Nareszcie weekend!!! Yupiii!
I nareszcie u nas nie pada!!!
I nareszcie mam trochę czasu na relaks- pospacerowałam po Twoim pięknym ogródku Asiu
Jakie plany na weekend?
Pozdrowionka
Kasieńko,
z weekendu też sie cieszę bo tydzień był bardzo męczący i ta pogoda dawała się we znaki.
U nas dzisiaj nawet ładny dzień. Andrzej przed wieczorkiem zdążył skosić trawnik a ja posadziłam trochę roślinek i powoli wychodzę z doniczek.
Jutro skoczymy po nawóz do trawnika i donicę, tylko czy dostane w rozsądnej cenie dużą i ciężką. Zobaczymy
Jak czas pozwoli wezme sie za kolejna rabatę, zdzieranie darni ... okropieństwo. Ale nikt za nas tego nie zrobi. I muszę jeszcze za trawami się rozejrzeć, narazie bieda w szkółkach, mały wybór.
A Ty co planujesz?
Ja będę ogarniać w domu. Na ogród nie mam czasu, bo w poniedziałek wyjeżdżam na tydzień, a mąż na miesiąc.Więc trochę prania i pakowanie mnie czeka
Dziś udało się skosić trawnik- sukces! ostatnie dni padało prawie cały czas. Postaram się jutro prysnąć topsinem i czymś na mszyce, bo podczas mojej nieobecności ogród będzie bez opieki
Asiu a jakiej donicy szukasz? Gdzie będzie jej miejsce? I co w niej planujesz?
Jeszcze doczytałam, że nawóz do trawnika kupujecie. Jakiś konkretny masz na myśli? Bo trawniczek u Was to super zieloniutki Przy okazji pozdrów męża, bo trawnik to chyba jego konik
Kasiu
doniczka na taras. Kupiliśmy takiego powyginanego iglaczka i chcę go na bonasi prowadzić.
A nawóz do trawnika muszę dobry kupic bo mi się trawnik nie podoba. Chciałabym yara mila ale czy dostanę. Mam namiary od koleżanki na sklep gdzie kupowała.
Wyjazdu zazdroszczę, ja mam w pracy sajgon. Najchętniej wzięłabym urlop.
U mnie w pracy też kocioł, a wyjazd nestety służbowy:/ męża zresztą też:/ Dobrze, że ogródek cieszy. Dla mnie to odskocznia od tej bieganiny. Dla Ciebie na pewno też Udanych zakupów Ci życzę!
To chyba większość ogrodników tak ma Ja latem specjalnie nastawiam budzik 15 min. wcześniej aby choć chwilkę pocieszyć się ogrodem Wieczorem po 12 godz. w pracy biegam z nawozami i wtedy odpoczywam
Pozdrawiam Joanko