Magnolia rzeczywiście pięknie świeci.
Pozazdrościłam Ci rzeki szafirków i posadziłam u siebie wstążeczkę Mam nadzieję, że za parę lat efekt będzie zadowalający.
Magnolię widzę siedząc na kanapie w salonie i z kuchni przez swoje nowe drzwi . I Susankę też, ale u nuej pąki dopiero pękają. Fajnie, bo będą kwitnąć jedna po drugiej .
Tuje zupełnie odmieniły tę rabatę, bardzo mi się teraz podoba, ma fajne tło. Muszę jeszcze dosadzić 3 sztuki po lewej czyli dociągnąć je do końca żywopłotu sąsiadów.
Ależ cudnie ta magnolia wygląda... zachwycam się
otynkowany bliźniak też lepiej wygląda. A pomocników zazdroszczę Te tuje tam zrobią dobrą robotę. Zasłonią kiedyś posesję sasiadów
Magnolia 2021
Już prawie dosięga dachu. Pąki się powoli otwierają. w ubiegłym roku ją mocno od dołu podcięłam, została mi jeszcze jedna gałąź. Ledwo można było przy niej przejść.
Magnolie mają takie niesamowite kwiaty. Zawsze mnie te drzewa fascynowały
Lepiej nie przesadzać w żadną stronę. Poprawa natury nie zawsze wychodzi na plus A u Was jakie magnolie są najbardziej popularne?
u nas też dzieje się później niż wcześniejsze lata. Porównanie to głownie magnolia sąsiadów - jak wróciłam ze szpitala z pierwszą córką 27marca i z drugą 21go marca to były w rozkwicie, tego 27marca to była pełnia kwitnienia.
Trzmieliny są bardzo pocieszne i to że zimozielone jest ich dużym plusem. Na cisowej ścianie ładnie świecą.
Żylistek dostaje szansę, niech goni pozostałe dwa .
Magnolia mnie też zachwyca, mam nadzieję, że tych przymrozków nie będzie i nie zetnie jej kwiatów jak w zeszłym sezonie . Niemal wszystkie kwiaty już rozwinęła, co dzień wygląda coraz piękniej.
U nas teraz furorę robi Meganolia, ale mi się nie podoba. Kwiaty ma ogromne i wyglądają bardzo nienaturalnie. Po przymrozku wiszą takie olbrzymie brązowe „szmaty”. Hodowcy przesadzają z tymi odmianami.
Elu! Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
Mam w ogrodzie dwie białe gaury, jedna nie daje znaku życia, u drugiej wydaje mi się, że widać coś zielonego, ale nie jestem pewna.
Ciekawe, czy można by ją przechować w piwnicy w doniczce przez zimę?
Szkoda Twojej magnolii, aż dziwne, że przemarzła, 10-letnia powinna być bardziej wytrzymała. Ale jeżeli na przewiewie to może tak być, moje raczej posadziłam w zacisznych miejscach.
Pozdrawiam i słoneczka i ciepełka życzę.