Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:49, 16 lut 2015

Do góry
Kasia, czemu projektantem nie zostałaś ? I to najlepiej od razu realizatorem. Tylko inwestor byłby obcy i git
Ogródek Iwony 14:45, 16 lut 2015

Do góry
Małgosiu, masz rację. Promujemy sklepy, a potem dziwimy się, ze nie ma tego, czego szukamy

Gosia, ze względu na cenne miejsce parapetowe nie wysiałam wszystkich zakupionych roślinek. Jeśli jest napisane w kwietniu, to w kwietniu będę siała, a jak w maju - to w maju. Liczy się długość dnia i ilość światłą, a jak będę siała na raty, łatwiej będzie o miejsce na parapetach. W maju już w dzień będzie można wystawiać roślinki do hartowania na słoneczko.
Moja codzienność - ogród Oli 14:39, 16 lut 2015

Do góry
Olu, podoba mi się pomysł na twój warzywniak. Ładnie opisałaś wszystko. Bardzo przydatna to wiedza. W tym roku chyba nie bęę miała miejsca na warzywa, priorytetem jest dokończenie gospodarczego, potrzebne miejsce na skład budowlany .
Ola, szukam farby do takich desek i do ławki. Niestety nie mogę zastosować szarej, bo u mnie beże, kremowy i mahoń króluje na elewacji, stolarce ...
Z jakiej firmy masz farbę, może bym coś dobrała kolorystycznie?

Czytam twój wątek, zaliczyłam 210 stron dopiero, ani połowa to nie jest
Odcienie zieleni 14:15, 16 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No, teraz łapię. Popraw jeszcze odstęp między tytułem a imieniem i wszystko gra.
Ładny tytuł wątku
Masz dużo cisów, czy je planujesz dopiero?
Sobie teraz tak myślę, ze tytuł chyba wprowadzający w błąd, żadnych na razie cisów a taki tytuł!
Odcienie zieleni 14:10, 16 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No, teraz łapię. Popraw jeszcze odstęp między tytułem a imieniem i wszystko gra.
Ładny tytuł wątku
Dziękuję, nie, nie mam cisów poza 2 chłabinami,ogród dopiero będą tworzyć, planuje mieć dużo cisów raczej w formie zywopłotowej, kulki bym raczej chciała pominąć, choć nie wykluczone podobałoby się np. rząd wisni umbraculfera a po obu stronach zywopołt z cisów, mam taki trawnik przed domem, z niczym nie mam pomysłu go połączyć i pomyślałam aby dookoła niego tez posadzić cisy w formie zywopłotu, także to by była rama tego trawnika zamkniętego, ale nie wiem, na razie cos mi tam kiełkuje w głowie, ale potrzebowałabym burzy mózgów, żeby to miało ręce i nogi.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:46, 16 lut 2015

Do góry
Kasia, nie tak szybko, najpierw zrób, potem leż i pachnij, a jak już się będziesz nudzić, to będziesz zmieniać
Odcienie zieleni 13:40, 16 lut 2015

Do góry
Ładny tytuł wątku
Ogród na Opak 13:36, 16 lut 2015

Do góry
Hortensje przy ławeczce - o tak
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:34, 16 lut 2015

Do góry
Aniu, ja dostałam tylko mieszankę łubinu, posiałam w zeszłym roku. W tym roku czekam, co zakwitnie, wtedy będę kolorami segregować.
Ogródek Iwony 13:28, 16 lut 2015

Do góry
Horcia, były w Obi, może znajdziesz Trzymam kciuki. A może ktoś ma nadwyżkę nasion, napisz w wątku stipa

Agnieszko, na dniach powinno się coś pokazać. Cierpliwości.

Ogród na glinie 12:41, 16 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, widziałaś ten wątek? Z twoją ścieżką wkoło studni mi się kojarzy:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4748-ogrod-z-pompa?page=5

widziałam ten ogród, fajne to drewno, nad swoim ciągle myślę, bo moje to mają być zwykłe deski
ponoć po deszczu ślisko na nich, no i nie wiem czy cienkie deski nie będą się przesuwać w żwirku, dlatego nadal tylko myślę
takie ładne roślinki to zadepczemy, bo przy studni cały czas się chodzi, rozwija wąż, wywraca się stojak na wąż itp., więc raczej tylko żwirek bęzie

a o skrótach napiszę na priva
jesteś z innej okolicy, a niektóre skróty dotyczą tylko naszego rejonu
Ogródek Iwony 12:16, 16 lut 2015

Do góry
O Danuisa przybiegła, macham

Kasiu
, ja też tak miałam. Albo coś kupiłam i potem zapomniałam o terminach. Teraz pamiętam dzięki forum 3 torebki czekają na sianie Jeszcze dziś.W kwietniu będą następne.
Lawendowy zawrót głowy 12:13, 16 lut 2015

Do góry
Jolu, teraz, jak jesteś w ogrodzie 100 róż, to ja nie wiem,jak ty te dwie wybierzesz Chyba losowanie jakieś zrobisz Albo rabatę powiększysz
Odcienie zieleni 12:03, 16 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hej, witam Cię na Ogrodowisku. Ogrodów nowoczesnych trochę tu powstaje. Są też tradycyjne, które w kierunku nowoczesności idą.
Który tytuł jest prawidłowy? Ten w podpisie, czy ten w nazwie głównej, bo nie łapię
Witam Cie serdecznie, już poprawiłam podpis!
Odcienie zieleni 11:53, 16 lut 2015

Do góry
Hej, witam Cię na Ogrodowisku. Ogrodów nowoczesnych trochę tu powstaje. Są też tradycyjne, które w kierunku nowoczesności idą.
Który tytuł jest prawidłowy? Ten w podpisie, czy ten w nazwie głównej, bo nie łapię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:52, 16 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, pozdrawiam. Ładny awatarek.
Ja na razie nie mam mebelków do mycia Po tym, jak w sobotę było +15 i M wygrzewał się na słoneczku, postanowił rozebrać ławkę i stół na części pierwsze i zabrał na stolarnię nadać im drugie życie.

Piękny wianuszek

To wspaniałe, że próbujecie wskrzesić meble, mogą być wyjątkowe
Ogródek Iwony 11:46, 16 lut 2015

Do góry
Moja stipa od Joasi była siana 4 lutego i dziś wygląda tak:

Też długo wschodziła. Ale teraz przeniosłam ją na parapet nad kaloryferem. Powinno jej być cieplej.
Najbardziej cieszę się, że cokolwiek wyszło, bo ja prócz turków niczego nigdy nie siałam.
Tutaj jest wątek o stipie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:39, 16 lut 2015

Do góry
Danusiu, pozdrawiam. Ładny awatarek.
Ja na razie nie mam mebelków do mycia Po tym, jak w sobotę było +15 i M wygrzewał się na słoneczku, postanowił rozebrać ławkę i stół na części pierwsze i zabrał na stolarnię nadać im drugie życie.

Piękny wianuszek
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:37, 16 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, bukszpnn do ukorzeniacza i do ziemi. Na razie możesz do garażu w doniczkę, potem zadołujesz. Bo jak masz biało, to do śniegu nie wsadzisz. A teraz idę oglądać Maję, pa

tak zrobie, dzis muszem bo stoi w wodzie
Makowo na Kociewiu 07:36, 16 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, jak zbierałaś nasionka rozplenicy? Wytrzepywałaś pędzelki?
Eksperymentu jestem ciekawa

Nasionka rozplenicy perłowej mają między pędzelkami kuleczki i to są jej nasiona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies