Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 09:02, 10 mar 2012

jako że wczoraj dopadła mnie wirusówka nogi z domu nie wyściubiłam i donicy nie kupilam.... ale mam jedną na oku. Myslę że podsadze ją bluszczem...
ana_art 09:03, 10 mar 2012

coli mój M też się na to boczy
Madzenka 09:33, 10 mar 2012

ana_art napisał(a)
jako że wczoraj dopadła mnie wirusówka nogi z domu nie wyściubiłam i donicy nie kupilam.... ale mam jedną na oku. Myslę że podsadze ją bluszczem...

Już przeszło? Wirusówka czy zatrucie?
ana_art 09:41, 10 mar 2012

licho wie, ale w domu tylko ja byłam 'umierająca'... jeszcze w głowie mi się kręci jakbym kaca miała ale ogólnie już duuuużo lepiej
Matka 09:45, 10 mar 2012

no no no...dawno mnie nie bylo w Twoich progach a tu takie wieści!!!hohohoho!!!projekcik pierwsza klasiora!!!1kolorowo i ta ścianka wodna!ale fajnie!jak widze Danusiowe projekty na forum to tak samo się cieszę jak ich nowi właściciele!!!ale szkoda mi Twojej rabatki przed domkiem z zawijaskiem!podoba mi się a tu widzę, że będzie inna!ale pewnie równie piękna wyjdzie!

zazdraszczam-co tu dużo mówić!

i kibicować będę, a jakże!

Jasio bombastic!!!

aha, czy Ty masz płytki w kuchni na podłodze?bo jeśli tak to ja mam chyba takie same!woodentic?z paradyża?
ana_art 09:55, 10 mar 2012

witaj Bogusiu mam taka nadzieję że sprostam oczekiwaniom,póki co próbuje ogarnąć jakoś całość i cos zaplanować. Napewno nie zrobię wszystkiego na raz bo to spooore koszty i prace chcę podzielić jesli się uda na dwa etapy. Wiadomo niby mogłabym poczekać uzbierac kasę i zrobić wszystko na raz ale chyba wszyscy dobrze wiemy jak kończy się takie zbieranie ?
Co do podłogi to masz rację to woodentic brown, mam go w całym domu
Matka 09:59, 10 mar 2012

haha, ja tez to samo mam na całej podlodze na dole!!!!rewelacja!wszystko inne przy moich smykach i ich pomysłach juz dawno by nie istnialo!płytki te plus podlogówka to strzał w dziesiątkę-wszyscy się dziwią, ze to nie panele!popatrz jaki ten świat mały i jak dostrzegłamhaha
Madzenka 10:01, 10 mar 2012

ana_art napisał(a)
witaj Bogusiu mam taka nadzieję że sprostam oczekiwaniom,póki co próbuje ogarnąć jakoś całość i cos zaplanować. Napewno nie zrobię wszystkiego na raz bo to spooore koszty i prace chcę podzielić jesli się uda na dwa etapy. Wiadomo niby mogłabym poczekać uzbierac kasę i zrobić wszystko na raz ale chyba wszyscy dobrze wiemy jak kończy się takie zbieranie ?

Aniu nigdy nie uzbierasz na całość bo i tak ciągle będziesz chciała zmieniać, potem donice, meble, markiza lub parasol, ciągle coś. .... Lepiej robić etapami ale unikać kompromisów, czyli rezygnować z kosztownych ale stylowych elementow.
Ja na razie musiałam zrezygnować z pięknego zakątka do wypoczynku z siedziskami z gabionów pod stalową pergolą na białym żwirku.... Ale kiedyś ten etap ogrodu też zrealizuję
ana_art 10:14, 10 mar 2012

Bogda napisał(a)
haha, ja tez to samo mam na całej podlodze na dole!!!!rewelacja!wszystko inne przy moich smykach i ich pomysłach juz dawno by nie istnialo!płytki te plus podlogówka to strzał w dziesiątkę-wszyscy się dziwią, ze to nie panele!popatrz jaki ten świat mały i jak dostrzegłamhaha

według mnie o najlepsza podloga pod względem utrzymania czasami ktoś mnie pyta czy widać na niej kurz. Wiesz co odpowiadam? Nie wiem... spróbuj przy czwórce dzieci nie odkurzyć/zmyć podłogi codziennie jaka kolwiek by była
Co do efektu wizualnego zdarzylo mi się parę razy że ktoś wchodził i pytał czy ma zdjąć buty żeby obcasami desek nie poniszczyć
ana_art 10:20, 10 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

Aniu nigdy nie uzbierasz na całość bo i tak ciągle będziesz chciała zmieniać, potem donice, meble, markiza lub parasol, ciągle coś. .... Lepiej robić etapami ale unikać kompromisów, czyli rezygnować z kosztownych ale stylowych elementow.
Ja na razie musiałam zrezygnować z pięknego zakątka do wypoczynku z siedziskami z gabionów pod stalową pergolą na białym żwirku.... Ale kiedyś ten etap ogrodu też zrealizuję

wiem o tym doskonale dlatego napisałam że wszyscy dobrze wiemy jak takie zbieranie się kończy Zbierałabym długo w między czasie dbając o to co jest żeby miało ręcę i nogi i okazałoby się w pewnym momencie, że żal 'ruszać' tego co jest bo tyle pracy włożone... A jak zaczne może nie z 'pompą' to wiem że skończe.