Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:01, 11 kwi 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Cięcie od kartonika, cudownie.
Nazwę nożyc też poproszę a niech tam braknie w sklepach.
Ja bym prosiła kiedyś fotorelację z kancikowania, zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać.

Zobacz tutaj - wszystko jest opisane

https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-kanty-brzegi-trawnika
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:24, 11 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Za oknem pięknie błękitne niebo i aż chce się zostać w domu konserwować powierzchnie płaskie...

Pffff....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:13, 11 kwi 2015

Do góry
Za oknem pięknie błękitne niebo i aż chce się zostać w domu konserwować powierzchnie płaskie...

Pozdrawiam zaglądających i miłego dnia Wam życzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:08, 11 kwi 2015

Do góry
AgaW - dziękuję Nie wiem czy oglądanie Gardeners World tak na mnie działa, ale cieszę się, że w ciągu paru dni udało mi się tyle zrobić

Aniu Monteverde - fotki z wczoraj Nie tylko ciałem buksy, ale także cisy i wszystko inne co zimozielone

Aniu An Tre - skoro mam już ciąć to czemu nie profesjonalnie? Szczególnie, że praca idzie bardziej efektywnie

Mira - większość napisałem na PW Ogród nawożę na oko Tyle rośliny dostają ile uważam za stosowne

Waldek - Mamę mam najlepszą i nowej nie szukam A kandydatkę na żonę juz znalazłem, praffffda Jazzy? Ja pamięć mam dobrą, tylko krótką

Kasiu - u mnie bukszpany piękne, a u Ciebie wszystko nas zwali z nóg jak ogród założysz

Zielona Aniu - trawnik, by nieustannie powalał powinien dostać nawóz raz na trzy tygodnie. Niedużą dawkę, ale regularnie W zeszłym roku nawozilem wtedy, gdy zaczął przybierać inny kolor. Jednak to tez były miesięczne odstępy. Także raz w miesiącu mus trawnik nakarmić No i lej mu wodę

Madżenko - mistrzem cięcia na tym forum jest Danusia i Ty - obie macie taką ilość topiarow, że ja ciąłbym to co najmniej miesiąc U mnie do stałego formowania jest kilkanaście roślin i kilkanaście metrów obwodek bukszpanowych

Irenko - w zeszłym roku ciałem w ostatnim dniu marca i nic im nie było Teraz ma być ciepło to tym bardziej powinny być z tego zadowolone A chciałem tez wykorzystać moment, bo potem mam takie busz w rabatach, że nie da się w nie wejść
"W kolorze blue" 08:09, 11 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
O jeżuniu jaki piękny dywan! Zakątek z lustrem tez świetny
Tfu, tfu, dziękuję. Po doświadczeniachz dużym trawnikiem zostałam przy wielkości chusteczki do nosa, łatwo o niego dbać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:31, 11 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Mi również Tak samo jestem zaintrygowany podłogą z żywicy poliuretanowej

Sebek wszystko przed Tobą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:19, 11 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Różne przetestowałem i najlepsze efekty miałem po sypaniu wczesną wiosną saletrą amonową, a potem azofoską I myślę, że tą drugą możecie już sypać - będziecie na pewno zadowoleni

O jak ja Ci dziękuję za tę podpowiedź, bo już obawiałam się, że podasz mi przepis na jakąś magiczną miksturę a azofoska jest w każdym sklepie ogrodniczym DZIĘKUJĘ

I tylko raz ją sypiesz, czy jeszcze czymś dokarmiasz trawniczek później? Uchyl rąbka tajemnicy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 05:39, 11 kwi 2015

Do góry
Gratuluję zakończenia wiosennych "porządków". Jesteś Sebek - Błyskawica. Bukszpany piękne, ach!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 03:23, 11 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Jazzy - cała ekipa panów murarzy do Ciebie zjechała, a Ty za jednym Stefanem będziesz jeździć? No dajże spokój

Ach, cóż to był za widok! Pięciu się uwijało Muszę przyznać, że mamy szczęście do ekip z branży budowlanej (tfu tfu)
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:50, 11 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Na koniec przycinam jeszcze pod kątem krawędzie. Często po cięciu za chwilę w tym miejscu bukszpany odrastają nierówno. Po przycięciu ich tutaj rosną bardziej równomiernie

Czy to tymi nożycami tniesz wszystkie formy? Kulki też? Chyba nie są duże a jak z wagą?Ciężkie są?
Ogród u stóp klasztoru 23:58, 10 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Warto było czekać - piękna ta magnolia

dokładnie to samo miałam napisać Cudowna złamana biel A kompozycja tulipanowo-wawrzynkowa bardzo oryginalna i całkiem pasująca do siebie wyszła, aż słodka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:51, 10 kwi 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

I ja chciałam taka podłogę ale jak posłuchałam opowieści jak wiele firm poprawia ja 4 razy zanim bedzie wygladała jak powinna to tez zrezygnowałam. Ale podoba mi się nadal.

Mi również Tak samo jestem zaintrygowany podłogą z żywicy poliuretanowej
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:43, 10 kwi 2015

Do góry
Jazzy - cała ekipa panów murarzy do Ciebie zjechała, a Ty za jednym Stefanem będziesz jeździć? No dajże spokój
Czasem słońce czasem deszcz 23:41, 10 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ostatnio widziałem JB w pewnym sklepie i serce mi mocnej zabiło na ich widok Kiedyś po nie wrócę

Ja widziałam kiedys w TkM....
Czasem słońce czasem deszcz 23:39, 10 kwi 2015

Do góry
Ostatnio widziałem JB w pewnym sklepie i serce mi mocnej zabiło na ich widok Kiedyś po nie wrócę
Ogród u stóp klasztoru 23:35, 10 kwi 2015

Do góry
Warto było czekać - piękna ta magnolia
"W kolorze blue" 23:33, 10 kwi 2015

Do góry
O jeżuniu jaki piękny dywan! Zakątek z lustrem tez świetny
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:26, 10 kwi 2015

Do góry
Ewa, Justyna, Ola, Ewa, Polinka, Basia, Gabrysia, Kachat - macham do Was przemiłe ogrodniczki i dziękuję za miłe słowa

Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem, bo pierwszy raz od nie pamiętam kiedy z własnym wątkiem nie mogę nadążyć Wiosna tchnęła życie w forum
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:21, 10 kwi 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)

Sebku, i na podróże przyjdzie kolej, czego Ci z serca życzę, bo wrażenia zostają na długo. A zakątków na świecie przez nas nie zwiedzonych dotąd ani w przyszłości, mnóstwo. Zawsze coś trzeba wybrać, wszystkiego się nie da. Pozdrawiam, i doceniam Twoje rzeczowe porady ogrodowiskowe.

Oj tak - miejsc na świecie wartych zobaczenia jest tysiące A życie tylko jedno

Z tylu porad na forum korzystam, że może ktoś teraz skorzysta z moich
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:18, 10 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Miszczuniu kto jak nie Ty ? i jeszce jaka instrukcja idealnie

Wszyscy inni Instrukcja jest też skopiowana do wątku Fotorelacje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies