W ostatnią niedzielę nie mogłem wysiedzieć spokojnie w domu i poniosło mnie do Wojsławic. Tamte okolice są bardzo malownicze. Wąska, kręta droga wiedzie wśród pagórków, pól. Lubię tak nieśpiesznie jechać.
W arboretum, po obu stronach wejścia do galerii, kwiaty wprost wylewają się z koszów i naczyń. Czy ta gąska jajko zniosła?
Zwróćcie uwagę, że tam, nawet na kamieniu kwiaty rosną. I po drugiej stronie:
Jakże ożywczy ten widok w upalny dzień:
A w stawie lilie
Trawnik rośnie i co tydzieñ mam koszenie
Ewciu, rozmnażanie roślin jest bardzo łatwe tylko czas oczekiwania na nie 2 lata i trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Dzięki za liliowca, bardzo go lubię
Limonkowy kolor bardzo szybko znika bo było upalnie. W tym roku hortensje nie są wogole przypalone
Fifi w roli fotografa . Kto chciałby taką "lustrzankę"?
dawny zakład fryzjerski. Jak już panie mogły z takich salonów korzystać, to lokówki na piecach się podgrzewało. Potem przykładało się do kartki żeby sprawdzić czy temperatur ok. Podobno jak się kartka nie paliła to można było kręcić włosy
a w tym sklepiku było dosłownie wszystko . Od czernidła do wąsów, poprzez środki czystości, jedzenie, naczynia... Co kto chciał. I przyprawa Maggi już wtedy była i dr Oetker
Normalnie, wykopuje w suchy dzień.Slkadam do skrzynek,Luzno.Tak ze dwa dni postoją ,aby nie padało, na nie.I do piwnicy.Czasami trochę trocin wsypie, jak mam. i tyle.
Leje u nas prawie caly dzien. Do kitu z ta pogoda. Jutro moze mi sie uda dokonczyc rozgrzebana rabatkee potem pakowanie a w czwartek jedziemy do Polski
Byłem też w bylinowym raju.
A będziesz to oczko wykładała folią i jak duże mniej więcej zrobisz, jak głębokie?
O trawniku na razie myślę gdybym zobaczył chociaż małe efekty to barzdiej bym się zawziął. Myślę na wiosnę zwertykulować, potem dosiać, może zwapnować i podlewać.
Witaj Aniu. Dziękuję , lubię jak w ogrodzie jest kolorowo.
Oj danie z kociołka, jest pyszne.Az dziw,ze od marca stal w pudelku.Trzeba było przyjazdu dzieci , gości,aby się zmobilizować do wypróbowania jego.
Ja w tym roku takich jadalnych chyba nie bee miała szybko.
W złym miejscu posadzone i rosną pomału, ledwo i kwitną dopiero.
Jedynie dynia bezlupinowa rośnie.
O jesieni jeszcze nie che się myśleć,ale nieuniknione niestety zbliża się, zbliża .
I ozdobne tez
Trawa ozdobna - Liriope muscari