Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

kachat 23:01, 10 kwi 2015

Ale równiutkie cięcie, jak ty to robisz..? Kulki idealne ci wyszły Mnie by jakieś jaja wyszły, które bym potem poprawiała w nieskończoność aż nic by z krzaczków nie zostało, ewentualnie jakieś kształty dziwne wielkości mandarynki
Sebek 23:05, 10 kwi 2015

martaibartek napisał(a)
Sebek super robota. Kulki idealne.
Mi zawsze wychodza jakieś dziwne kształty... masz jakąś podpowiedź od czego zacząć?

Na pewno całkiem inaczej tnie się dobrym sprzętem Mam nożyce do bukszpanów od zeszłego roku i nikomu ich nie oddam

Tnę w taki sposób, że od razu schodzę nożycami od środka rośliny w dół. Nie tnę najpierw góry, potem boków, a na końcu dół. Po prostu zjeżdżam nożycami po roślinie obchodząc ją na około Co ważne w ogóle nie tykam dołu, bo lubię jak są położonymi poduszkami I... tyle Jak ciąłem według instrukcji, filmów i innych obrazków to mi zawsze krzywe wychodziły... Znalazłam własne sposób i jak widać najbardziej skuteczny
Sebek 23:07, 10 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mistrz kulkowania Cudnie Kiedy moje koślawe wyprowadzę na takie? Oto jest pytanie Pozdrawiam

Gosiu - mi to zajęło trzy sezony, wiec dość szybko Już w zeszłym roku były ładnymi kulami, wiec te Twoje zanim się obejrzysz będą takie Zwlaszcza, że z tego samego źródła pochodzą
Sebek 23:11, 10 kwi 2015

Agania napisał(a)
Idealne kształty bukszpanów i jakie zdrowe, masz rękę, mnie jakieś kulfony wychodzą, pokaż narzędzie proszę

Co do bukszpanów, u mnie niektóre są trochę żółte, po cięciu będzie lepiej, myślę, że to mróz i wiosenne słońce, a ty co myślisz?

Nie zazdroszczę ci pracy przy tych karpach sąsiedzkich, dla estetyki, się poświęcasz...co rozumię i podziwiam

Prześlę Ci na Pw nazwę narzędzia, bo siła zakupowa forum sprawi, że za chwilę w sklepach ich braknie

U mnie bukszpany przez te słoneczne dni również tak dziwnie zrudziały, ale po cięciu znów są zielone Jutro dostaną florovitem po liściach o ile zdążę to dopiero staną się zielone
Sebek 23:17, 10 kwi 2015

myszorek napisał(a)
Sebek przyjedź do mnie trochę pociąć. Piękne te niebieskie hiacynty. Też mam takie . Ładnie się komponują z bratkami. Witam się wiosennie.

Nawet Myszorka z zimowego snu bukszpany zbudziły Ja bym sobie chętnie pojeździl po ogrodach, ale we wtorek to ja jeszcze ogród po zimie sprzątałem A być może teraz znów mnie dwa tygodnie nie będzie... Ogród chwastami zarośnie
Sebek 23:18, 10 kwi 2015

makkasia napisał(a)
Miszczuniu kto jak nie Ty ? i jeszce jaka instrukcja idealnie

Wszyscy inni Instrukcja jest też skopiowana do wątku Fotorelacje
Sebek 23:21, 10 kwi 2015

weronika77 napisał(a)

Sebku, i na podróże przyjdzie kolej, czego Ci z serca życzę, bo wrażenia zostają na długo. A zakątków na świecie przez nas nie zwiedzonych dotąd ani w przyszłości, mnóstwo. Zawsze coś trzeba wybrać, wszystkiego się nie da. Pozdrawiam, i doceniam Twoje rzeczowe porady ogrodowiskowe.

Oj tak - miejsc na świecie wartych zobaczenia jest tysiące A życie tylko jedno

Z tylu porad na forum korzystam, że może ktoś teraz skorzysta z moich
Sebek 23:26, 10 kwi 2015

Ewa, Justyna, Ola, Ewa, Polinka, Basia, Gabrysia, Kachat - macham do Was przemiłe ogrodniczki i dziękuję za miłe słowa

Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem, bo pierwszy raz od nie pamiętam kiedy z własnym wątkiem nie mogę nadążyć Wiosna tchnęła życie w forum
AgnieszkaW 23:28, 10 kwi 2015

Perfekcyjny i bardzo pracowity z Ciebie żywioł Sebku
monteverde 23:53, 10 kwi 2015

Obejrzałam zaległe fotki teraz już ciąłeś buksy?