Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z rzeźbą 22:05, 07 sie 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Anulka, a Ty gdzie kupiłaś swojego Jordana?

Stacjonarnie w W-wie.

A tu będzie kiedyś lekkie powiększenie rabatki. Dorównanie do ścieżki, która teraz wchodzi w trawnik. Na razie zalega darń zdjęta pod ścieżkę.

Ogród z rzeźbą 22:00, 07 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Ścieżka super. Ta rabatka to spora wyjdzie. Dobry pomysł z kulkami.

Rabatka będzie długa, wzdłuż całej ścieżki czyli ok. 8 metrów, ale niezbyt szeroka. W najszerszym miejscu jakoś chyba 1,5 m. Zaczynam się kulkować.

Pashminy nie przycięłam po 1-ym kwitnieniu, ciągle wyglądała jakoś jeszcze do rzeczy. Dopiero teraz ostrze sekatora ją dopadło.

Skąpana w słońcu 22:00, 07 sie 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Oczywiście, rozumiem Cię w pełni. Ciągle jakiś wyborów dokonujemy. U mnie warzywniczek traktuję hobbystycznie zanim coś z niego będzie z powodu ziemiAle w czerwcu miałam truskawki, teraz w lipcu borówki. W sierpniu natomiast jem arbuzy bo lubię.
Jeśli chodzi o drzewa to śliwy mam do wycięcia, jabłek których nie jem co roku za dużo na drzewach a grusza w tym roku ma postuj na dodatek cała w miedzianych plamkach
Ogród roślin u mnie musi sobie radzić dlatego dobieram rośliny. W tym roku wykątkowo dużo podlewam bo małe sadzonki i nowe roślinki muszą się zakorzenić. Tymbardziej że susza letnia zaczęła się w czerwcu. Normalnie u mnie na brak wody w gruncie nie narzekam. Ale pogoda jest w tym roku przekorna. A szałwie na które nie mogłam patrzyć to po ścięciu odrosły i nawet szałwię przypominają za to ożanki i przetaczniki kończą kwitnienie.

Masz rację że ceny warzyw są obłędne. Mi najbardziej zależy na zieleninie której używam najwięcej. Pomidory już wiem że też muszę sobie darować, w kompostowniku wyrósł niedawno jeden i może będzie najlepszy i nawet ziemniak

U mnie pomidorki ładnie rosną i już cieszą podniebienie. Mam też troszkę śliwek i owoce derenia. Robię z nich nalewkę, podobnież jest pyszna. w tym roku sama będę miała okazję się przekonać. No i ciągle jemy borówki.

W cieniu - zacieniona 21:58, 07 sie 2019

Do góry
Ten kolorek w ogródku lubię...
W cieniu - zacieniona 21:54, 07 sie 2019

Do góry
Pokazują się też kwiaty późniejszych ogrodówek.
Skąpana w słońcu 21:50, 07 sie 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
jezusie jakie ty masz piekne lilie wypasione ❤

Kasiu, tylko jedną mam okazałą. To jest chyba odmiana drzewiasta. Inne są bardzo marne.

W cieniu - zacieniona 21:50, 07 sie 2019

Do góry
Hortensja Hayes S. Koronkowa,bardzo delikatna,wymaga podpór.Bardzo ją lubię...
Skąpana w słońcu 21:44, 07 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

To zdjęcie mega mnie urzekło!! Świetnie komunikacyjnie to wygląda

Firan wokół borówek też moja mama używa może kilkanaście białych "namiotów" nie wygląda super, ale za to owoce są na krzaku rok temu poszłyśmy jednego dnia podjesc nieco prosto z krzaczka, a następnego dnia mama mi kazala pozbierać wszystko, bo wyjeżdżałam.. idę z pojemniczkiem, wracam z pustym, bo z owoców po nocy już nic nie zostało

Jestem w szoku, że Cherry Fluff, które są przez wiele z nas uznawane za kapryśne i trudne, tak u Ciebie bujne

Kasiu, bardzo dziękuje za miłe słowa. Borówek w tym roku mam bardzo dużo. Jeżówka Cherry Fluff dobrze u mnie rośnie i bardzo mi się podoba.

Dołączyła do niej Catarina, którą przesadzałam wiosną. Ogromnie żle się zbierała do życia, ale może da radę.

W cieniu - zacieniona 21:42, 07 sie 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ładne zdjęcia z rudą turzycą

Chyba są niezniszczalne,idealne na moje warunki...wadą jest rozsiewanie,niespodziewanie pojawiają się wszędzie w różnych zakamarkach.
Ogród z rzeźbą 21:34, 07 sie 2019

Do góry
Zana napisał(a)

taki kolorowy misz masz

Lubię ludzi, dla których to jest kolorowy!
O tak! Dla mnie to też jest na maksa miks kolorów. Więcej to już pstrokato

Cześć z powrotem
Moja działka na Dębowym Lesie 21:34, 07 sie 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Aniu stworzyłaś raj na ziemi przepiekne kwitnace rosliny dorodne e swietnej kondycji masz dobra reke do kwiatow ❤

Kasiu bardzo ci dziękuję za te komplemenciki, to budujące słowa.
Ale wierz mi jasiek rośliny,mikre,nieudaczniki tez się zdarzają i u mnie. Tylko ich nie pokazuje.

Tajemniczy Ogród 21:34, 07 sie 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Fiolet bardziej mi leży z pomarańczem jak zestaw niebieski - pomarańczowy...

To dobrze, bo aż się cofnęłam do fotek, żeby sprawdzić, tam są fioletowe szałwie.
Moja bajka 21:33, 07 sie 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

przez chwilę pomyślałam, że tam z tyłu za cukiniami, gdzie teraz są kosmosy, mogłoby być fajne miejsce na dalie. Ale chyba jestem na nie zbyt leniwa. Nie chciałoby mi się wykopywać, wkopywać i tak w kółko. Może dojrzeję do tej myśli . A kosmosy uwielbiam

Dalie są piękne, ale kosmosy też są urodziwe i zwiewne
Zazdroszczę widoku i plonów. W tym roku ogródek warzywny to moja totalna porażka.
Pozdrawiam cieplutko Jasia
Do raju daleko - u Ewy 21:33, 07 sie 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten widoczek . Co to za trawa na przodzie? I ta różowa hortensja na pierwszym planie nad trawą?
Moja bajka 21:31, 07 sie 2019

Do góry
Sylwua pokazuje nowego pieska, Danusia nowego kotka, a my mamy nową świnkę mirską. Iga jak ją zobaczyła w poniedziałek to już było pozamiatane, dziś mus było po nią iść. Iga nazwała ją Oliwia. Kasia, słyszysz to?. Pokaż Oli jaką ma imienniczkę. Nasz Maksiu blisko rok temu odszedł do krainy wiecznych łowów, więc pomyślałam, że właściwie czemu nie. Świnki morskie są fajne.
Pamiętajcie o ogrodach 21:29, 07 sie 2019

Do góry
greg66 napisał(a)

Piękne połączenie
Zielony zakątek z Antonówką 21:22, 07 sie 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Aniu już wszystko wiem o oczku. U mnie na razie zostanie moja balia, moje w przyszłym roku dokupię druga a w zasadzie trzecią
O tak posiedzieć sobie wieczorkiem, podumać, pomarzyć i wsłuchać się w otaczające nas dźwieki, to odpoczynek najlepszy
czego zyczę wszystkim ogrodnikom

Ja też mam balię ale pomysł na nią mam zupełnie inny
Taki odpoczynek jest najlepszy
Dziękuję za życzenia w imieniu wszystkich ogrodników

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:20, 07 sie 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

Pada jeszcze wiec cosik z Hartkirchen wstawie.

Hortensjowy zawrót głowy Mam taki gdy jestem na wystawie kwiatów w Odmuchowie.
Przyjeżdżają tam również szkółkarze specjalizujący się w uprawie hortensji i trzeba mieć żelazną wolę żeby nie wrócić nowymi nabytkami.
Czy Twoja nowa hortensja to Ayesha ?
Jestem ciekawa nowych dzielżanów. W ubiegły roku zachwyciłam się odmianą Carnivale ( oczywiście kupiłam 4 szt. bo chciałam mieć od razu większą kępę.
Pozdrawiam cieplutko Jasia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies