Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:18, 22 lut 2012

Do góry
Śliczne, mam takie ocynkowane wiaderko, a te z serce? Widzialam piekne latarenki z takim motywem Dawaj ten artykuł koniecznnie. Będziemy wzdychać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:16, 22 lut 2012

Do góry
A zielistka (?) jaka piękna... czy takie skrzyneczki będą w sklepie? Czy to tylko do potrzeb kompozycyjnych? Jadę jutro szukać takie zielistki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:14, 22 lut 2012

Do góry
Oooo jakie słodkie kompozycje i te kurki a te srebrne oslonki to metal czy coś innego?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:12, 22 lut 2012

Do góry
Danusiu to mnie podniosłaś na duchu, w sumie u mnie naprawde bylo ZIMNO! nawet -36 brrr . Ty wiesz jak o nie walczyłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:09, 22 lut 2012

Do góry
Ewa czyli co do wywalenia będzie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:08, 22 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ona mi wygląda na zmarzniętą. Niestety.
bidulka tak właśnie myślałam a teraz na zdjęciach dostrzegłam że ta obk po lewej stronie mniejsza ma czubeczek identyczny... hmmmmm jakby nie patrzył mróz był u mnie ostry...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:06, 22 lut 2012

Do góry
szczerze mówiąc nie przygladałam się od dołu. Przyjechałam dzisiaj z pracy i patrze coś dziwnie ta jodla wyglada, zanioslam zakupy wziełam aparat i wyszłam w kapciach spowrotem, a że tam jeszcze sporo śniegu to nie wchodziłam żeby z bliska pomacać. Wyguglałam to osutkę i tam na zdjęciach sa suche igły u mnie one są 'żywe' tylko w żółtawym kolorze...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:47, 22 lut 2012

Do góry
tak wyglądaly w sierpniu zaraz po posadzeniu

widzę że ma takie inne końcówki ale wtedy wydawało mi się że to nowe przyrosty...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:39, 22 lut 2012

Do góry
nie sądze by to był problem wody, bo ja wodę lałam codziennie w takich ilościach, że raczej nie możliwe... jodły były sadzone w sierpniu, a podlewane były do mrozów. nawet pisałam ze sąsiaedzi dziwnie się na mnie patrzą jak leję wode... poza tym jodła obok jest w dobrym stanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:04, 22 lut 2012

Do góry
Na poczatku stycznia pokazywałam zdjęcie jodły u której zauważyłam dziwny kolor

dzisiaj zauważylam że dzieje się z nią coś strasznie niedobrego. Co się jej stało? Przymarzła?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:58, 22 lut 2012

Do góry
Tak Krysiu w całym domu i bardzo sobie chwalę nie tylko względy praktyczne ale i wizualne bo żaden kaloryfer nie przeszkadza mi w ustawianiu mebli, nie mam w domu firan ani zasłon ale gdyby byly to też są korzyści bo nie zasłanialyby kaloryferów
Ogród Sylwii od początku :) 12:23, 22 lut 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Jedyną wadą takiego systemu ogrzewania jest problem unoszącego się kurzu przy alergicznym domowniku Zasłyszane nie wiem jak w autopsji Ale będzie się działo Powodzenia Syla

Marta niekoniecznie... nie zauważyłam unoszącego się kurzu.
Ogród Sylwii od początku :) 09:22, 22 lut 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

A tak na marginesie to takie 'przegrzewanie' podłogi jest spotykane gdy nie ma odpowiedniego sterowania i w domu jest piec który zaopatruje w ciepło kaloryfery wysokotemperaturowe i w części jest podłogówka i ta sama temp wody jest dawana na kaloryfery i na podłogę...

I chyba właśnie tak mają zrobione Dzięki za olśnienie

Tak się bardzo często dzieje jak instalacje robią hydraulicy bez 'pojęcia' elektronicznego, a później idzie fama że przez ogrzewanie podłogowe puchną nogi... Jutro przyniose pirometr z pracy to sprawdzę jaka jest temp. podłogi i gwarantuje że będziecie zdziwieni że niska bo coś około 25st

Ania masz rację, właśnie u mnie tak patałachy zrobili i teraz mam ukrop w łazience. Czeka mnie wydatek na jakies tam zawory i cos tam, ( to już działka M.) i wszystko wróci do normy. Za to cała reszta podłogówki jest ok, całe szczęście.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:17, 21 lut 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Aniu, ja też spanikowałam i okryłam azalie japońskie... Choć u mnie było tylko -23... . A teraz taka huśtawka, że zgłupieć można: przedwczoraj rano plusowo, a dziś -11... No i masz babo placek: odkrywać, czy nie odkrywać?

U mnie przez ponad tydzień w dzień było -24 w południe brrrr... no właśnie wczoraj rano było przepięknie wiosennie o 9 +2 i słoneczko, po południu złapał mróz, dzisiaj wieje strasznie i pada śnieg... oby do marca
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:15, 21 lut 2012

Do góry
Danusiu ja wiem, że Ty pracujesz jak mróweczka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:28, 21 lut 2012

Do góry
niestety... mamy rejestrator temperatury przy pompie ciepła i tyle odnotowała... na szczęście było też trochę śniegu...
Ogród Sylwii od początku :) 18:19, 21 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

A tak na marginesie to takie 'przegrzewanie' podłogi jest spotykane gdy nie ma odpowiedniego sterowania i w domu jest piec który zaopatruje w ciepło kaloryfery wysokotemperaturowe i w części jest podłogówka i ta sama temp wody jest dawana na kaloryfery i na podłogę...

Tak się bardzo często dzieje jak instalacje robią hydraulicy bez 'pojęcia' elektronicznego, a później idzie fama że przez ogrzewanie podłogowe puchną nogi... Jutro przyniose pirometr z pracy to sprawdzę jaka jest temp. podłogi i gwarantuje że będziecie zdziwieni że niska bo coś około 25st
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:12, 21 lut 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bo mi się ich żal zrobiło jak zapowiadali ponad 30st mrozy w nocy, a było -36...

Tyle było? No to się nie dziwię że spanikowałaś.
Ogród Sylwii od początku :) 18:11, 21 lut 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Sylwia to bardzo dobry pomysł... ogrzewanie podłogowe jest bardzo wygodne

Dobry , dobry już mi co poniektórzy natłukli do główki a moi znajomi to sami inżynierowie i architekci . Każdy wie najlepiej Dzięki Aniu za potwierdzenie.
Ogród Sylwii od początku :) 18:09, 21 lut 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies