Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:15, 12 kwi 2016

Do góry
a tutaj moja poszerzona rabata - doszły trawki przed żurawkami. Trawki były zadołowane już od ubiegłego lata. Z 4 sztuk mam 7 całkiem sporych. oby przetrwały.

ehhhh jakby ta kostka się przydała!!!!!
na zdjęciu tego aż tak nie widać, ale psina robi sporo szkód - tymbardziej, że już ma 7kg a dupcia ciągle nisko i ciągle w ruchu. I tak cudem parę tulipów jeszcze stoi!

dziś znów ciepło, jakieś 18st C było w południe - klooony idąąąąąą! Liściejąąąąą!!!!
Zielonym od linijki - ogród Ivony 14:24, 12 kwi 2016

Do góry
Już kostka ponoć prawie zrobiona Mam informację z placu boju ze do wieczora koniec będzie . Jupi!
Tylko teraz został problem tej ścieżki z podjazdu do domu a ja dalej się głowię jakie te płyty czy mniejsze czy większe i czy kłaść tak po równo czy z tymi wcięciami. Jakos mnie nachodzi żeby robic bez tych wcięc znowu i tak w koło nerwa mam. Tak pisze żeby się wyżalić
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 08:15, 12 kwi 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

W zeszlym nie dosypywalam, w tym bede. Ratuja mnie murki i kostka brukowa - nie wywiewa tej kory tak mocno.

no własnie u mnie wywiewa strasznie, mogłaby te świerki podrosnąć już trochę.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:38, 11 kwi 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

W zeszlym nie dosypywalam, w tym bede. Ratuja mnie murki i kostka brukowa - nie wywiewa tej kory tak mocno.

Też dosypuję co roku mimo, ze prawie i jej nie wywiewa.

Rabatki uporządkowane, że aż strach Magnolia przepiękna
Zakupy słuszne
Ogród potrzebujący zmian 20:37, 11 kwi 2016

Do góry
Magnolie masz c u d o w n e .
No dobrze. Ale nie gniewaj się. Masz straszny chaos w użyciu materiałów: kostka granitowa i kamień łupany. Krawężniki: i czerwone cementowe obrzeża przy tujach i plastikowe czarne i z nieregulatnego kamienia i chyba z kostki granitowej a i jeszcze jakieś czerwone chyba plastykowe przy tarasie. No i jeszcze wprowadzasz kamyczki i korę czerwoną i w kolorze naturalnym.
Niedobrze.
Nie zmienisz podmurówki ogrodzenia i kostki. To kamień i to kamień. Trudno. Możesz przysłonić nasadzeniami iglastych podmurówkę (może cisy?). Prywatnie, to kostka granitowa bardzo mi się podoba. Zawsze wygląda naturalnie.
Masz ładne wyrośnięte egzemplarze drzew na pniu/ może zgrupować z innymi nasadzeniami? Ale są tak różne... tu trzeba kogoś kto bardziej się zna.
Zdecyduj się na jeden typ obrzeży. Według mnie tylko kostka, taką, jaką już masz.
Latarenkę białą przenieś do mostka, ten duży naturalny kamień też, jeżeli chcesz zostać przy koncepcji fragmentu ogrodu w stylu japońskim. Może tak będzie lepiej? Mostek, ze względu na kolor bardzo rzuca się w oczy. Może przemalować? latarenkę i mostek w jednym kolorze.. .? Tu Ci nie podpowiem.
To jest jedyne miejsce gdzie zostałabym przy kamyczkach. W pozostałych sypałabym korę naturalną. W kąciku widzę dużą donicę. Nie pasuje tam. Może znajdziesz dla niej inne miejsce? Przy domu?
Pozbyłabym sie zupełnie kory czerwonej.
No i jeszcze te kule...one pasują do ogrodu nowoczesnego, no wiesz: proste linie itd. Nie ma miejsca na nie w obecnych nasadzeniach.
Dostrzegłam też leżący dzban. Oddaj wrogowi... Grecji tu nie stworzysz.
Masz młody ogród. Możesz jeszcze poprzesadzać większość roślin, ale najpierw przemyśl nasadzenia. Zaprojektuj na papierze, poradź się innych. Może zrób zdjęcia swoich krzewów i przykładając je do siebie coś wykombinujesz? Na pewno radź się innych przed dokonaniem drastycznych zmian.
Może ktoś jeszcze coś doradzi albo odniesie się do moich uwag.
Pozdrawiam i będę zaglądać.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 16:54, 11 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Janka dosypujesz co sezon kory? bo ja zrobiłam ostatnio objazd po działce i muszę sporo uzupełnić..

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:43, 10 kwi 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Pomyślałam sobie szybciutko posadzę hi hi.
Ale aby wyszło w miarę w łuku to musiałam trochę czasu poświęcić

Było...

Ten fragment rabaty z podestem tarasowym przypomina mi mój kawałek
u Ciebie kostka na równi z gruntem, u mnie natomiast wyżej z powodu nierówności i zastanawiam się, czy jeszcze nie podnieść..
Odcienie zieleni 10:20, 10 kwi 2016

Do góry
Wreszcie jak fajnie obejrzec Twoje zdrowe nasadzenia. Buksiki zielonoitkie , rh juz spore masz a jakie to ? Ja jeszcze nie kupiłam . Grabów u Ciebie hoho jak liscie beda to sie pokażą pieknie.

Swietna kostka i ten kolor bardzo lubie tskie ciemności

Cebulowe jakies bedziesz miała?
Moja bajka 22:54, 09 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia ja zmiany u Was mam na bieżąco bo stale choć po troszeczce teraz czytam wątek od p[oczatków Zmiany są takie , że nie do wiary iż to ten sam ogród jest....widać jak dojrzewa wraz z Twoim pobytem na O...
Kostka super wyszła i konsekwentnie masz ją przy rabatkach nie to co u mnie wszystkiego po trochu, ale może kiedyś w daleeeeeekiej przyszłości będą fundusze na nowe obrzeża, a na razie mam takie z odzysku i muszą mi wystarczyć
Jeśli to Betty to się bardzo ciesze bo posadziłam w zeszłym roku jedną - maleństwo , ale urośnie

Sylwuś moim zdaniem takie nawierzchnie, czy obrzeża z odzysku maja swój niepowtarzalny urok. Cieszę się, że tak mówisz. I pomyśleć, że kiedyś mój ogródvwydawał mi się ładny . Nie do wiary jak O zmienia spojrzenie na przestrzeń wokół siebie. Danusia Nobla powinna za to conajmniej dostać. U mnie leje, że aż szumi, ale to dobrze bo kosteczke z ziemi opłucze. U mnie ogród mały, a kostkę 3vrok układam bo na raz koszt za duży. Jeszcze ok 15 sztuk potrzebuję i tyle .
Prawie - jak ogród 22:25, 09 kwi 2016

Do góry
Dobrze powiedziane Kusisz, Kobieto, kusisz

Dziewczynki drogie, musi zostać więcej trawnika, bo przed jest kostka, więc tak dla równowagi tu musi być trawa Ścieżka z kostki z tego powodu też odpada. Po tym trawniku dość często chodzimy, ale jakoś nie widać ubytków, więc tak zostanie. Rabaty za radą Izy jednak będą większe
Piszę w skrócie telegraficznym, bo wsiąkłam tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=315
za radą Asi
A że forum dziś strasznie u mnie muli, to trochę to trwa...
Asia - te miłorzęby w ML są boskie. Tylko, czy nie będzie to u mnie nadmiar dobra? Miskanty będą już z trzech stron...
Muszę się z tym przespać, a na razie lecę czytać dalej
Moja bajka 22:23, 09 kwi 2016

Do góry
Kasia ja zmiany u Was mam na bieżąco bo stale choć po troszeczce teraz czytam wątek od p[oczatków Zmiany są takie , że nie do wiary iż to ten sam ogród jest....widać jak dojrzewa wraz z Twoim pobytem na O...
Kostka super wyszła i konsekwentnie masz ją przy rabatkach nie to co u mnie wszystkiego po trochu, ale może kiedyś w daleeeeeekiej przyszłości będą fundusze na nowe obrzeża, a na razie mam takie z odzysku i muszą mi wystarczyć
Jeśli to Betty to się bardzo ciesze bo posadziłam w zeszłym roku jedną - maleństwo , ale urośnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:08, 09 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ile tego u Ciebie cudnawo ja mam dwie gałazki na dereniu a piwonie trzy kiełki sa ....piekna wiosna wypadną

A z kostka to szacun ....ciepłe mleko mam chcesz ?

Jolu kochana jesteś z tym mleczkiem ale nie lubię Tylko do kawki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:59, 09 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Zachodzace za siebie kostki bo to miejsce widokowe z okna wiec musze jakos wiosenne obcinanie zaslonic

Na przodzie po prawej lawenda, za lewa kostka szalwia wysoka, moze za prawa kostka troche perowskiej a reszta to trawy ale jeszcze nie wiem jakie i moze kilka jezowek i na bank werbena bo tam rosla
ale mialam cwiczenie ktora prawa,ktora lewa
A ja nie wiem gdzie perowska podadzic...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:43, 09 kwi 2016

Do góry
Zachodzace za siebie kostki bo to miejsce widokowe z okna wiec musze jakos wiosenne obcinanie zaslonic

Na przodzie po prawej lawenda, za lewa kostka szalwia wysoka, moze za prawa kostka troche perowskiej a reszta to trawy ale jeszcze nie wiem jakie i moze kilka jezowek i na bank werbena bo tam rosla
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:40, 09 kwi 2016

Do góry
Teraz opowiesci
nie wiem jak

W3 miejscach molinia reszta to stipa i byliny takie jak szlawia przetaczniki rozchodnik I krwawnik. Jedna kostka bukszpanowa i rozplenice przesadzone spod grusz
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:49, 09 kwi 2016

Do góry
Ile tego u Ciebie cudnawo ja mam dwie gałazki na dereniu a piwonie trzy kiełki sa ....piekna wiosna wypadną

A z kostka to szacun ....ciepłe mleko mam chcesz ?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:05, 09 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Jestem nadrabiam trochę na wątkach bo szał wiosenny się zaczął . A u siebie też masakra nie nadążam ostatnio za tym wszystkim. Kostka sie kładzie wczoraj bylo u 8 chlopów polozyli ok 100 m i to do poludnia w deszczu aż mi ich szkoda było. Nagotowalyśmy z mamą bigosu z 3kg kapusty i wszystko poszło Dziś leje dalej i nie ma się na lepiej . Może się dzis wybiore do szkółki na wstępne zakupy ale jakoś ciężko mi się zebrać po wczorajszym. M tez urobiony cięzko dziś było wstać. Macham wszystkim zaglądającym.

Ja też zaczęłam coś tam jeździć po szkółkach...ale u mnie w okolicy to ceny takie, że głowa mała.Z tego co piszesz chłopy wydajneFajnie,że się dzieje!
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:41, 09 kwi 2016

Do góry
Jestem nadrabiam trochę na wątkach bo szał wiosenny się zaczął . A u siebie też masakra nie nadążam ostatnio za tym wszystkim. Kostka sie kładzie wczoraj bylo u 8 chlopów polozyli ok 100 m i to do poludnia w deszczu aż mi ich szkoda było. Nagotowalyśmy z mamą bigosu z 3kg kapusty i wszystko poszło Dziś leje dalej i nie ma się na lepiej . Może się dzis wybiore do szkółki na wstępne zakupy ale jakoś ciężko mi się zebrać po wczorajszym. M tez urobiony cięzko dziś było wstać. Macham wszystkim zaglądającym.
Ogród, mydło i powidło. 23:35, 08 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Widzę że skrzynie już się robią,fajnie będzie a co do Końskowoli to nie wiem czy dam radę,wszystko zależy od małżonką,ja niestety strasznie jestem od niego uzależniona chociaż jak ostatnio latałam i wszystko przesadziłam to nawet nie mruknął,więc może przestanie się wtrącać jestem dobrej myśli

Do lipca jeszcze kawał czasu i ja też jeszcze nie wiem czy dam radę ale jestem dobrej myśli

Kasya napisał(a)

śliczny masz ten bez i slicznie wyprowadzony, moj maly ale jakos na boki sie rozlazi...wlasciwie nie ma takiej ladnej galezi zeby do gory zostawic...

Mój jak był mały to też taka kuleczka była chyba w drugim roku wystrzelił, zaraz fotek poszukam.

agnieszka_malysa napisał(a)
piękna skrzynia
czym ją malowałaś???

Farba akrylowa do drewna i metalu.

mirkaka napisał(a)
Witaj, przyszłam z Doświadczalni bylinowej, piszesz tam o bzie Eva. Jeśli tniesz go silnie dołem, czyli starasz się prowadzić go kolumnowo, to czy on nie odbija ze zdwojoną siła od dołu? I czy pędy przycięte kwitną?

Witaj! Wiosną tnę a potem wyłamuję wszystkie nowe przyrosty jak tylko zaczynają się pojawiać, nie daję im szansy na rozwój a to co przegapię to wiosną dziabnę. Jak przestanie padać to zrobię fotki jak tnę a zaraz wstawię zdjęcia jak z roku na rok przyrastał. Kwitnie na górnych pędach, dolne wycinam w całości, nie skracam ich tylko usuwam.

07_Rene napisał(a)
Część Przychodzę od Andy zobaczyć Twój bez czarny "Eva", własnie go kupiłam. Cieszy mnie informacja, że tak szybko rośnie
Piękny masz dom, a liczba powojników rzuca na kolana.Magnolii nie idzie tez przeoczyć Piękny ogród tworzysz.
Zdjęcia porównawcze lubię

Witaj! Dzięki za pochwały! Bez w drugim roku ruszył. Z powojnikami na razie przystopowałam ale plany na kolejne są tylko nie wiem czy w tym roku dam radę .

AnnaCh napisał(a)
Super Kasiu, że skrzynki już się robią Ślicznie będzie

Dzięki! Już się doczekać nie mogę żeby wszystkie były ale na razie pogoda się popsuła

Marga napisał(a)
Fajne skrzynie! Muszę sobie zanotować, żeby dać kostkę pod drewno na obrzeże.

Wydaje mi się, że dzięki temu mają szansę dłużej posłużyć no i ja tam jeszcze kamyczkami chcę sypnąć więc kostka oddzieli kamyczki od trawy.

Anda napisał(a)
Proszę ilu fanów bzu się ujawniło

Bardzo ładnie go prowadzisz. Musiałabym się rozejrzeć za miejscówka i egzemplarzem, który można tak poprowadzić... Czyli kupić tylko na miejscu.

Skrzynka super. Tez mam szare, ale wysokie na trzy deski, coby się za bardzo nie schylać

Mój jak go kupiłam to maluszek był myślę, że bez większych problemów go wyprowadzisz, nawet jak maluszka kupisz. wstawię zdjęcia jak to u mnie było.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies