Magnolia duża nie jest, ale ważne że ma pąka w tym roku ceny mega poszły do góry- dosłownie na wszystkim. U Nas w Ostrowcu 175zl taka magnolia jak U Karolci.
Nie takie małe ma kwiaty. Ja choruje na Genie to Moja faworytka białe magnolie są tańsze przynajmniej w Naszych rejonach Ja w tym roku choruje na żółtą- drogie są ale też piękne
Pozdrawiam.
Miło mi, że Ci się u mnie spodobało, bo przecież u Ciebie jest tak pięknie w ogrodzie.
Pierwiosnki to mój wiosenny konik zaraz po ciemiernikach.
Magnolii nazwy nie znam, tato ukorzenił mi od swojej przez odkład. Pamiętam jak pisałaś, ze złamany patyczek magnolii wcisnęłaś w ziemię i na wiosnę ubiegłego roku zaczął wypuszczać listki. Czy rzeczywiście ukorzenił się ten patyczek? Jak to wygląda w tym roku?
Przegięcie, ile ma wzrostu? Magnolia mają kosmiczne ceny ale za stówkę to bym się czegoś więcej spodziewała.
Przed chwilą u innej forumki oglądałam za tą cenę marikena, podkładka plus jeden nierozgałęziony badylek.
Ambitne plany mam na ten rok Doskonale to widzę jak ramy pięknie podkreślają nasadzenia, Twoje tarasy to wg mistrzostwo. Dlatego właśnie te prace najbardziej mnie cieszą, ale też najwięcej czasu zajmują. Ja mam ogród dość słoneczny. Jedynie wschodnia część i północna od strony domu jest zacieniona. A co do drzew to szukam na stanowiska słoneczne, glebę mam gliniastą z dużą zawartością piasku. Mam już wiśnie (Amanogawy x3, Pissardi i Kanzana), świdośliwy x2, graby x3, platana, grujecznika, tulipanowca, klony(strzępiastokory i palmowe Katsura i Atropurpureum) i miłorzęba. Wiele sadziłam w ubiegłym roku i dopóki nie puści liści to niewiele widać na zdjęciach. Ze starych nasadzeń są magnolia, drzewa owocowe (2 jabłonie, morela i grusza) i modrzew.
Nie wiem Dorotka
Może jej zimno albo stoi w wodzie ?
Myślałaś o przesadzeniu ?
Bo to ,że nie kwitnie to jedno ale to ,że nie przyrasta to trochę smutne
Niestety , magnolie są bardzo wymagające ,
Tak ,wiem ale są piękne
Jeśli producent sprawdzony to myślę ,że magnolia będzie nie z siewki
a co do mojej magnolii to " bida z nędzą "
wygląda strasznie , i jakieś coś różowe też ma
Jak się zrobić cieplej i przestanie wiać ,
To wstawie fotki pod wieczór
Ha ha, faktycznie UFO, z czasem będzie ładniejszy, po wycince to i owo do poprawki.
Jednak zdecydowałam się kulki zlikwidować, jutro mąż całą tę grubą gałąź odpiłuje, bo....mam cudnego klona, będzie mu tam dobrze i odsłoni się magnolia, ona też zyska.
Fotel teściowej, niezła nazwa, pokaż go.
Dziękuję Asiu. Twój ogród i praca mega motywują, działasz ostro i efekty masz piękne. Wiele inspiracji u Ciebie znalazłam. Lubię pełne rabaty, gdzie dużo się dzieje.
Hej Kamilo magnolia to jedna z lepszych roślin, którą dostałam w pakiecie z tym ogrodem. Z zakupami się sama wstrzymuję do maja, bo zimno i mam teraz dużo prac z uprzątnięciem terenu. Ale napewno pokażę. A frontowa bardzo mnie cieszy, wstawię fotki z lata 2020, bo znowu utyła