Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 19:11, 23 kwi 2021

Do góry
U mnie naprawdę słaby klimat, akurat w mojej wiosce, ciągle zimno, przymrozki i rośliny ledwo się budzą , a w innych ogrodach szaleństwo wiosenne...

szafirki

magnolia

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:52, 23 kwi 2021

Do góry
Pięknie Dorotko, magnolia jaki ma kolor? A ten pomarańczowy hiacynt to mnie zauroczył,
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:30, 23 kwi 2021

Do góry
O kurcze, ta magnolia to hmm... chyba nic nie powiem
Do raju daleko - u Ewy 17:24, 23 kwi 2021

Do góry
Magnolia Leonard Messel formowana przez męża

Powoli rozkręca się Genie

Nigra

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:15, 23 kwi 2021

Do góry
Piękności wiosna widoki jak z obrazka magnolia pięknie się prezentuje
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:03, 23 kwi 2021

Do góry
Magnolia duża nie jest, ale ważne że ma pąka w tym roku ceny mega poszły do góry- dosłownie na wszystkim. U Nas w Ostrowcu 175zl taka magnolia jak U Karolci.
W Dolinie Muminków 16:51, 23 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Basiu piękna magnolia Trochę żałuję, że nie kupiłam białej, albo lekko różowej ładniej by się odznaczyła niż Genie. Poza tym Genie ma chyba małe kwiaty

Nie takie małe ma kwiaty. Ja choruje na Genie to Moja faworytka białe magnolie są tańsze przynajmniej w Naszych rejonach Ja w tym roku choruje na żółtą- drogie są ale też piękne
Pozdrawiam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:09, 23 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Cudowna wiosna, ile pierwiosnków! I jaka wielka magnolia, jaka nazwa?
Miło mi, że Ci się u mnie spodobało, bo przecież u Ciebie jest tak pięknie w ogrodzie.
Pierwiosnki to mój wiosenny konik zaraz po ciemiernikach.
Magnolii nazwy nie znam, tato ukorzenił mi od swojej przez odkład. Pamiętam jak pisałaś, ze złamany patyczek magnolii wcisnęłaś w ziemię i na wiosnę ubiegłego roku zaczął wypuszczać listki. Czy rzeczywiście ukorzenił się ten patyczek? Jak to wygląda w tym roku?

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:01, 23 kwi 2021

Do góry
m_gocha napisał(a)
Pięknie, kolorowo. Wiosna w pełni u Ciebe Dorotko
Piękny pokrój magnolii. I ile kwiatów będzie!
Dziękuję Magnolia pierwszy raz ma tyle pąków. Czekam z niecierpliwością na pełen rozkwit.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 16:00, 23 kwi 2021

Do góry
Przegięcie, ile ma wzrostu? Magnolia mają kosmiczne ceny ale za stówkę to bym się czegoś więcej spodziewała.
Przed chwilą u innej forumki oglądałam za tą cenę marikena, podkładka plus jeden nierozgałęziony badylek.
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:48, 23 kwi 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przepiękna ta rabata z magnolią Pięknie, wiosennie, świeżo
Dziękuję Ewo czekam aż zakwitnie magnolia, powinna wyglądać świetnie.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:24, 23 kwi 2021

Do góry
Ładna peonia, magnolia chyba nie... No ale... Nic tylko zacząć hodować te rośliny, 99 zł za patyk z pąkiem

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 13:46, 23 kwi 2021

Do góry
Mili odwiedzający - z każdym dniem tulipanów więcej i w innej fazie rozkwitu. Nareszcie ogród zaczyna wyglądać prawdziwie wiosennie

Basia hacone mam posadzone w odległościach 40 cm

Agata magnolia posadzona w zacisznym miejscu. Trochę jestem nią rozczarowana, bo ma małe kwiaty. Trudno - najważniejsze, żeby zdrowo rosła

Podmiejski ogród Cataliny 13:44, 23 kwi 2021

Do góry
Ambitne plany mam na ten rok Doskonale to widzę jak ramy pięknie podkreślają nasadzenia, Twoje tarasy to wg mistrzostwo. Dlatego właśnie te prace najbardziej mnie cieszą, ale też najwięcej czasu zajmują. Ja mam ogród dość słoneczny. Jedynie wschodnia część i północna od strony domu jest zacieniona. A co do drzew to szukam na stanowiska słoneczne, glebę mam gliniastą z dużą zawartością piasku. Mam już wiśnie (Amanogawy x3, Pissardi i Kanzana), świdośliwy x2, graby x3, platana, grujecznika, tulipanowca, klony(strzępiastokory i palmowe Katsura i Atropurpureum) i miłorzęba. Wiele sadziłam w ubiegłym roku i dopóki nie puści liści to niewiele widać na zdjęciach. Ze starych nasadzeń są magnolia, drzewa owocowe (2 jabłonie, morela i grusza) i modrzew.
April napisał(a)
Widzę że sezon rozpoczęty z przytupem. Takie miejsca jak taras i ścieżki fajnie porządkują przestrzeń. Przynajmniej u mnie miały kluczowe znaczenie dla tworzenia rabat wokół.
Już masz jakieś typy co do nowych drzewek. Jak pisałam u siebie to ja mam głównie graby i buki oraz trochę klonów, więc jak chcesz coś fikuśnego i kwitnącego to ja niezbyt się orientuję.
Musisz określić na jakie stanowisko potrzebujesz, będzie łatwiej coś podpowiedzieć. Ale jeśli rosła wiśnia to pewnie coś na słońce.
Ania -Spełnione marzenie 12:59, 23 kwi 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Fiołeczki są bardzo wdzięczne a magnolia pyszni się dumnie jak paw.
Fiołeczki - przyszły same ,
Kiedyś je wyrywałam ,
ale stwierdziłam ,że czemu ich nie zostawić

A magnolia , no cóż , 1;1
magnolia gwieździsta super
a Leonard - masakra , nie wiem co z nia zrobić ,
Dam jej jeszcze szanse w tym roku ,
W ubiegłym zmarzła i musiałam ją podciąć
a w tym roku ,
wcale nie jest lepiej

Ania -Spełnione marzenie 12:49, 23 kwi 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Moja nie kwitnąca magnolia nie przyrasta. Wypuszcza listki, ale nie wydłużają się jej gałązki. Chyba przykryję jej ziemię starą korą, może to jej pomoże.

Nie wiem Dorotka
Może jej zimno albo stoi w wodzie ?
Myślałaś o przesadzeniu ?
Bo to ,że nie kwitnie to jedno ale to ,że nie przyrasta to trochę smutne

Niestety , magnolie są bardzo wymagające ,
Tak ,wiem ale są piękne

Ania -Spełnione marzenie 12:46, 23 kwi 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Zymon znany producent ciemierników, tych wypasionych jakie kupiła od niego np. Inka
Jestem dobrej myśli
A twoja Leonard Messel będzie miała w tym roku kwiaty?

Jeśli producent sprawdzony to myślę ,że magnolia będzie nie z siewki
a co do mojej magnolii to " bida z nędzą "
wygląda strasznie , i jakieś coś różowe też ma
Jak się zrobić cieplej i przestanie wiać ,
To wstawie fotki pod wieczór
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:37, 23 kwi 2021

Do góry
Rosa napisał(a)

Wszędzie piszą o UFO a ono u Ciebie w ogrodzie wylądowało. Aby zachować kosmiczny charakter i konsekwencję na bocznym konarze nie robiłabym kulek tylko fragment pierścienia ciętego górą na płasko.
Też cięłam swojego jałowca, ale górę ścięłam ze spadkiem (pod kątem ok 30 st) tak, że siedząc na leżaku widziałam elipsę. Nazwałam go fotel teściowej siebie mając na myśli .

Ha ha, faktycznie UFO, z czasem będzie ładniejszy, po wycince to i owo do poprawki.
Jednak zdecydowałam się kulki zlikwidować, jutro mąż całą tę grubą gałąź odpiłuje, bo....mam cudnego klona, będzie mu tam dobrze i odsłoni się magnolia, ona też zyska.
Fotel teściowej, niezła nazwa, pokaż go.
Podmiejski ogród Cataliny 12:23, 23 kwi 2021

Do góry
Dziękuję Asiu. Twój ogród i praca mega motywują, działasz ostro i efekty masz piękne. Wiele inspiracji u Ciebie znalazłam. Lubię pełne rabaty, gdzie dużo się dzieje.
galgAsia napisał(a)
Piękna ta magnolia Robi wrażenie
Zakupy dobra rzecz, zwłaszcza gdy jest miejsce i extra gotówka
Trzymam kciuki za dobre zakupy
Podmiejski ogród Cataliny 12:22, 23 kwi 2021

Do góry
Hej Kamilo magnolia to jedna z lepszych roślin, którą dostałam w pakiecie z tym ogrodem. Z zakupami się sama wstrzymuję do maja, bo zimno i mam teraz dużo prac z uprzątnięciem terenu. Ale napewno pokażę. A frontowa bardzo mnie cieszy, wstawię fotki z lata 2020, bo znowu utyła
Kawa napisał(a)
hej hej
magnolia rzeczywiście powala!
cudna

fronotowa wspaniale się rozrosła aż trudno uwierzyć!!

czekam na nowe zakupy i realizacje!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies