Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 10:55, 05 maj 2021

sarenka napisał(a)
Iwona, byłaś może ostatnio w AF?
Zastanawiam się czy już drzewa do nich dotarły
przed weekendem majowym byłam. Nic nie było. Dostawa z Francji podobno nieciekawa. Tylko dużo ładnych magnolii jest.
inka74 11:12, 05 maj 2021

popcorn napisał(a)
Hej Pracusiu! Piękne pole tulipanowe I magnolia gwiaździsta! Takiej nie mam haha

pozdrawiam!
Karola, problem mam. Wymiar bambusa przekracza długość paczkomatu. Jak wół 120 cm. Masz możliwość kuriera wysłać czy pocztą? Ten bambus to jakiś terminator. Obcięłam wydawało by się suche badyle i do wody wrzuciłam. Mam zielone liście
inka74 11:19, 05 maj 2021

April napisał(a)
Ale magnolka obsypana pięknie kwiatami
Chciałabym żeby moja w przyszłym roku tak się mocno zabieliła. Pomyśleć że byłam anty magnoliowa a w tym sezonie przytuliłam aż dwie
Dzięki za odwiedziny, przypadkiem ale jak miło Po tych konsultacjach nabrałam energii do dalszych prac
do ciebie to trzeba za miesiąc przyjechać jak więcej z ziemi wyjdzie. Takie wizyty przypadowe fajne cieszę się że miejsce i dla klona i dla judaszka się znalazło. Na coś może się przydałyśmy (w sensie ja) zamiast tylko wykorzystywania zdolności kulinarnych twojego męża
inka74 11:25, 05 maj 2021

mrokasia napisał(a)
No magnolia dała czadu! Przepiękna . I mróz jej nie liznął .

U Ciebie ładna pogoda się szykuje? U mnie pochmurno i deszcz już kropił ... Dziś chyba nici z ogrodu chociaż ciepło w sumie.
magnolka czadu daje w tym roku. Ona ma co 2 lata taki wysyp kwiatów. Jest jak biała chmurka. W tym roku mam wrażenie że później kwiaty otworzyła i mniej ją liznęło. Tylko troszkę na bokach. Siedzę na tarasie bo mnie też deszczyk wygonił i mam ją w widoku głównym obracać się nie muszę

inka74 11:30, 05 maj 2021

April napisał(a)
Iwona, jakie ty przywrotniki zamawiałaś? Bo czytam u Mrokasi... to dla ciebie?
A nie mogłaś wczoraj powiedzieć? U mnie plenne jak cholercia.
odmianowe )) te normalne też mam i za chwilę cała przestrzeń pod katalpami w nich będzie bo się tam dobrze widać czują. Na froncie chciałam taką bardziej zwartą odmianę. Alchemilla epipsila wzięłam. U Ewci Andy pięknie wygląda.

Edit, Mrokasia ma rację co do odmiany ) bilobil już trzeba
Kasya 11:33, 05 maj 2021

inka74 napisał(a)
magnolka czadu daje w tym roku. Ona ma co 2 lata taki wysyp kwiatów. Jest jak biała chmurka. W tym roku mam wrażenie że później kwiaty otworzyła i mniej ją liznęło. Tylko troszkę na bokach. Siedzę na tarasie bo mnie też deszczyk wygonił i mam ją w widoku głównym obracać się nie muszę

Fajne to palenisko sprawdza się ?

Magnolia jak latarnia, dobrze ze przymrozki ja oszczędziły
mrokasia 11:33, 05 maj 2021

Ta co wzięłaś to epipsila .
inka74 11:37, 05 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

Niby tak, a tej jesieni wyjątkowo mi się nie chciało cebulować
Co do mieszkania to też jestem przerażona, ale już się robi piętrowe łóżko dla dzieci, więc i miejsca im się ciut więcej zrobi-ale tylko chwilowo co będzie za te 2-3 lata.. zobaczymy

Ostatnio stwierdziłam, że bym się skusiła na stellatę za to niezawodne pączkowanie, choć w ogrodniczych zawsze widzę takie podmarźnięte te kwiaty. U Ciebie po tym ani śladu! Kwestia szczelnego osłonięcia miejsca czy taka pancerna od początku?
pączkowanie gwiaździstej potwierdzam. Z kwiatami już różnie. Kwiaty są podmarźnięte ale bardzo niewiele. Sama zobacz.

To ostatnie mnie rozśmieszyło ale ta tak zdejmuje osłonki. Jeszcze ładnie zapowiada się druga z magnolii o białych kwiatach. Alba Superba. Cała jest w ogromnych pąkach. Jeszcze u mnie nie kwitła więc przebieram nogami
sarenka 11:43, 05 maj 2021

inka74 napisał(a)
przed weekendem majowym byłam. Nic nie było. Dostawa z Francji podobno nieciekawa. Tylko dużo ładnych magnolii jest.

To czekam nadal. To może zajedziemy w sobote do ZP, może tam będzie coś czego szukam
galgAsia 11:45, 05 maj 2021

A u mnie stellatka już zbrązowiała... A wichura dwudniowa osypała, co się dało...
Twoja śliczna
Do mnie dziś przyjechała Double Diamond Nie pytaj, gdzie posadzę, bo nie wiem Na szczęście ona ma pokrój kolumnowy, gdzieś wcisnę