Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:38, 31 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Marzenko zastanawiałam się czy nie za płytko i troszkę dosypałam. Może je troszkę przyciąć czy lepiej zostawić w spokoju i obserwować?

A liście Nigry mam całe podziurkowane Miałaś cos takiego?

Moje padły z powodu zalania i zbyt głebokiego posadzenia. Z zasady lepiej za płytko posadzić , usypać skarpę niż za głeboko. Tak sadziłam teraz ambrowce na miejsce amanogaw, ktore zostały podtopione. Żadna roślina, drzebo nie lubi zalegania wody w korzeniach.. Bo sie dusi....Czy ciąć ja bym ich na razie nie ruszala chyba że ci mocno orzyrosły....ale chyba nie....

Ale opryskaj je też ortusem, bo moje mialy również szpeciele. Pokaz fotki, wpadnę wieczorem.
Teraz biegnę do pracy i po drodze wpadnę na giełdę, mam ochote na kwitnące hortensje w ogrodzie i trawki do donic bo kullki zamierzam wsadzić znów za płotem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:38, 30 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Mi po zakupie 10 szt padło 4 ... W ogóle nie wypuściły liście... 130 zł za sztukę....
Od tej pory kupuję w doniczkach z liściami....
Jesli maja zielone to dadzą rade, ale poczekaj bo pogoda była wredna, takie upały i tropiki to nie jest odpowiednia dla nich pogoda na ukorzenianie
Nie posadziłaś za gleboko?

Marzenko zastanawiałam się czy nie za płytko i troszkę dosypałam. Może je troszkę przyciąć czy lepiej zostawić w spokoju i obserwować?

A liście Nigry mam całe podziurkowane Miałaś cos takiego?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:33, 30 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Podobno jutro deszcz i zimno ale nie straszę.
U mnie graby chyba się nie przyjęły, z 6 jeden tylko żyje, reszta cos tam zielonego ma ale liche strasznie.
Czekać czy je wyciepać?

Mi po zakupie 10 szt padło 4 ... W ogóle nie wypuściły liście... 130 zł za sztukę....
Od tej pory kupuję w doniczkach z liściami....
Jesli maja zielone to dadzą rade, ale poczekaj bo pogoda była wredna, takie upały i tropiki to nie jest odpowiednia dla nich pogoda na ukorzenianie
Nie posadziłaś za gleboko?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:26, 30 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

To chyba większość ogrodników tak ma Ja latem specjalnie nastawiam budzik 15 min. wcześniej aby choć chwilkę pocieszyć się ogrodem Wieczorem po 12 godz. w pracy biegam z nawozami i wtedy odpoczywam
Pozdrawiam Joanko

Odpozdrawiam Polinko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:23, 30 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
18 stopni u Was dzisiaj było??? U nas ziąb jak diabli...dmuchnij Marzenko w moją stronę Jeszcze sadzenie mam

Podobno jutro deszcz i zimno ale nie straszę.
U mnie graby chyba się nie przyjęły, z 6 jeden tylko żyje, reszta cos tam zielonego ma ale liche strasznie.
Czekać czy je wyciepać?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:05, 30 maj 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

W ogrodzie nawet przy najcięższej pracy odpoczywam psychicznie.
Miłego weekendu Kasiu

To chyba większość ogrodników tak ma Ja latem specjalnie nastawiam budzik 15 min. wcześniej aby choć chwilkę pocieszyć się ogrodem Wieczorem po 12 godz. w pracy biegam z nawozami i wtedy odpoczywam
Pozdrawiam Joanko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:00, 30 maj 2014

Do góry
Byliście na zakupach w żurawkowym raju?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:34, 29 maj 2014

Do góry
Martuś dziękuję To już drugie róże dzisiaj Pierwsze od M. na rocznicę a teraz taka romantyczna, delikatna. Patrzę się na nią i uśmiecham. Derenie kocham od zawsze i kiedyś pewnie zagoszczą u mnie A teraz uciekam zrobić oprysk róży o którym dzięki Tobie sobie przypomniałam
Moja codzienność - ogród Oli 20:02, 28 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ola jest rewelacja, będzie śliczniutko Zmiana na proste linie to strzał w 10 Możesz zdradzić co planujesz pod buczka? Proszę..

Nie zamieniłabym już prostych linii na inne pod bukiem żywopłocik bukszpanowy jak u Madżen pod umbrą w środku jeszcze nie wiem wyjdzie w praniu
Moja codzienność - ogród Oli 18:30, 28 maj 2014

Do góry
Ola jest rewelacja, będzie śliczniutko Zmiana na proste linie to strzał w 10 Możesz zdradzić co planujesz pod buczka? Proszę..
Minimalizm z odrobiną romantyczności 14:06, 28 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ja dzisiaj oglądałam żurawki w szkółce, wszystkie z opuchlakami Jeszcze dostałam opiernicz, że pozwalam sobie sprawdzać ziemię. Nigdy już tam nie pojadę

Ale numer

Nigdy nie mów nigdy

Ale bądź czujna...

Ja sobie nie mogę powiedzieć, że nie pójdę tu czy tam, bo zostałby mi tylko internet na zakupy
Minimalizm z odrobiną romantyczności 14:01, 28 maj 2014

Do góry
Ja dzisiaj oglądałam żurawki w szkółce, wszystkie z opuchlakami Jeszcze dostałam opiernicz, że pozwalam sobie sprawdzać ziemię. Nigdy już tam nie pojadę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:36, 28 maj 2014

Do góry
Bukszpan czeka na trawki, hortki po deszczach przybierają powoli na masie

Róże czekają na opryski.

Bluszcz nabrał tempa, może za dwa lata nie będę już musiała oglądać tego strasznego muru?

Lawenda czeka na słońce.

Moja "przyziemna" :) pasja 13:30, 28 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Jagoda jestem na bieżąco Nacieszyłam oczy pięknymi bagnami i szpadelkami

też ciągle wracam do tych zdjęć...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:30, 28 maj 2014

Do góry
Szałwia kwitnie

ML ładnie idzie do góry.

Na liliowce jeszcze trzeba chwilkę poczekać.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:22, 28 maj 2014

Do góry
MonikaH napisał(a)
O occie jeszcze nie słyszałam (nienawidzę zapachu, ale będę dzielna), muszę spróbować na porzeczki, bo są i owoce i mszyca, z różami przestałam się już ekologicznie bawić (mieszam topsin z decisem, żeby systemicznie działało, a nie tylko kontaktowo), chociaż oprysk czosnkowy działał dość dobrze na grzyba. W zeszłym roku ratowałam katalpę, ekologia nie pomogła.

Monika ja już też systematyczne nabyłam i mam nadzieję, że wytępię Na owocowych się nie znam ale tam chyba chemia nie wskazana?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:20, 28 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Polinko Kochana...jeżeli Cię to chociaż trochę pocieszy, to nie tylko Ty masz bukowe kłopoty...mój drugi buczek chyba jednak nie żyje Wypuścił takie maleństwa, ale chyba usycha...
Robactwa jest pełno wszędzie, w niedzielę znalazłam pięknie rozwiniętego skoczka na pnących różach i jakieś dziadostwo panoszy mi się na moich Louise Odier...nie wiem nawet co to, muszę znaleźć...ja na to całe dziadostwo z grubej rury...

Kasiu ja już ten nie mam skrupułów. Niestety ekologiczne nie pomogły będą systematyczne
Coś te buku przestają mi się podobać
Kraina Czarów w fazie projektów 13:18, 28 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ala najważniejsze, że rośliny rosną a nawet rozrastają się Niebieskie donice wymiatają Możesz bluszcza podlać floro... ładnie pójdzie do góry-sprawdzone

Podlałam floro w tym tygodniu też podleję... ja to jestem taka nie za bardzo za nawozami no ale daję im jeść tylko nie tak dużo przedwczoraj był czas na dożywianie hortensji
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:18, 28 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
a ja niestety na buku zlatia mam mszyce te paskudniki jedne

Gosia, na to dziadostwo chyba jednak tylko chemia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:17, 28 maj 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Tak jestem w Polsce zostalo mi tylko 6 dni do powrotu chyba mi serce peknie
Piekny jest moj kraj
pozdrawiam

Jagoda życzę Ci samych szczęśliwych i radosnych dni w Twojej ukochanej ojczyżnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies