Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:14, 21 kwi 2021

Do góry
Magnolia rzeczywiście pięknie świeci.
Pozazdrościłam Ci rzeki szafirków i posadziłam u siebie wstążeczkę Mam nadzieję, że za parę lat efekt będzie zadowalający.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:06, 21 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Ależ cudnie ta magnolia wygląda... zachwycam się
otynkowany bliźniak też lepiej wygląda. A pomocników zazdroszczę Te tuje tam zrobią dobrą robotę. Zasłonią kiedyś posesję sasiadów

Magnolię widzę siedząc na kanapie w salonie i z kuchni przez swoje nowe drzwi . I Susankę też, ale u nuej pąki dopiero pękają. Fajnie, bo będą kwitnąć jedna po drugiej .

Tuje zupełnie odmieniły tę rabatę, bardzo mi się teraz podoba, ma fajne tło. Muszę jeszcze dosadzić 3 sztuki po lewej czyli dociągnąć je do końca żywopłotu sąsiadów.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:13, 21 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Magnolia Sunsation otwiera paki
Czy one nie są jakieś za ciemne ?
Wydawało mi się ze zolte powinny być ?
Wiem ze jest to muśnięcie różem.... ale aż tak ?
Może złe pamietam

Piękna, czy ona ma pokrój kolumnowy?

Moja Galaxy też otwiera pąki, może wreszcie zobaczę czy ma ładne kwiaty) bo zawsze mróz ją załatwił, a teraz znów na weekend przymrozki, ech
Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:57, 21 kwi 2021

Do góry
Ależ cudnie ta magnolia wygląda... zachwycam się
otynkowany bliźniak też lepiej wygląda. A pomocników zazdroszczę Te tuje tam zrobią dobrą robotę. Zasłonią kiedyś posesję sasiadów
Podmiejski ogród Cataliny 16:40, 21 kwi 2021

Do góry
A Ty wiesz co ona za jedna, ta magnolia?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:45, 21 kwi 2021

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Dam radę! a jak Twoje kruszyny i jaśminowce? Masz Aureum?

Kruszyny mają się dobrze, zaczynają dostawać koloru .
Jaśminowce nawet dziś wstawiałam, to Aureusy od Ursy, normalnie świecą na rabacie .

TAR napisał(a)

to wlasnie mialam na mysli, jak znosisz ten żółty
teraz jak masz nowe sasiedztwo jest idealna

Tiaaaa, no ten żółty jest .... żółty .
Ale i tak ją lubię, większą część roku nie jest żółta .

Kasya napisał(a)
Magnolia jak drzewo chusteczkowe, super

Dokładnie tak wygląda .
Szkoda tylko, że dość krótko trzyma te kwiaty, dziś już znalazłam dwa płatki na trawniku...
Podmiejski ogród Cataliny 14:07, 21 kwi 2021

Do góry
Magnolia 2021
Już prawie dosięga dachu. Pąki się powoli otwierają. w ubiegłym roku ją mocno od dołu podcięłam, została mi jeszcze jedna gałąź. Ledwo można było przy niej przejść.

Ania -Spełnione marzenie 13:58, 21 kwi 2021

Do góry
Śliczna magnolia.

Niech szybko ciepła wiosna przychodzi
Do raju daleko - u Ewy 13:47, 21 kwi 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Śliczna magnolia. Podziwiam je teraz wszędzie.

U nas teraz furorę robi Meganolia, ale mi się nie podoba. Kwiaty ma ogromne i wyglądają bardzo nienaturalnie. Po przymrozku wiszą takie olbrzymie brązowe „szmaty”. Hodowcy przesadzają z tymi odmianami.

Magnolie mają takie niesamowite kwiaty. Zawsze mnie te drzewa fascynowały
Lepiej nie przesadzać w żadną stronę. Poprawa natury nie zawsze wychodzi na plus A u Was jakie magnolie są najbardziej popularne?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:27, 21 kwi 2021

Do góry
Magnolia jak drzewo chusteczkowe, super
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:05, 21 kwi 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Piękne te trzmieliny Super że szparagi posadzone Klony z liśćmi - poproszę! U nas było zimno i wszystko wolniej się dzieje niż np rok temu sobie myślę...

pozdrawiam!

u nas też dzieje się później niż wcześniejsze lata. Porównanie to głownie magnolia sąsiadów - jak wróciłam ze szpitala z pierwszą córką 27marca i z drugą 21go marca to były w rozkwicie, tego 27marca to była pełnia kwitnienia.

Trzmieliny są bardzo pocieszne i to że zimozielone jest ich dużym plusem. Na cisowej ścianie ładnie świecą.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:06, 21 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Żylistki, to mocne okazy, spokojnie się wyrównają.
Magnolia śliczna

Żylistek dostaje szansę, niech goni pozostałe dwa .
Magnolia mnie też zachwyca, mam nadzieję, że tych przymrozków nie będzie i nie zetnie jej kwiatów jak w zeszłym sezonie . Niemal wszystkie kwiaty już rozwinęła, co dzień wygląda coraz piękniej.

Milka napisał(a)

Super po zmianie

Ja jestem bardzo zadowolona.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:51, 21 kwi 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wczoraj przyszły 3 białe żylistki. Dwie sztuki są ładne, trzecia znacznie słabsza. Połowa pędów bez pąków choć żywa. Tragedii nie ma choć odstaje od koleżanek. Trochę nie chce mi się reklamować, mam nadzieję, że wyrówna.

Żylistki, to mocne okazy, spokojnie się wyrównają.
Magnolia śliczna
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:50, 21 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Magnolia Sunsation otwiera paki
Czy one nie są jakieś za ciemne ?
Wydawało mi się ze zolte powinny być ?
Wiem ze jest to muśnięcie różem.... ale aż tak ?
Może złe pamietam

O ile pamiętam to takie właśnie w szkółce były, na początku, potem jaśnieją nieco
Do raju daleko - u Ewy 08:17, 21 kwi 2021

Do góry
Śliczna magnolia. Podziwiam je teraz wszędzie.

U nas teraz furorę robi Meganolia, ale mi się nie podoba. Kwiaty ma ogromne i wyglądają bardzo nienaturalnie. Po przymrozku wiszą takie olbrzymie brązowe „szmaty”. Hodowcy przesadzają z tymi odmianami.
Ania -Spełnione marzenie 00:21, 21 kwi 2021

Do góry
Hej Aniu
Widzę, źe wiosna i do Ciebie przyszła
Ładna ta peonia „domowa” . Będziesz ją przesadzać do gruntu, jak się zrobi cieplej?

A magnolia cudowna, ile kwiatów, super

Widzę, źe działasz też na rabacie. Tu niestety bardzo nie pomogę, sama u siebie dopiero „widzę” roślinki na rabacie, jak już mam je w ręku
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 23:12, 20 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Nie robiłabym tego
Magnolia ma płytko korzenie i nie lubi nic w korzeniach
Wysciolkowalabym korą tylko

Tak chyba zrobię.

A barwinek pójdzie gdzieś solo, jak pisze Judith

Judith napisał(a)

Twoje drzewa to młodziaki wiec nie wiem czy to będzie dobrze...? Podobnie magnolie - one generalnie wyglądają dobrze raczej solo.
Może lepiej jakieś samodzielne miejsce?
Zacisze Alicji 22:12, 20 kwi 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Witam. Alicjo

I jak tam gaura już u ciebie wyszła u mnievbiaka już odbija. Różowa nic nie widzę. Piękna jest ale jak nie wyjdzie to dam sobie z nią spokój.

Pięknie masz już takie rozkwitu. u nas w dalszym ciągu nie za bardzo chociaż 3 dzień słonko świeci i jest ciepło. Noce muszą być ciepłe.
Może za miesiąc będzie lepiej,

Prezenty ładne magnolia ładna u mnie to wydmuchow w zeszłym roku straciłam przez mróz piękna magnolie żółta Już spora o pięknych liściach była u mnie 10 lat

POzdrawiam i zdrowia zycze

Elu! Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
Mam w ogrodzie dwie białe gaury, jedna nie daje znaku życia, u drugiej wydaje mi się, że widać coś zielonego, ale nie jestem pewna.
Ciekawe, czy można by ją przechować w piwnicy w doniczce przez zimę?
Szkoda Twojej magnolii, aż dziwne, że przemarzła, 10-letnia powinna być bardziej wytrzymała. Ale jeżeli na przewiewie to może tak być, moje raczej posadziłam w zacisznych miejscach.
Pozdrawiam i słoneczka i ciepełka życzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies