Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 07:35, 31 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Hurrra.... doczekasz sie piwonii Wiec dziś "bendom" fotki

Wpadnę wieczorem
Madzenka 07:38, 31 maj 2014

polinka napisał(a)

Marzenko zastanawiałam się czy nie za płytko i troszkę dosypałam. Może je troszkę przyciąć czy lepiej zostawić w spokoju i obserwować?

A liście Nigry mam całe podziurkowane Miałaś cos takiego?

Moje padły z powodu zalania i zbyt głebokiego posadzenia. Z zasady lepiej za płytko posadzić , usypać skarpę niż za głeboko. Tak sadziłam teraz ambrowce na miejsce amanogaw, ktore zostały podtopione. Żadna roślina, drzebo nie lubi zalegania wody w korzeniach.. Bo sie dusi....Czy ciąć ja bym ich na razie nie ruszala chyba że ci mocno orzyrosły....ale chyba nie....

Ale opryskaj je też ortusem, bo moje mialy również szpeciele. Pokaz fotki, wpadnę wieczorem.
Teraz biegnę do pracy i po drodze wpadnę na giełdę, mam ochote na kwitnące hortensje w ogrodzie i trawki do donic bo kullki zamierzam wsadzić znów za płotem
Tess 07:42, 31 maj 2014

Madżen, poczekaj!!!!
Potrzebna jesteś

Czy można jeszcze sadzić buksiki kopane z gruntu?

Gabrysia_ 07:55, 31 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Gabi ja sie nie spodziewam szybkiej poprawy. Na razie wdeptuję zeolit gdyż go ciut więcej sypnęlam niż zalecali....
Trawnik generalnie dobrze wygląda ale nawożenie i tak wykonuję raz na miesiac. W prezciwnym razie trawnik będzie brzydki, każdy.... Za wyjątkiem trawnika Małej Mi. Trawnik inetnsywnie eksploatowany, na cięzkiej glebie w ostrym słońu (czyli to wszystko co u mnie występuje) musi być systematycznie nawożony i podlewany. Poza tym ja go mam tak małoz, że nie stanowi problemu odpowiednia dbałosc o niego.

Dzięki
...ja też mam chyba ze 100m2 trawnika i więcej nie planuję
Gardenarium 08:33, 31 maj 2014

Dzięki Ci dobra kobieto, bo mam dziś cudne słoneczko z rana i nawet ciepło. Pomyłam lustra od razu lepiej.

Instagram Ogrodowiska
Zielona 11:22, 31 maj 2014

Dzień Dobry Marzenko Jak tam Twoja tojeść? Dotarła już? Zgłębiłam temat i powiem Tobie, ze jeśli wierzyć opisom, będzie to bylina bardzo długo kwitnąca Z trawami skomponuje się idealnie, bo ma kwitnąć od czerwca do sierpnia. Ciekawe, czy rzeczywiście tak długo będzie nas cieszyć.
Madzenka 11:56, 31 maj 2014

Tess napisał(a)
Madżen, poczekaj!!!!
Potrzebna jesteś

Czy można jeszcze sadzić buksiki kopane z gruntu?

Poleciałam....
To zależy za ile... Jeśli tanie to podjęłabym ryzyko ale dbałabym o cieniowanie i podlewanie. Zasady jedno o chciejstwo i chęć rewolucjonizowania ogrodu to drugie
Jeśli posadzisz w pelnym słońcu to mogą zdechnąć....
Madzenka 11:57, 31 maj 2014

Gardenarium napisał(a)
Dzięki Ci dobra kobieto, bo mam dziś cudne słoneczko z rana i nawet ciepło. Pomyłam lustra od razu lepiej.

U nas cudnie ale cieplo nie jest. Lecę do ogrodu bo musze posadzić co kupiłam a potem mam wypad na krótkie spotkanie firmowe.
Hortensje kupiłam mus posadzić
Madzenka 11:58, 31 maj 2014

Zielona napisał(a)
Dzień Dobry Marzenko Jak tam Twoja tojeść? Dotarła już? Zgłębiłam temat i powiem Tobie, ze jeśli wierzyć opisom, będzie to bylina bardzo długo kwitnąca Z trawami skomponuje się idealnie, bo ma kwitnąć od czerwca do sierpnia. Ciekawe, czy rzeczywiście tak długo będzie nas cieszyć.

Wyślą dopiero we wtorek, mam nadzieję źe dotrze do piątku.... W sobitę nie posadzę bo wyjeżdzam. Marzy mi się w stipie i do tego bordowe berberysy i jeszcze muszę rubrum dokupić bo zmarzła. Aha jeszcze mam jakaś lobelie wieloletnią, odbija , mam nadzieję że będzie pieknie
Madzenka 12:00, 31 maj 2014

Gabrysia_ napisał(a)

Dzięki
...ja też mam chyba ze 100m2 trawnika i więcej nie planuję

Ja miałam mieć 70 a mam 90 m2... Te 20 m2 czeka na chęć i środki finansowe w przeobrażenie na miejsce do biesiadowania... Ale na razie weny i kasy na to nie mam Jakoś wytrzymam te nadmiarowe 20 m2.
Lecę sadzic i obfocić to co kupiłam