Kraina Czarów w fazie projektów
10:02, 22 maj 2014
Coffee była pyszna
A na betonowy mur może bluszcz pospolity tak jak u Danusi?
Nikita stosowała, pomogło, tylko nie dodawaj sody, bo Ania DS ( specjalistka od róz) pisze ze bez sody. Możesz pryskać nawet drugi raz za 4- 5 dni, ale nie powinno być potrzeby, mszyce zrobią sie czarne, lub brązowe, tzn że zdechły. Tylko nie w słońcu, wieczorem najlepiej. Opryskaj tak, żeby aż splywało!
Odpowiadam za Magdę, bo ona w trasie, pewnie mi wybaczy
Nikita stosowałaś tą mieszankę z octem na mszyce? Pomogło? U mnie koszmar, całe oblepione.
Marzen co to za liście zielone z surfiniami? Czy to się mocno rozrasta, będzie zwisające?
No to moje małe CHFSH
![]()
Wczoraj się troszkę poedukowałam nt. oprysków na grzyba. Marzenka pryska Calypso ( nieszkodliwy dla pszczół) tylko zaatakowane rośliny. Jak dobrze pamiętam Syla pryska cały ogród Topsinem. Ja wczoraj pryskałam bukszpany, hortki, śliwy, wrzosy, hosty. Ominęłam trawy, liliowce, żurawki, bluszcz, lawendę i szałwię.
Jak chcesz więcej się dowiedzieć poczytaj ostatnie kilka stron u Marzenki, ciekawa dyskusja była nt. chemii w ogrodzie
Zaczynam o 6.30![]()
Ja wczoraj też pryskałam Topsinem,cały ogród prewencyjnie obleciałam![]()
Tylko nie mów, że o 7 pisałaś już do mnie z pracy
Spojrzałam na datę założenia wątku, nie pomyślałam o wizytówce. Ale to nic, w maju się ujawniłyśmy to możemy sobie gratki składać