Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 18 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zajrzałam w poszukiwaniu oddechu i ładnych, inspirujących obrazów - nie zawiodłam się. Wszystko szumi i buja a co nieco sztywno na nóżkach stoi.
Piękne kompozycje kolorystyczne.

Jak Ty upychasz taką ilość roślin - poproszę o instrukcje? Np. 5 świecznic . I tyle miskantów i rozplenic.

Ewa świecznic to ja mam 10
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:18, 18 sie 2014

Do góry
Karol99 napisał(a)
Przepiękny ogród! Mam prośbe, mogłabyś pokazać swój żywopłot z pęcherznicy pozdrawiam

Musiałabym przesiąść się na iny komputer, który M okupuje. Jutro jeśli mnie skleroza nie dopadnie... Napisz co Cię interesuje na wszystkie pytania odpowiem, bo z tym potfforem zmagam sie trzeci rok. Rosnie jak szalona...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:15, 18 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Dlaczego ten festiwal tak daleko zapytuje ?????

Cóż to dla Ciebie Weekend w Sudetach można sobie zrobić :? Zahaczysz o Finkę i jej szkółkę oraz Grochowskich z trawami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:15, 18 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Po prostu przepięknie - ale to już wiesz Dzisiaj po bieganiu po górach zobaczyłem wrotycz koło leśnej drogi - nazbierałem sobie duuużo Będę robić zupkę dla tych paskud co nas dręczą

Sebek chyba muszę zacząć biegać... Wczoraj z Apaczem w dłoni myślałam że zejde... A gdy zobaczyłam potfffora, znaczy się opuchlaka na drzwiach garazu to o mało podwojnie nie zeszłam...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:13, 18 sie 2014

Do góry
noemi napisał(a)

Festiwal traw 28.09 jestem umówiona z Mamą

... dzisiaj też była tam impreza. Marta pokazywała fotki … trawki już jakieś były … widziałaś ?

Qruca bomba nie mogę w tym czasie na urlop wyjechac!!! Muszę trawki i hortensje vanille dokupić!!!!!!

Aha ze mna tez jesteś też umówiona to cudowne miejsce!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:12, 18 sie 2014

Do góry
AnaAn napisał(a)
Madżen, no mam nadzieję, że choć trochę sensownych rzeczy da się z tych zapisków wydobyć... no nie wiem... ha ha ha
Twoją śrubę ogrodową w sumie doskonale rozumiem. Sama ją posiadam i wiecznie coś zmieniam

Ja juz nic nie mówie.... Przeczytaj co u Ciebie napisałam.. M mnie zabije .... Tłuczkiem !!!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:11, 18 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a też poszukuje trawki niskiej, najlepiej w odcieniu zielono żółtawym, na łuk przy stożkach, bo już podjęłam decyzje o zmianie. Wywalę hosty i oregano, które mi strasznie przypaliło i wymienię na bergenie i jakąś trawkę.

Jeju to mi do głowy tylko hakone i carexy everillo przychodzą...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:10, 18 sie 2014

Do góry
Robaczek napisał(a)

To dwie różne odmiany.
Comte de Chambord to róża portlandzka z 1860r. z francuskiej Moreau-Robert w 1860 roku. Jedna z przodków Gertrude Jekyll. Krzew do 1,5m, powtarzająca.
Mme Knorr - remontantka, wyhodowana również we Francji, przez Victora Verdier w roku 1855. Rośnie do 1,2m, również powtarza.
Nazwy bywają stosowane zamiennie, choć to dwie różne odmiany. Kwitnienie jednak bardzo podobne, będą do siebie pasować

Ufff to mam dwie, które i tak pójdą w plecy Ascot wielkie dzieki
Ogród z lustrem 21:57, 17 sie 2014

Do góry
Danusiu nawet nie wiesz jak mi brakowało Twoich seriali ogrodowych...

W POPRZEDNIM SEZONIE....
.......Rzesza ogrodomaniakow ogryzała paznokcie z wrażenia podczas tworzenia ogrodu. Lustra będące kopią Dzieła Danusi pojawily się w wielu polskich ogrodach

TEJ JESIENI
Emocje sięgną zenitu

W DRUGIM SEZONIE
Oniemniejemny z zachywtu

Zatem siadam z colą i popcornem w oczekiwaniu na cd serialu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:50, 17 sie 2014

Do góry
Ola, Juzai, Ana to rzeczywiście moja ulubiona rabta. Pracuję jednak nad kolejnymi, będzie jeszcze bardziej trawiasto ale to dopiero po weekendzie traw w Wojsławicach. Muszę sprawdzić kiedy ta imorezka, bo mam spore zapotrzebowanie na trawki

Aga jurajska - Bonica i lawenda cieszą moje oczy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:48, 17 sie 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Nie zmarzły ci nóżki podczas odpoczynku?
Widzę,że trawnik fajnie wygląda,chyba nawóz zrobił swoje

Nawóz przeciwko żółknieciu, humus do trawnika i ciagłe podlewanie. Przy wygrzebywaniu karmnika jakieś wstrętne larwy komarnic wciąż znajduję... Oj trzeba trawniczek zwerykulować aby w naturalny sposób. Się tego robactwa pozbyć.. I pojeżdzic wielokrotnie walcem z kolcami.... Wiec albo orzekłułam robale, ktore go podżeraly albo po prostu napowietrzyłam trawnik... rzeczywiscie aktulnie nie wygląda najgorzej

M oprotestowal kancikowanie trawnika... Wiec wasy są, prosze sie brzegom nie przygladac. Gdy skoncze elewacje zabiorę się za dopieszczanie ogrodu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:45, 17 sie 2014

Do góry
AnaAn napisał(a)
Pozbywasz się karmnika? A mnie się on u Ciebie tak podobał... Twój ogród jednak cały czas pięknieje, więc pewnie i ze żwirkiem będzie ok

Aniu jesteś? A ja Cie zasypalam pytaniami
karmnik zachwaszczony niemiłosiernie. Zostawiłam tylko aurea, ktory jako tako się trzyma. Natomiast ten ciemnozielony to nieporozuminie. Od dwóch lat walczę z chwastami ale skoro było więcej chwastów niż karmnika w karmniku poszedl na kompost...
Czy wiesz, ze ja sobie teraz Twój alpfabet różany kopiuję do mojego nitatnika? Aby co 5 min nie przybiegać z pytaniami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:41, 17 sie 2014

Do góry
Dziekuję za pochwały ale gdy patrzę na mój ogród ciągle widzę konieczniść zmian... Chyba muszę iść do pyschiatry...Danusiu zaraz wpadnę do serialu

Odpowiadam szybciutko na pytania

dorcia - pod gabionem o szerokosci 2 m mam 5 swiecznic
Kondzio dzieki za ambrowca... Mam nadzieje, że moj taki nie urośnie, trochę go przytnę
Ania a Ty jeszcze nie masz ambrowca
Tess - oczywiscie bedzie ostatnie cięcie, rosną jak szalone, nie zniosłabym takich poczochranych przez cała zimę. Ale taeraz lekkie cięcie najwiekszych poczochrańcwo. Ostre dopiero wiosną. W ubieglym roku cięcie przyapdło na poaczątke wrzesnia. Fanusia kiedyś cięla w grudniu (chyba) i oburzyła tym całe forum uczę się od najlepszych
Aga Baraga - punktualnie o 21 w ciemnościach ruszyłam z Apaczem w opryskiwaczu na opuchlaki.... Gdy skónczyłam jeden beszczelnie śmiał sie ze mnie na drzwiach garażu.... Pod koniec wrzesnia machnę jeszcze dawkę nicieni... Tym razem muszę po calym ogrodzie...
Justynka i. Noemi - u mnie bezpardonowo łażą po elewacji w biały dzien... Wygrzewają się na ciepłej ścianie... Wrotycz zamawiałam przez internet chyba w sklepie Zióla Kurpi? Na Ema5 szkoda kasy. Na nicienie chyba też ale tonący chwyta się brzytwy....
Ewa - zgjecia słabiutkie... Do takiego wniosku doszlam gdy obejrzalam zdjecia i ogród w realu. Wolę ogród
Moja codzienność - ogród Oli 20:00, 17 sie 2014

Do góry
Qurcze chyba muszę moje limki obejrzeć... Chyba zimne noce u Was już byly?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:57, 17 sie 2014

Do góry
Daj szybko znać czy i jak można głosować w konkursie !!!!

No wreszcie się pobudziłam oglądając Twoje zdjęcia

Ah vanilki.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:32, 17 sie 2014

Do góry
Po raz pierwszy w zyciu moje hakone ruszyły - sadzone w połowie maja nabierają ciała. Może za rok bedę miała kulki na poduchach? I tatrak przy tarasie oskubany ładnie odbił

Tfu tfu zurawki rosną jak szalone....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:30, 17 sie 2014

Do góry
martika napisał(a)
Dzięki Marzenko, w takim razię będę ich szukała, będą odpowiednie. pozdrawiam

Wg mnie jest piękna ale wbrew obietnicom nawet w trzecim sezonie nie ma tak sztywnych pędów jak deklarują hodowcy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:29, 17 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie pinki dopiero w drugim roku zaczęła wyglądać, daj jej szansę

Pewnie że dam, tylko niech się wzmocni bo marnie wygląda
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:27, 17 sie 2014

Do góry
Może zaglądają tu różomaniaczki Czy Madame Knorr to ta sama róża co Comte de Chambord? Bo kupiłam w różnyc miejscach pod rożnymi nzawami... zatem musze je posadzić razem.
Skoro jednak kupiłam je mimo różnych nazw to oznacza, że ta róża mi się naprawdę podoba....
Pierwszy pąk

Bonica znów tłoczy. Alez ja ją ostro ciachnęłam po pierwszym kwitnieniu i jak zwykle mocno nabrała sił i ma pąk na pąku i ani grama czarnej plamistosci

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:23, 17 sie 2014

Do góry
A tu wczoraj było zdzieranie zachwaszczonego karmnika... w nieokreslonej przyszłości pójdzie pomiedzy płyty przy tarasie żwirek.. zostanie tylko fragmencik rabaty z trawami, gożdzikami i floksami
Pewnie wiosną bedzie tu łaczka krokusowa. na szczęscie jeszcze myslę nad kocepcją

A i stipa oskubana.... ni epokałda się po deszczach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies