Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

an_tre 00:15, 11 kwi 2015

Mistrzowskie cięcia i profesjonalne podejście do tematu jak zawsze
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
MiraR 00:42, 11 kwi 2015

Sebku a można wiedzieć jakimi nożycami tniesz ,że takie zgrabne kulki wychodzą?
MiraR 00:46, 11 kwi 2015

A jeszcze jak możesz to proszę zdradź jaką dawką saletry amonowej nawozisz trawnik Niesamowicie wyglada.
MiraR 00:50, 11 kwi 2015

Sebek napisał(a)
Na koniec przycinam jeszcze pod kątem krawędzie. Często po cięciu za chwilę w tym miejscu bukszpany odrastają nierówno. Po przycięciu ich tutaj rosną bardziej równomiernie

Czy to tymi nożycami tniesz wszystkie formy? Kulki też? Chyba nie są duże a jak z wagą?Ciężkie są?
waldek727 01:20, 11 kwi 2015

Sebo!
To w końcu chcesz mieć nową żonę, czy nową mamusię?
Dwóch pieczeni na jednym rożnie nikt tu piekł nie będzie!!!
Kacha123 05:39, 11 kwi 2015

Gratuluję zakończenia wiosennych "porządków". Jesteś Sebek - Błyskawica. Bukszpany piękne, ach!
ZielonaAnia75 06:19, 11 kwi 2015

Sebek napisał(a)

Różne przetestowałem i najlepsze efekty miałem po sypaniu wczesną wiosną saletrą amonową, a potem azofoską I myślę, że tą drugą możecie już sypać - będziecie na pewno zadowoleni

O jak ja Ci dziękuję za tę podpowiedź, bo już obawiałam się, że podasz mi przepis na jakąś magiczną miksturę a azofoska jest w każdym sklepie ogrodniczym DZIĘKUJĘ

I tylko raz ją sypiesz, czy jeszcze czymś dokarmiasz trawniczek później? Uchyl rąbka tajemnicy
Madzenka 07:36, 11 kwi 2015

Mistrz cięcia! Bosko sie zakulkowałeś i zażywoplocikowałeś!
Milka 08:35, 11 kwi 2015

Kulkowanie i ciecie perfekcyjne, skorzystam z rad, tylko czy to nie za wczesnie?
Sebek 09:08, 11 kwi 2015

AgaW - dziękuję Nie wiem czy oglądanie Gardeners World tak na mnie działa, ale cieszę się, że w ciągu paru dni udało mi się tyle zrobić

Aniu Monteverde - fotki z wczoraj Nie tylko ciałem buksy, ale także cisy i wszystko inne co zimozielone

Aniu An Tre - skoro mam już ciąć to czemu nie profesjonalnie? Szczególnie, że praca idzie bardziej efektywnie

Mira - większość napisałem na PW Ogród nawożę na oko Tyle rośliny dostają ile uważam za stosowne

Waldek - Mamę mam najlepszą i nowej nie szukam A kandydatkę na żonę juz znalazłem, praffffda Jazzy? Ja pamięć mam dobrą, tylko krótką

Kasiu - u mnie bukszpany piękne, a u Ciebie wszystko nas zwali z nóg jak ogród założysz

Zielona Aniu - trawnik, by nieustannie powalał powinien dostać nawóz raz na trzy tygodnie. Niedużą dawkę, ale regularnie W zeszłym roku nawozilem wtedy, gdy zaczął przybierać inny kolor. Jednak to tez były miesięczne odstępy. Także raz w miesiącu mus trawnik nakarmić No i lej mu wodę

Madżenko - mistrzem cięcia na tym forum jest Danusia i Ty - obie macie taką ilość topiarow, że ja ciąłbym to co najmniej miesiąc U mnie do stałego formowania jest kilkanaście roślin i kilkanaście metrów obwodek bukszpanowych

Irenko - w zeszłym roku ciałem w ostatnim dniu marca i nic im nie było Teraz ma być ciepło to tym bardziej powinny być z tego zadowolone A chciałem tez wykorzystać moment, bo potem mam takie busz w rabatach, że nie da się w nie wejść