U mnie pomidorki ładnie rosną i już cieszą podniebienie. Mam też troszkę śliwek i owoce derenia. Robię z nich nalewkę, podobnież jest pyszna. w tym roku sama będę miała okazję się przekonać. No i ciągle jemy borówki.
Kasiu bardzo ci dziękuję za te komplemenciki, to budujące słowa.
Ale wierz mi jasiek rośliny,mikre,nieudaczniki tez się zdarzają i u mnie. Tylko ich nie pokazuje.
Dalie są piękne, ale kosmosy też są urodziwe i zwiewne
Zazdroszczę widoku i plonów. W tym roku ogródek warzywny to moja totalna porażka.
Pozdrawiam cieplutko Jasia
Sylwua pokazuje nowego pieska, Danusia nowego kotka, a my mamy nową świnkę mirską. Iga jak ją zobaczyła w poniedziałek to już było pozamiatane, dziś mus było po nią iść. Iga nazwała ją Oliwia. Kasia, słyszysz to?. Pokaż Oli jaką ma imienniczkę. Nasz Maksiu blisko rok temu odszedł do krainy wiecznych łowów, więc pomyślałam, że właściwie czemu nie. Świnki morskie są fajne.
Hortensjowy zawrót głowy Mam taki gdy jestem na wystawie kwiatów w Odmuchowie.
Przyjeżdżają tam również szkółkarze specjalizujący się w uprawie hortensji i trzeba mieć żelazną wolę żeby nie wrócić nowymi nabytkami.
Czy Twoja nowa hortensja to Ayesha ?
Jestem ciekawa nowych dzielżanów. W ubiegły roku zachwyciłam się odmianą Carnivale ( oczywiście kupiłam 4 szt. bo chciałam mieć od razu większą kępę.
Pozdrawiam cieplutko Jasia