Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:50, 17 sie 2014

Ola, Juzai, Ana to rzeczywiście moja ulubiona rabta. Pracuję jednak nad kolejnymi, będzie jeszcze bardziej trawiasto ale to dopiero po weekendzie traw w Wojsławicach. Muszę sprawdzić kiedy ta imorezka, bo mam spore zapotrzebowanie na trawki

Aga jurajska - Bonica i lawenda cieszą moje oczy
Zielona 21:50, 17 sie 2014

Byłam. Zaniemówiłam. Jak to możliwe, że w tak bujnych rabatach zmieściło się tyle nowych róż? Kibicuję ich kwitnieniu i... cieszę się, że zalinkowałam Robaczka
AnaAn 21:54, 17 sie 2014

Madżen, no mam nadzieję, że choć trochę sensownych rzeczy da się z tych zapisków wydobyć... no nie wiem... ha ha ha
Twoją śrubę ogrodową w sumie doskonale rozumiem. Sama ją posiadam i wiecznie coś zmieniam
ana_art 21:58, 17 sie 2014

a też poszukuje trawki niskiej, najlepiej w odcieniu zielono żółtawym, na łuk przy stożkach, bo już podjęłam decyzje o zmianie. Wywalę hosty i oregano, które mi strasznie przypaliło i wymienię na bergenie i jakąś trawkę.
ana_art 21:58, 17 sie 2014

a też poszukuje trawki niskiej, najlepiej w odcieniu zielono żółtawym, na łuk przy stożkach, bo już podjęłam decyzje o zmianie. Wywalę hosty i oregano, które mi strasznie przypaliło i wymienię na bergenie i jakąś trawkę.
Robaczek 21:59, 17 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Może zaglądają tu różomaniaczki Czy Madame Knorr to ta sama róża co Comte de Chambord? (..)

To dwie różne odmiany.
Comte de Chambord to róża portlandzka z 1860r. z francuskiej Moreau-Robert w 1860 roku. Jedna z przodków Gertrude Jekyll. Krzew do 1,5m, powtarzająca.
Mme Knorr - remontantka, wyhodowana również we Francji, przez Victora Verdier w roku 1855. Rośnie do 1,2m, również powtarza.
Nazwy bywają stosowane zamiennie, choć to dwie różne odmiany. Kwitnienie jednak bardzo podobne, będą do siebie pasować
Juzia 22:01, 17 sie 2014

ana_art napisał(a)
to zdjęcie które zacytowała Leon jest cudne!!!
Myślę, że i psychiatra nie pomoże, po prostu ten typ tak ma
przykre że jesień czuć w powietrzu buuuu
Ambrowca jeszcze nie mam i nie będę miała bo mi go z głowy wybili u Szmitów, nie na moje progi tfuuu nie na mój klimat

A czemu ambrowiec nie na Twój klimat ???
Sebek 23:32, 17 sie 2014

Po prostu przepięknie - ale to już wiesz Dzisiaj po bieganiu po górach zobaczyłem wrotycz koło leśnej drogi - nazbierałem sobie duuużo Będę robić zupkę dla tych paskud co nas dręczą
JulkAd 23:38, 17 sie 2014

Powzdycham sobie po cichutku z zachwytu nad Twoim ogrodem.... o ile pozwolisz
noemi 23:45, 17 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ola, Juzai, Ana to rzeczywiście moja ulubiona rabta. Pracuję jednak nad kolejnymi, będzie jeszcze bardziej trawiasto ale to dopiero po weekendzie traw w Wojsławicach. Muszę sprawdzić kiedy ta imorezka, bo mam spore zapotrzebowanie na trawki

Aga jurajska - Bonica i lawenda cieszą moje oczy

Festiwal traw 28.09 jestem umówiona z Mamą

... dzisiaj też była tam impreza. Marta pokazywała fotki … trawki już jakieś były … widziałaś ?