Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:35, 08 mar 2012

Do góry
tylko patrzeć i będze kolejny tysiąc, ale dla Danusi to żadna nowość
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:23, 08 mar 2012

Do góry
ojojoj dziewczyny uwierzcie że ja też nie mogę się doczekać... siedzę i przebieram nogami
Dzisiejszy poranek przywitał nas temperaturą -8 ale w dzień pierwszy raz było czuc wiosne... piękne słońce, nie wiał zimny wiatr ..poprostu wiosna
Dosałam dzisiaj od moich chłopców róże i gożdziki. Sama sobie kupiłam kordylinę, jutro ją posadzę jak dokupię donice
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:47, 08 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bo Justynie chodzilo chyba o to zdjęcie po prawej z kołem młyńskim. Gdzieś Danusia pokazywała jak je usuwali i montowali u klienta. Justynko czy o to zdjęcie Ci chodziło? ciurkadlo obok cisów na pniu?

Tak o to ciurkadło, ale już wiem że go nie ma. Zmieniło lokalizację jak piszesz. Dzięki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:41, 08 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)
O to miło. Danusiu, a tego ciurkadła już u Ciebie nie ma, bo rzadko widziałam fotki z tego miejsca?

http://www.weranda.pl/galeria-zdjec/fontanna/1/?id=17676

nie ma... mi ono baaardzo się podobało to ten zakątek z zielonym dachem, lustrem i ogromną limeight w rogu. Na tym zdjęciu jeszcze lustra nie ma...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:40, 08 mar 2012

Do góry
boguslaw_r_kucharski napisał(a)

fajne nożyce nie można się nimi uszczypnąć, co w niektórych się zdarza.

o tak bardzo fajne wczoraj do mnie przyszły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:48, 07 mar 2012

Do góry
Szczerze mówiąc to ja też wczesniej nie zastanawialam się nad tym... wiadomo są różne teorie... czas pokaże...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:36, 06 mar 2012

Do góry
ja wiem, ze to żadna atrakcja a jedynie ludzka ciekawość, tak czy siak na tę chwilę jedyne co mi pozostało to się przyzwyczaić... do tego widoku. Pocieszam się że oddalony jest odemnie te 1000m i zasłanaiają go drzewa. Pozostałe będą jeszcze dalej...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:16, 06 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Mój M mówi że w Niemczech to częsty widok...

Przy autostradach, owszem. Na północy Niemiec przy tysiącach hektarów monokultur ornych. Ale w Bawarii jakoś nie ma wiatraków. Ania, wybacz, powinnam się nie wypowiadać publicznie. Bo jestem wywrotowiec.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:10, 06 mar 2012

Do góry
Joanka dziękuje i oczywiście zaprawszam, czym więcej ludzi podgląda tym większa motywacja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:09, 06 mar 2012

Do góry
mam to szczęście że wiatrak jest za dużymi drzewami-topolami i jak tylko pojawią się liście to nie będzie go specjalnie widać gorzej by bylo gdybym mieszkała po drugiej stronie wsi gdzie widok jest na te pola właśnie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:07, 06 mar 2012

Do góry
wiecie, ja dowiedziałam się o tych wiatrakach jak praktycznie pierwszy był postawiony w połowie... co do atrakcji turystycznej to póki co jest ogromne zaiteresowanie, nikt w najblizszej okolicy nie mówi o niczym innym. Wiatraki stoją w polu opodal mojej wsi i widzę że droga przejeżdzawięcej samochodów niz zwykle, ludzie się zatrzymyuja i patrzą... narazie nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce... zobaczymy. Mój M mówi że w Niemczech to częsty widok...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:12, 06 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiejszy widok z mojego okna przez noc urosły skrzydła , jestem ciekawa ile ich jeszcze powstanie? ten na zdjęciu będzie najbliżej mnie ok 800-1000m widziałam dalej nastepną konstrukcje

Ana, współczuję Ci. Dlaczego ludziom takie coś pod oknami chcą stawiać i mówią, że 1000 m to bezpieczna odległość? Bzdury.

A w kwestii kar unijnych: kary są za niepozyskiwanie energii ze źródeł odnawialnych (ale Europa powoli przytomnieje w tej kwestii, bo ekonomiczny bilans ochrony środowiska nie wychodzi tak dobrze) ale nikt nie mówił, że to musi być technologia wiatrowa.

Ja na zachodzie jakoś nie widziałam, żeby to były atrakcje dla miejscowych. Raczej ogromne zeszpecenie krajobrazu i spadek wartości nieruchomości.
Przepraszam za obszerną dygresję ale jest to temat, na którym zjadłam zęby swego czasu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:28, 06 mar 2012

Do góry
dzisiejszy widok z mojego okna przez noc urosły skrzydła , jestem ciekawa ile ich jeszcze powstanie? ten na zdjęciu będzie najbliżej mnie ok 800-1000m widziałam dalej nastepną konstrukcje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:26, 06 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
tak w formie ciekawostki, okolo 800metrów odemnie powstaje takie cudo

jestem ciekawa jaki wplyw mają takie wiatraki na otoczenie?

Ponoć hałasują... ale to zdanie przeciwników farm wiatrowych.
Ja tam jestem ZA!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:21, 06 mar 2012

Do góry
Sebek mam nadzieję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:08, 05 mar 2012

Do góry
tak w formie ciekawostki, okolo 800metrów odemnie powstaje takie cudo

jestem ciekawa jaki wplyw mają takie wiatraki na otoczenie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:06, 05 mar 2012

Do góry
anula u mnie wrzosy w donicach na schodach i bluszcze też są żywe a u sąsiadki wrzośćce które były pod śniegiem są śliczne, a te które pierzyny nie mialy zmarzły...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:58, 05 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
jakie piękne to wrzosowisko .
I te kule .

wrzosoawisko do wymiany, bo według projektu będą tam rodendrony, a kule gdzieś upchnę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:56, 05 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

i cyprysy na tej rabacie, są prześliczne ich kolor tak pięknie rozświetla, a wiatr tak pięknie tarmosi ich czupryny. Lubię na nie patrzeć Na tej rabacie według planu mam żółtą trzmielinę ale zastanawiam się czy nie zamienić właśnie na ten cyprys, taka gęsta żółta czuprynka

Ania, to nie cyprysy tylko cyprysiki (o ile dobrze pamiętam wskazówkę EwyG dla Sebcia).

Podziwiam Cię, ja bym wymiękła przy takim projekcie. A te brązowe to chyba właśnie podmarznięte. W nocy nadal minusy a w dzień koło 0 - nie mają się jak żurawki na razie zregenerować. Moje cisy też takie. Nie wszystkie na szczęście.

Ewciu masz rację to cyprysiki, ale cóż proszę o wybaczenie jam żółtodziób
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:24, 05 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
i cyprysy na tej rabacie, są prześliczne ich kolor tak pięknie rozświetla, a wiatr tak pięknie tarmosi ich czupryny. Lubię na nie patrzeć Na tej rabacie według planu mam żółtą trzmielinę ale zastanawiam się czy nie zamienić właśnie na ten cyprys, taka gęsta żółta czuprynka

Ania, to nie cyprysy tylko cyprysiki (o ile dobrze pamiętam wskazówkę EwyG dla Sebcia).

Podziwiam Cię, ja bym wymiękła przy takim projekcie. A te brązowe to chyba właśnie podmarznięte. W nocy nadal minusy a w dzień koło 0 - nie mają się jak żurawki na razie zregenerować. Moje cisy też takie. Nie wszystkie na szczęście.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies