Magda, igliczek na pniu, ale on będzie do przesadzenia, podobnie jak berberysy
A trawka to rozplenica Hameln, na fotkach może nie wygląda na dużą, ale w rzeczywistości mają ok. 1m średnicy
Paula, moje też już niczego sobie, a niedawno były takie bardzo mikrutkie Teraz zastanawiam się czy nie za blisko rozplenic posadziłam te rozchodniki.
Przecież ja ostatnio poluję na tę róże! Od razu wpadła mi w oko u Ciebie. A skoro w dodatku dla królowej stworzona, to muszę ją mieć. Trochę droga z tego co widzę w necie, ale trudno, zachcianki kosztują
Ok, dziewczyny, jeśli przy powojniku ma być trawa, to jaką obstawiacie z tych trzech: carex montana, carex morrrowi variegata, rozplenica hameln?
Wolałabym niezbyt dużą kępę i fontannowy pokrój.
Podziwiam rozchodniki z rozplenica Ja nie wierzyłem, ze ona i u mnie będą chciały rosnąć w rozmiarach docelowych i zamiast posadzić do dwa metry posadziłem co pół Ale tez się mieszczą
Liliowce celowo posadziłam na brzegu rabaty, by robił za wylewającą się trawkę. Obok mam bergenię, fajnie wygląda zmiennosc faktury. Ja bym zostawila na brzegu
Przed powojnikiem mozesz posadzić wiele roslin. Trawki będą ok. Daj tylko odstęp, bo jak rozplenica się rozrosnie, to by korzeniami nie wlazla na powojnik.
Przemku dziękuję aż mi cisnienie skoczyło tyle miłych słów Mnie nigdy w pierwszym roku po wysianiu trawy nie kwitły.Czekam na kwitnienie sianej w zeszłym roku Rozplenicy Black i
Oto ona Hameln już u mnie zaczyna kwitnąć.
Świat jest jednak mały
Tak wiem wlasnie, że to rozplenica. Nawet kilka dni temu trzymałam w rece doniczkę, ale jednak nie uległam pokusie. Coraz lepiej mi to wychodzi, dumna jestem
Pomidory powolutku zaczynają się czerwienić, ale ogórów jest zatrzęsienie. Jutro biorę się za sałatkę szwedzką, bo mi się zmarnują
A perowskie to jaką Ty chcesz? Tą niższą, czy wyższą? Ja mam wyższą. Przywiozłam z wakacji w zeszłym roku jedną gałązkę, a teraz wygląda tak
Jak chcesz taką to się z Tobą podzielę. Muszę tylko poczytać jak ją się dzieli.
Ale mi teraz "przyrąbałaś" No kurdeeee, nie umiem artystycznego nieładu zrobić, pod linijkę jakoś tak mi łatwiej jeszcze troszkę dojdzie na tę rabatę roślin: krwawnica, perowskia (bo mnie kusi nieeeesamowicie) i rozplenica "lidkowa" I zaś będziemy czekać na efekty
Chaos? U Ciebie? No soooooooooooorrrrrrrrrrryyyy jakoś nie zauważyłam, ewentualnie pomidydki mogły rozsadzić namiocik no chyba, że one już robią za keczup?
Perukowce wiecznie nie kwitnące bo zawsze coś im przeszkodzi w tym roku mróz.
Buczek czerwony
Fota trzy w jednym najpierw w tym miejscu rósł zebrinus w zeszłym roku zmarzł i wsadziłam w to miejsce rozplenicę. W tym roku w tym miejscu wyrosły trzy trawy, rozplenica, zebrinus i proso.
Na koniec dzisiejsze maślaczki jutro będą zebrane o ile robaki nie zeżrą. Jest bardzo dużo robactwa w grzybach. Kozaki każdy jeden robaczywy.
Oj, jak mi się ta propozycja podoba. A Toszkowe inspiracje to cud-miód-malina.
Hortensji i dereni tam jakoś nie widzę. Ten świerk jest specyficzny. Nie robiłabym mu konkurencji innymi gwiazdami.
Uwielbiam lokalne ryneczki.
Fajnie zaczyna wyglądać ten porewolucyjny stan.