Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 00:00, 17 cze 2014

Napia napisał(a)

Asiu, kiedy patrzę na zdjęcie ze ścieżką, mam wrażenie, że Twój ogród jest olbrzymi i skrywa wiele nieodkrytych jeszcze zakątków. Pokazuj nam je, Asiu, bo piękne są i tajemnicze

Oj Agnieszko, jesteś bardzo miła
Dziękuję ale z tym pięknem to chyba nie tak do końca. Masę pracy jeszcze przede mną, żeby tylko starczyło sił
Pozdrawiam

asiach 00:02, 17 cze 2014

polinka napisał(a)
Dziękuję za przepis, w następnym tygodniu będę próbować
Spokojnego tygodnia

Nie ma za co - jestem ciekawa Twojego zdania na ich temat
Pozdrawiam
asiach 00:15, 17 cze 2014

Kapibara napisał(a)
A w takich cienistych zaroślach, gdzieś na końcu ścieżki, pod liściem paproci kryją się Szaruchy i Mroczniaki. Czasem drapną pazurkiem po kostce zbłąkanego wędrowca lub wrzucą kamyczek do buta, ale ogrodu strzegą przed złym okiem niczym największego skarbu

Asiu - tajemniczy ogród w kolejnej pięknej odsłonie. Jak Ty to robisz, że masz tyle dróżek i zakątków?

Tajemniczy to on chyba jest. Idąc dróżką nie widzimy co nas czeka dalej tuż za zakrętem. Ale ścieżek to tam jest niewiele - jedno małe kółeczko albo ósemeczka i tak spacerujemy i maszerujemy ....
asiach 00:23, 17 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Asiu jaki Ty masz piękny ogród. Bajka po prostu.Zdjęcia porównujące robią olbrzymie wrazenie. Podziwiam , ale chciałam spytac o te drzewo tak pięknie przebarwione , co to jest???I jak wybierasz liście z tego żwirku????Fajne zdjecia robisz, muszę znaleźc wiecej czasu by przejrzec dokładniej Twój watek.Pozdrawiam serdecznie.

Ślicznie dziękuję za miłe słowa. Te słowa to dla mnie wielki komplement
To drzewo o które pytasz to buk.
Ze żwiru do niedawna wymiatałam liście ale chyba od roku mam dmuchawę i nią wydmuchuję. Dużo łatwiej czy to z trawnika czy ze ścieżek.
Zapraszam serdcznie
Pozdrawia ciepło
asiach 00:25, 17 cze 2014

Lokatorzy w dalszym ciągu przybywają i zajmują dalsze mieszkanka
Donia72 00:29, 17 cze 2014

Fajny domek dla owadów masz
Życzę dobrej nocy
barbara_kraj... 00:32, 17 cze 2014

asiach napisał(a)

Kasiu, a mnie się wydaje, że pstrykam na okrągło a syn twierdzi, że stale te same ujęcia. Na odległość ma wgląd i zagląda Ale co można focić na 20arach stale coś innego?

Ja to mam z 'foceniem' dylemat, bo u mnie 4 ary tylko

Asiu, zrobiłam trochę ujęć 'potwora', ale dopiero jutro je wstawię, bo najpierw muszę wybrać te najbardziej czytelne, a późno już.
asiach 00:33, 17 cze 2014

Kalamandyna napisał(a)
Asiu, poradź mi co posadzić zamiast śliwy w to miejsce nad śmietnikiem na przed ogródku?

Spójrz do internetu na takie drzwa jak:
- grujecznik japoński
- Klon pospolity 'Golden globe'
- klon Tatarski czy klon Ginnola
- Wiśnia piłkowana (Cerasus serrulata G. Don.)
Pozdrawiam
asiach 00:39, 17 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Ja to mam z 'foceniem' dylemat, bo u mnie 4 ary tylko

Asiu, zrobiłam trochę ujęć 'potwora', ale dopiero jutro je wstawię, bo najpierw muszę wybrać te najbardziej czytelne, a późno już.

U mnie 20 a syn mówi, że robię te same ujęcia czyli mamy podobny problem Co tu focić jak te same rosliny widzę (ha ha ha)
Dobrej nocy życzę Basiu
asiach 00:41, 17 cze 2014

Donia72 napisał(a)
Fajny domek dla owadów masz
Życzę dobrej nocy

Dziekuję najważniejsze, że są w nim już owady
Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies