Polinko, staram się nie gadać za dużo, więcej fot, bo ani się obejrzymy, a zima będzie
miłego weekendu
budleje zaraz, mam ich pod murem 7 i mają zaskoczyć z werbenami i różami
róża w lasku
Przepis na cisteczka owsiane:
- 2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1 szklanka otrębów (obojętnie jakich)
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- 6 łyżek miodu
- 2 łyżeczki cynamonu (możecie też użyć przyprawy do piernika)
- 2 jajka
- na oko rodzynki, pestki dyni, słonecznika (generalnie co mam, czasami dodaje orzechy ale pokruszone)
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie suche składniki w misce i na koniec dodaj 2 jajka, miód i jogurt naturalny i mieszaj tak, aby powstała gładka masa (wszystko musi się połączyć - skleić)
Blaszki z piekarnika wykładam papierem i łyżką do zupy nakładam "papkę" formując placuszki, wkładam do nagrzanego piekarnika do 170 stopni. Czas pieczenia ok. 20minut. Wszystko zależy myślę od kuchni i trzeba sprawdzać, żeby się nie spaliły. Z tej porcji powinno wyjść ok. 32szt.
Życzę smacznego
Oj jak ja to rozumiemJestem na etapie garażu...
U mnie wszyscy się dziwią dlaczego mam takie wysokie rachunki za wodę
Jestem zachwycona Twoimi donicami. Teraz tynkowanie, póżniej malowanie i będzie fantastyczny efekt.
Kanciki jak od jakiejś specjalistycznej maszyny Wspaniały efekt Ola, jestem zachwycona i nie mogę się doczekać kwitnienia hortek, będzie u Ciebie ogrodowiskowy spektakl
Jestem zadowolona Moje są mniejsze i ja nic nie kładłam do środka, żeby je obciążyć. Jak na razie, nic się nie dzieje i stoją w miejscu. U mnie stoją na tarasie. Tak wyglądają
Martuś, dobrze, że czuwasz nademną Nie pomyślałam... Wczoraj na szybko wsadziłam jednego bambusa a dzisiaj biegałam z nimi po ogrodzie i szukałam dobrego miejsca
Jagoda, mam nadzieję, że tylko obrazki przejrzałaś i dużo czasu nie straciłaś bo u mnie więcej rozważań i pogaduszek niż ciekawych widoków
W kostce granitowej jestem zakochana, teraz okazuje się, że placyk troszkę za mały ale musiałabym kwiatuchy usuwać aby powiększyć a przy moim małym ogrodzie każdy metr na wagę złota