Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ania -Spełnione marzenie 22:11, 20 kwi 2021

Do góry
Aniu, bardzo ładna ta magnolia.
Świerka pewnie zjada przędziorek, musiałabyś regularnie pryskać.
Macham
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:36, 20 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Hmm, to może podsadzę barwnikiem „wolnostojące” drzewa, które mają tylko usuniętą darń wokół siebie.
Ale czy mogą to być magnolie?

Nie robiłabym tego
Magnolia ma płytko korzenie i nie lubi nic w korzeniach
Wysciolkowalabym korą tylko
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:39, 20 kwi 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bogactwo wiosennego kwiecia Masz tego całe mnóstwo Piękne ciemierniki, żonkile, prymulki i wiele innych Magnolia zaczyna startować. U mnie tak tak samo
Cieszy mnie każdy nowy kwiatuszek, nadal przesadzam, dosadzam i wyrywam.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:15, 20 kwi 2021

Do góry
Magnolia Sunsation otwiera paki
Czy one nie są jakieś za ciemne ?
Wydawało mi się ze zolte powinny być ?
Wiem ze jest to muśnięcie różem.... ale aż tak ?
Może złe pamietam

Ania -Spełnione marzenie 13:00, 20 kwi 2021

Do góry
Bardzo ładna Twoja magnolia. Zachwycam się tak jak inni U siebie też tnę magnolię i dobrze sobie radzi. Planuję też podciąć magnolię Genie, żeby była drzewkiem na pniu, ale zrobię to po kwitnieniu.
Do raju daleko - u Ewy 12:31, 20 kwi 2021

Do góry
TAR napisał(a)
Ewa, wczoraj u siebie szukałąm zródła zapachu, to były hiacynty, mam je na przytarasowej i nornice je rozwlekły jeszcze na inne rabaty. Jak one pachna

Ten Leonard to wielki rośnie? ładna magnolia, potrzeba mi czegoś takiego wczesnego do tej mojej białej Waterlily.

Jak lekko wiatr powieje, to fajnie roznosi zapach hiacyntów . U mnie na razie kwitną te w przedogródku, ale też nie wszystkie. Tu mam najcieplej. Na innych rabatach tylko pąki.

Leonard Messel rośnie bardzo duży. Podają, że 3-5 m wysokości i takiej też szerokości. My będziemy trzymać ją w ryzach Już była przycięta ze dwa razy Ona kwitnie bardzo wcześnie, bo to z rodziny gwiaździstych

Bardzo ją lubię
Do raju daleko - u Ewy 09:39, 20 kwi 2021

Do góry
Ewa, wczoraj u siebie szukałąm zródła zapachu, to były hiacynty, mam je na przytarasowej i nornice je rozwlekły jeszcze na inne rabaty. Jak one pachna

Ten Leonard to wielki rośnie? ładna magnolia, potrzeba mi czegoś takiego wczesnego do tej mojej białej Waterlily.
Zacisze Alicji 08:33, 20 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Elu! Dzięki! U nas też nie było zbyt ciepło, a dopiero dziś się zimno zrobiło i ma być jeszcze zimniej. Patrzyłam na prognozę, to u nas za tydzień może zaświeci słońce, mam nadzieję, że się nie sprawdzi.

Pierwsza moja gaura była różowa, nie przeżyła zimy. Potem miałam dwie białe, jedna przetrwała, druga padła. Obecnie mam dwie białe, chociaż to się dopiero okaże czy jeszcze są.

Jeden ciemiernik rośnie pod brzozami, pozostałe też bardziej w półcieniu. Jakoś rosną też nie wyglądają jakoś rewelacyjnie, chociaż nie narzekam. Piękne i dorodne ciemierniki ma Sylwia z Szmaragdowej Doliny, ona się lepiej zna na ich uprawie.

Witam. Alicjo

I jak tam gaura już u ciebie wyszła u mnievbiaka już odbija. Różowa nic nie widzę. Piękna jest ale jak nie wyjdzie to dam sobie z nią spokój.

Pięknie masz już takie rozkwitu. u nas w dalszym ciągu nie za bardzo chociaż 3 dzień słonko świeci i jest ciepło. Noce muszą być ciepłe.
Może za miesiąc będzie lepiej,

Prezenty ładne magnolia ładna u mnie to wydmuchow w zeszłym roku straciłam przez mróz piękna magnolie żółta Już spora o pięknych liściach była u mnie 10 lat

POzdrawiam i zdrowia zycze
Do raju daleko - u Ewy 08:33, 20 kwi 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Ewa, dzięki

Rabatka Ci spuchła

A magnolia bardzo ładna Bardzo mi się podoba

Teraz nas czeka wytrzepywanie tych pasów trawy.
Ta magnolia jest niezawodna. Pięknie kwitnie co roku i to bardzo wcześnie
Ogrodowe marzenie Mrokasi 23:15, 19 kwi 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Parę fotek na dowód, że wiosna przyszła . Oczywiście magnolia musi być! Przy okazji - bliźniak został otynkowany. Przynajmniej już nie straszy .

Powiem Ci, że ten bliźniak to Ci ładne tło dla tej magnolii robi

Piękna pogoda u nas też dziś była.
Trawnik fajnie przegrzebany. Naprawdę opłaca się to robić.
Słoneczny Ogród 22:26, 19 kwi 2021

Do góry
Magnolia GHK

Powojnik Miss Bateman już idzie w górę

Do raju daleko - u Ewy 22:07, 19 kwi 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kupiłam elektroniczny, bo nie chciałam się bawić tymi płynami i papierkami

https://ogrodnik24.pl/pl/p/Elektroniczny-kwasomierz-tester-glebowy-ph-metr-4w1-071905/7353

Ewa, dzięki

Rabatka Ci spuchła

A magnolia bardzo ładna Bardzo mi się podoba

Do raju daleko - u Ewy 21:23, 19 kwi 2021

Do góry
Dziś była piękna, słoneczna pogoda, bez żadnej chmurki
Magnolia Leonard Messel się otwiera

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 20:30, 19 kwi 2021

Do góry
Miluniu, jak Twoja magnolia? Pokazuje już swoje piękno?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:13, 19 kwi 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Magnolia cudowna, moje wciąz w pąkach, uparcie czekają na lepsze dni...
Ja bym ten rów puściła dziko,z trawami, niezapominajkami i stokrotkami. Są takie trawy zalewane nad Rożnowem, chyba turzyce, ok pół metra, mogę Ci przywieźć.

Kasia nie da rady puścić dziko, bo dziko to już było musi być drożny, bo jak zarasta to łapie cały syf który woda niesie i wypłyca się w dramatycznym tempie, nie mamy siły tego wybierać nie z naszymi kręgosłupami. Nie ma też jak go wykaszać bo jest głęboki, a trzeba by to robić co dwa tygodnie, w takim tempie zarasta bo z mułem nawozy płyną. Po to zrobiliśmy to wszystko żeby było łatwiej w pielęgnacji i bezpieczniej dla budynków i jest. A pokrzywy po pas wystarcza mi za siatka u sąsiada, sieją się masakrycznie po całym ogrodzie. Traw innych niż miscanty, rozplenica i hakonka tam nie planuję, niezapominajki są( posiałam wyszły te których woda nie zabrała)
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:01, 19 kwi 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Parę fotek na dowód, że wiosna przyszła . Oczywiście magnolia musi być! Przy okazji - bliźniak został otynkowany. Przynajmniej już nie straszy .

A do tego tuje ładnie się odbijają na jego tle
Roślinność bardzo szybko zareagowała na słońce, wiosna u Ciebie ruszyła pełną parą
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:54, 19 kwi 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Wszyscy kuszą magnoliami, nie wiem jak się oprę U mnie nie ma warunków, chyba będę musiała zacisnąć zęby

Rozumiem Cię .

Agatorek napisał(a)
Wiosna przyszła!

Kasiu, się trochę napracowaliście w weekend, ale efekty są super. No i trzeba było korzystać z pogody .
Ładnie wyglądają te tuje przy kratkach .
One były przesadzane z innego miejsca? Pytam, bo muszę podobnej wielkości przesadzić, bo trochę jedna włazi pod sosnę, a druga pod (chyba) jakiegoś jałowca-giganta .

Ciężko było? Tzn wiem, że tak, ale ile tak mniej więcej trzeba kopać w głąb?

Tak, tuje rosły w innym miejscu. Głęboko nie trzeba było kopać tylko szeroko i bryły były bardzo ciężkie. Ale daliśmy radę. I Ty też dasz tylko musisz mieć silnych pomocników . No i kluczowe jest by przy sadzeniu wepchnąć ziemię pod korzenie. Przy wykopywaniu zazwyczaj bryła jest w kształcie odwróconego stożka - szersza na górze więc trzeba uważać by pod korzeniami nie było pustego miejsca.

TAR napisał(a)
wyobrazam sobie co ta Twoja magnolia za rok pokaze, moja Waterlily cala biala dzisiaj. potem foty wstawie daje po oczach i świeci z daleka

No mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz piękniejsza . Oby tylko przymrozek jej nie załatwił. Zaraz luknę do Ciebie.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:40, 19 kwi 2021

Do góry
wyobrazam sobie co ta Twoja magnolia za rok pokaze, moja Waterlily cala biala dzisiaj. potem foty wstawie daje po oczach i świeci z daleka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies