkul 10:10, 27 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Szczerze, bo ja zawsze prawdę mówię Nie będzie. Kradę czas na forum, kosztem dzieci, ogrodu, nierzadko ksiązki, odpoczynku. Nie będę dylała z aparatem i zrzucała zdjęć. Serio, zamiast, wolę już wypić lampiona czerwonego i popatrzeć na ogród

"Toże lubluju tiebia"

doc tyz prowda.
ida se zalegnąć na leżaku, mam całe 5 minut wolnego
Ensata 10:19, 27 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Jak to mszyca? A oprysk promanalem Pani w litym /marcu poczyniła?

Jaz amówiłam Larvanem i zażyczyłam sobie dostawe przed weekendem majowym. W ubiegłym roku w kwietniu juz mi wpierdzieliły jednego rh. W tym roku ciut opóżnione są, liczę ze zdąze je ukatrupić przed przepoczwarzeniem..
Mszyca dorodna i wypasiona, ale już nie zyje. Z lubością ja zamordowałam. Nie, ja nie robię oprysku promanalem. Mszyce się łatwo morduje naturalnymi metodami, a parafina to trucizna. Pisałam już kiedyś, w starym ogrodzie robilam oprysk pirimorem. Ot, niewinne psik, psik. Po jakims czasie robiłam badanie krwi, poziom leukocytów wyszedł mi taki, że chcieli mi pobierac szpik do badania. Zaczeli mnie przepytywać, czy głodówkę stosowałam leki w ostatnim czasie brałam, albo miałam kontakt z agresywną chemią Od tamtej pory boje się jak ognia oprysków, nie uzywam nawet tych patentów do kontaktu na komary.

Sama mam zamowiony Larvan, ale wracam dopiero 8 maja i nie wiem, czy nie będzie za pózno
Ensata 10:21, 27 kwi 2015

Kasya napisał(a)

a jeszcze a propos mszyc, bo sie zastanawialam dlaczego moja brzoza purpurea wypuszcza zielone listki, ale jak sie przyjrzalam to zobaczylam ze ona jeszcze wcale listkow nie wypuszcza

na rozach, co dziwne, nie widze, moze to po opryskaniu promanalem ?
Dobre z brzozą Tak, na pewno po promanalu.
Tess 10:21, 27 kwi 2015

Mnie powiedziano w ub. roku że Larvanem można dwa tygodnie trzymać w lodówce bez uszczerbku dla niego.
Ensata 10:22, 27 kwi 2015

tusiawka napisał(a)
Ja nie wiem jak wy dajcie radę te odpryski robić. Ja czasem jakiś gotowy preparat w spray-u użyje na kilku różach, to zaraz mi się zdaje, że już podtruta jestem.
U mnie nawet ślimaków bardzo mało w tym roku jest. Mszyc nie widziałam.
Na ścianie wylegiwał się za to wtyk straszyk. Niszczy szczawie, więc w zasadzie powinnam go lubić, gorzej, że zjada też maliny.
A naturalnym środkiem go? Ślimaków tez nie mam, ale one nie lubia po korze łazić.
Tess 10:23, 27 kwi 2015

Precyzuję - można przechowywać do daty ważności (pewnie u mnie były to dwa tygodnie).
http://www.koppert.pl/produkty/produkty-szkodniki-choroby/produkty/szczegolowo/larvanem/
Ensata 10:23, 27 kwi 2015

Tess napisał(a)
Mnie powiedziano w ub. roku że Larvanem można dwa tygodnie trzymać w lodówce bez uszczerbku dla niego.
Tak, teraz Zielonama już w lodóweczce przyszykowane.