Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:47, 09 sie 2019

o jeszcze takie zdjęcie Diany mam. No musi nabrać krzepy kobita, bo strasznie wiotka, nawet jak na Princess
uwielbiam te żółte słoneczka i pozwalam im się siać gdzie bądź
Katkak 21:48, 09 sie 2019

Monia81 napisał(a)
Kasiu jak będziesz miała nasionka tego hibiskusa czerwonego to ja bardzo chętna jestem... może się w końcu uda spotkać buziak

OK. Super by było
Katkak 15:44, 10 sie 2019

anna_g napisał(a)
Kasiu, Oliwia jest cudna. I to umaszczenie. Słodziak wielki.
Czarny pomidorek już czeka na zebranie nasionek dla Ciebie, tylko czarny pomidorek jest w środku - czerwony i jak się go ze skórki obierze to też jest... czerwony. Najpierw są zielone, potem czarne, potem fioletowieją, potem gdzieniegdzie czerwienieją (takie kameleony) i nie są duże. W każdym razie nasionka dostaniesz. Pamiętam

Dziękuję Ci Aniu serdecznie. Kochana jesteś
Katkak 15:45, 10 sie 2019

Milka napisał(a)

Oczywiście, że tak ja wywaliłam 5 buksów, przez ćmę, miały 2 2-lata, na ich miejsce hortensje posadzę i nie żałuję o dziwo.

Tak czasem musi być. Trzeba dostrzec plusy, prawda? Hortki mniej absorbujące są i zdecydowanie bardziej zmienne niż buksy.
Anda 17:13, 10 sie 2019

Słodka ta świnka Nie będzie jej smutno być tak samej?

Ogród piękny, bogaty, warzywnik pękaty, lato trwaj
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Doranma 22:33, 10 sie 2019

Katkak napisał(a)

Cudne te dalie, szczególnie pomponowe, ale do tego wykopywania muszę dojrzeć. Żal by mi ich było na jednoroczniaki chyba' Spałam jak niemowle, ale widzę, że z Ciebie nocny marek.

Staram się po nocy nie buszować, ale branie antybiotyku zmuszało, dziś na szczęście już koniec. Skoro tak bardzo Ci się posobają dalie, to myślę że się jednak przełamiesz i miejsce na pudełko z karpami w piwniczce znajdziesz ☺
Katkak 20:09, 13 sie 2019

Anda napisał(a)
Słodka ta świnka Nie będzie jej smutno być tak samej?

Ogród piękny, bogaty, warzywnik pękaty, lato trwaj

Ewciu zapewniam się, że chwilowo przynajmniej ta świnka nie ma czasu na nudę i smuteczki
Katkak 20:10, 13 sie 2019

Doranma napisał(a)

Staram się po nocy nie buszować, ale branie antybiotyku zmuszało, dziś na szczęście już koniec. Skoro tak bardzo Ci się posobają dalie, to myślę że się jednak przełamiesz i miejsce na pudełko z karpami w piwniczce znajdziesz ☺

Dorcia bidulko, mam nadzieję że antybiotyk pomógł i już wydobrzałaś
Katkak 20:14, 13 sie 2019

w niedzielę taki wypad sobie zrobiliśmy

na początek miasteczko galicyjskie

a w nim np. zakład fotograficzny
Katkak 20:20, 13 sie 2019

Fifi w roli fotografa . Kto chciałby taką "lustrzankę"?

dawny zakład fryzjerski. Jak już panie mogły z takich salonów korzystać, to lokówki na piecach się podgrzewało. Potem przykładało się do kartki żeby sprawdzić czy temperatur ok. Podobno jak się kartka nie paliła to można było kręcić włosy

a w tym sklepiku było dosłownie wszystko . Od czernidła do wąsów, poprzez środki czystości, jedzenie, naczynia... Co kto chciał. I przyprawa Maggi już wtedy była i dr Oetker