Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 14:44, 28 maj 2024

Do góry
Szybko wybiegłam zrobić zdjęcia wczoraj wkopywalam było już ciemno założenie było inne wyszło inaczej tu z frontu
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:36, 28 maj 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Ten twoj nn podobny?

Trochę tak

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:25, 28 maj 2024

Do góry
Ten twoj nn podobny?

Identyfikacja roślin 14:21, 28 maj 2024

Do góry
Dzień dobry
czy ktoś rozpoznaje roślinę ponad hostami, w najwyższej donicy (liście w plamki)
wiele aplikacji identyfikujących wskazuje na inną roślinę.
Ogród Basi i Romka 14:03, 28 maj 2024

Do góry
Takie róże kwitną w ogrodzie gdzie mieszka moja córka, wynajmuje pokój Przesłała mi zdjęcia Ogród bardzo zaniedbany, nikt, zupełnie nikt tam nic nie robi, nawet trawa nie jest koszona, jeśli trawą można ją nazwać, jedynie dziki tam buszują, dosłownie a widać, że kiedyś ktoś tam dbał o ogród, bo rosną tam chyba trzy róże, krzewuszka, jakieś zimozielone i hortensje ogrodowe Od hortensji córka przywiozła mi odnuszki, chyba coś z tego będzie Od róż reż miałam patyki, tu nic nie wyszło. A róże kwitną tak, w ogóle nie cięte, zero nawożenia, nie kopczykowane
To jeden krzew, chyba jakaś pnącą?
takie ma kwiaty

A tu kwiat drugiej, one rosną jakby razem ,ta mam mniejszy krzew i trochę jaśniejsze kwiaty.

No ładne są, szkoda, że z tych patyków nic mi się nie udało wyczarować, ale ja mało różana jestem, może dlatego? Szkoda tych roślin, bo właściciel ma w planach wyburzyć, przebudować, ten cały dom i pewnie wszystko zostanie zrównane z ziemią.
A tu krzewuszka w tym samym ogrodzie

Ptasi gaj 13:53, 28 maj 2024

Do góry
Sylvatika napisał(a)

przepiękne azalie-pewnie pachną też obłędnie
Roboty przy oczku nie zazdroszczę- ale oczka -owszem

i masz śliczne irysy Elu - ja już nie wcisnę u siebie, ale lubie je bardzo i podglądam gdzie się da.
pozdrowienia ze skraju puszczy
S.

Tak pachną prawie każda. Jeszcze będzie większa Kępa będę do niej dosadzala azalie które nie kwitną w innym miejscu. Mają za mało słońca.

Iryski możesz sądzić one się rozpychają tymi swoimi korzonkami.
U mnie bałagan roślinny na grządkach. Najpierw sądziłam gdzie popadnie teraz roślinom tam dobrze i nie chce im zmieniać niech tak jest.

No tutaj to kocimiętka, róża, jarzmianka jeszcze jeżówka a z tyłu irysek za iryskiem gaura.

Ptasi gaj 13:43, 28 maj 2024

Do góry
Alija napisał(a)
Elu, pięknie, bujnie wszystko rośnie. Iryski mają cudne kolory, śliczne są.
U mnie wiele róż w tym roku marnie rośnie, kiepsko przezimowały, cięłam prawie przy ziemi. Potem przyplątała się nimułka różana, na dodatek połowę różanki zarosły floksy (zbyt późno wzięłam się za ich przesadzanie), tak więc cieszy mnie każdy pączek.
Kilka tylko daje radę, zobaczymy, jak będzie dalej.

Iryski jak kupowałam wiosna w 2021 roku byłam sceptyczna czy coś zakwitnie. W zeszłym roku liście zaczęły gnić u nasady. Zerwałam opryskałam w tym roku pięknie rozrośnięte i kwitną. Na jednej łodydze mają od 7-10 kwiatów potężnych. Niektóre muszę podepszec.
Bardzo się cieszę, że tak długo kwitną szkoda, że tylko raz w sezonie.

O różach juz napisałam, że marne. Nimułke jak zobaczę to obrywam liście i pryskam 2w1 do bardzo dobry preparat Substrala.

Ta poniżej ogolona do zera wiosna, głowa jej marznie. Odbiła od korzenia widocznie nie jest sadzona na dzikiej podkładce i silna jest i zarazem piękna.

Pnące nie jest źle.
Północny, przedogródek, jak zagospodarować 13:28, 28 maj 2024

Do góry
coś mi nie wyszło ze zdjęciem
Eksperymentalny ogród - pierwsze kroczki 12:41, 28 maj 2024

Do góry
Witam, jestem Ania i właśnie zaczynam swoją przygodę z ogrodnictwem. Niestety będą to moje (nasze) pierwsze kroki w sadzeniu czegokolwiek (prócz roślin domowych).
Nowy dom, przeprowadzka z bloku i brak kompletnie pomysłu jak się za to zabrać . Mój "ogród" aktualnie wygląda tak jak widać.. i chciałabym bardziej uzyskac troche porad od Was niż czymkolwiek się chwalić .
Jedyne co mam posadzone to lawenda przy domu (na jesieni planuje jeszcze dosadzic czosnki ozdobne).

A teraz do rzeczy, dom na Podkarpaciu, ziemia gliniasta, mocne wiatry... Chciałabym posadzić przy płocie na wprost coś wysokiego co by nas odgrodzilo od sąsiadów - myśleliśmy nad jakims drzewkiem może grab, buk? może klony? (nie chcemy Tui), ale tak jak mówię żadne z nas ani ja ani mąż nie ma zielonego pojęcia co by się sprawdziło
Wiem na pewno że chce na działce hortensje bukietowe i trochę traw ale na tym się kończy.
Pomóżcie prosze
Tu na razie jest klepisko.... 12:16, 28 maj 2024

Do góry
Otworzyła się już prawie Heidi Klum. Kolor boski zapach póki co nie zachwyca, a tak na nią liczyłam

Augusta Luise pachnie za to już bosko aż chciałoby się leżeć pod tym mikro krzaczkiem kolor mnie zaskoczył. Zobaczymy co dalej pokaże

Mariateresia wygląda świetnie. Cała jest zapączkowana i długo utrzymuje kwiaty. Szkoda że nie pachnie

Barock przy pergoli mnie zachwyca chociaż ma dwa kwiatki. Czytam opinie, że to księżniczka i nie chce nigdzie rosnąć. Zobaczymy

Szarobiałego ogrodowe początki. 12:14, 28 maj 2024

Do góry
Stara odmiana z ogródka mojej mamy.
Ania na Żuławach 12:13, 28 maj 2024

Do góry
An_na napisał(a)
Przywrotniki od Madzi i szałwia. Lubię ten zestaw

No, mi ten zestaw też bardzo się podoba szałwia ma fajny, intensywny kolor
Moje miejsce na ziemi -początek 12:09, 28 maj 2024

Do góry
edi75 napisał(a)
Przywrotnik i kocimiętki na tle jeżówki

To ten zestaw fantastyczny jest.
Moje miejsce na ziemi -początek 11:52, 28 maj 2024

Do góry
Juzia napisał(a)
Fajne masz te bylinki
Da się już z tego co masz skomponować ładne rabaty.

Zrób listę wszystkiego co masz. Na jednej kartce/ w jednym poście.
Póxniej będzie łatwiej planować rabaty.

Lista roślin który mam
Ogrodowe wariacje 11:24, 28 maj 2024

Do góry
Ja tez za pissardi taka szczepiona na 1,80 -zamiast tego kulkowatego szczepieńca -dałabym ja nieco bliżej brzegu rabaty

Tu moja Pissardi i Trailblazer

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:51, 28 maj 2024

Do góry
Heidetraum podejście drugie - wszystko wskazuje na to, że udane . Asia Rojo, dzięki za cynk

Zgodnie z planem zamówiłam 3 sztuki w doniczkach 5-litrowych, reszta jesienią z gołym korzeniem .
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:17, 28 maj 2024

Do góry
Pierwsza Ascot i pierwsza Piano
Ania na Żuławach 10:10, 28 maj 2024

Do góry
An_na napisał(a)
Przywrotniki od Madzi i szałwia. Lubię ten zestaw

no piekny zestaw.
A Twoja szałwia jaka to odmiana?
Zieleń, drewno i antracyt 09:28, 28 maj 2024

Do góry
Widoczek poranny zostawiam - mniej i bardziej wiejski, do wyboru

W kamiennym kręgu od początku 08:53, 28 maj 2024

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies