Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowocześnie z różAnką :D 22:19, 09 sie 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ania, super masz tę skrzynię!!! I to wcale nie jedna skrzynia tylko trzy!!! Masz patent czy można odgapić?
Czy boki masz wyłożone folią jakąś???

Robót na froncie nie zazdroszczę, perz to zielsko straszne... ale plan masz fajny, tylko rzeczywiście zimozielone cosie dołóż .

Kasia dzięki odgapiaj, wariatka
folia bąbelkowa w środku i siatka przeciw nornicom na dole
kwiecień 2018, folia babelkami do desek, M musiał zmieniać
Hortensjowo 22:17, 09 sie 2019

Do góry

Tutaj położył mi się dereń po wczorajszej ulewie - i faktycznie ładnie pasuje do red barona. Normalnie go tam nie ma a szkoda

W cieniu - zacieniona 22:17, 09 sie 2019

Do góry
...aktualne co nieco...
Przerabianie ogródka pod swój gust 22:14, 09 sie 2019

Do góry
Milka- mam namiary na bardzo dobra hodowle na Bayerach Okolice Ingolstadt. Moj jest bardziej podobny do retrievera- wybralismy najwiekszego i najbardziej masywnego szczeniaka. Szczuple sa badziej podobne do pudla- wtedy tez nie gubia siersci wogole. Ale charaktery wszystkie maja super. Samce czesto trudniejsze w wychowaniu ale wszystkie bez wzgledu na plec sa bardzo cierpliwe i kochajace dzieci i wogole nieagresywne. nasz Eddie byl jako szczeniak straszny lobuz i do tego testowal bez przerwy wszelkie granice. Na szczescie od niedawna jest juz duuuuuzo lepiej Na Chorwacji spotkalismy jego pol siostre. Widac, ze bardzo sie roznia. Nasz ma prostsze futro- dlatego tez troche go gubi. Ale sie nie koltuni wogole. On ma loki tylko na glowie i na plecach. Ale ze jest teraz nie obstrzyzony, to tego tak nie widac. Jego siostra byla ostrzyzona wiec futro cale w lokach.
Ta hodowla ma testowanych rodzicow, na wszelkie typowe na goldenow choroby- sa wolne np.od dysplazji, alergii itp. To zdrowe psy. Cenowo- tragedia. Spadlam z krzesla jak mialam placic za swojego sa o polowe tansze- ale od pseudohodowcow. I gwarantuje ci, wygladaja calkiej inaczej niz Eddie. Bo sami rodzice nie sa czystej rasy tylko juz mieszance. Sa tez doodle 2 i 3 generacji ale calkiem inne pyszczki maja. Nam sie np. nie podobaja,to juz mozna poprostu pudla kupic. Poszperaj w googlach pod nazwa goldendoodle- weiss- albo bialy- sa tez brazowe i czarne. Bardzo wiele pracuje jako psy terapeutyczne. Z tej hodowi biora psy z wielu miejsc w Niemczech i nie tylko. Ta polsiostra Eddiego mieszka np. w Austrii. A jego brat na polnocy Niemiec.I dlugo sie czeka. Szczegolnie na suczki. Bo to nie pseudohodowla tylko powazna hodowla.

A ogrodowo- takie rozmaryny to ja rozumiem

olownik prawda?

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:14, 09 sie 2019

Do góry
Trawnika nie ma,ale kanciki są

Przerwa na kawę... 22:11, 09 sie 2019

Do góry
To ta rabata owalna na przedzie - od środka patrząc to co zielone to astry. Nogi byłyby więc zasłonięte. Z tyłu mam floksa fioletowego od mamy. Z przodu posadziłam amarantowego ale młody więc już przekwitł.
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:02, 09 sie 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Miskanty Memory, wielkie porosły od wiosny dziś zauważyłam wychodzący kwiatostan
Za chwilę będzie spektakl nad ogrodzeniem

Ściętą szałwię w lipcu otrzepałam na glebę i takie siewki już
Pójdą między cisy i hakone

Wiolka, fajne te siewki szałwii. A caradonnę też posiadasz i rozsiewasz? I czy można jeszcze spróbować rozsiewać po tym kwitnieniu?
I jeszcze jedno pytanie - czy szałwię można dzielić?
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:01, 09 sie 2019

Do góry
I reszta Limki,cisy,trawy,jeżówki,buki, świdośliwa itd. Uwielbiam

Szałwia pięknie się rozrosła od wiosny z mikro sadzonek i super powtarza po niskim cięciu

Miskanty Memory

Przerwa na kawę... 21:52, 09 sie 2019

Do góry
I czy ktoś wie co to może być? Białe kwiatki. Listki takie trochę bardziej mięsiste jak szałwia. Metki nie miało a pracownik nie wiedział co to.
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:50, 09 sie 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Miskanty Memory, wielkie porosły od wiosny dziś zauważyłam wychodzący kwiatostan

Jakie słodkie kłoski Memory. Zaraz będzie się działo, one mają najpiękniejsze kwiatostany z miskantów.
Też zbieram siewki i będę sąadzić na sąsiedniej działce siostry bo szkoda wyrzucić
Przerwa na kawę... 21:49, 09 sie 2019

Do góry
A dla będących w temacie
Moja bajka 21:47, 09 sie 2019

Do góry

o jeszcze takie zdjęcie Diany mam. No musi nabrać krzepy kobita, bo strasznie wiotka, nawet jak na Princess
uwielbiam te żółte słoneczka i pozwalam im się siać gdzie bądź
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:46, 09 sie 2019

Do góry

Moja bajka 21:43, 09 sie 2019

Do góry
Moja bajka 21:40, 09 sie 2019

Do góry

takie sieweczki lawendy sobie przyniosłam
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:40, 09 sie 2019

Do góry
Ku pamięci ... rabata wjazdowa...

Roślinki fajnie rosną warto było dobrze przygotować glebę
Jeszcze zrobić nowy trawnik i Wjazd ,który niebawem będzie wykonany
Drzewa chudzinki,więc slabo widać

Przed ,luty 2019

Po,sierpień 2019

Tutaj jeszcze zrobić obrzeża i dosypać kamień

Za drzwiami do ogrodu... 21:38, 09 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Pawie między jażmianką a różą Stadt rom.

Nie wiem czy po dzisiejszym ulewnym deszczu jakiś kwiat zawilców jeszcze pozostanie?

Ten fragmet rabaty ożywiłam amarantusem trikolor, na razie jest bardziej pomarańczowy,ale różowieje

Louis pod listkiem figowym

Aniu, piękne ujęcia Ale i zawsze pienny ogród
Amarantus
Moje pawie to co jakiś czas sobie wędrują po ogrodzie
Moja amarantus już na rabacie sobie rosnie
Dziekanuje za to cudeńko
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:37, 09 sie 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
I mam wrażenie, że jesień nadciąga, zawsze tak mam, jak mi rozplenice zaczynają kłosy puszczać i zaczęły... a ponadto przymglenia ranne od pól idą...

pozdrawiam wszystkich

Nadciaga Monia nadciąga , w tym sezonie szybciej będzie, u mnie wrzosowisko zaczyna kwitnąć to znaczy, że już blisko jest
Nowocześnie z różAnką :D 21:37, 09 sie 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
Front się robi, schodzi nam z tym niemiłosiernie. Czyszczenie z perzu to katorga! Mało kto pewnie pamięta ale były tu 2 swidosliwy i ponad 70 lawend
Teraz będzie pasek trawnika A za nim 12 hortensji sadzone w L, pomiędzy nimi rozplenice i irysy A na tyłach miskanty, trzcinniki i serby

Wszystkie hortensje są mojej produkcji
Za rok powinno być już fajnie, napewno baardzo wcześnie zacznę nawozi hortensje...

Bardzo mi się ten zestaw Aniu podoba. Może i mi gotowca podsunęłaś Jakie masz tu horty ,rozplenice i jakie iryski posadzisz?
Na przodzie dasz jakieś niskie trawki?
Moja bajka 21:36, 09 sie 2019

Do góry
hibiskusy pokażę, bo w tym roku chyba nie pokazywałam ich za bardzo

o, miejsce dla Princess Diany znalazło się po oddaniu tej horci

kwiat hortensji Hot Chocolate
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies