Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z czereśnią 21:38, 28 lip 2019

Do góry
Kasiu no fajnie ale trochę niefajnie bo ciągnie mnie tak co chwilę a tam przecież też punkt sprzedaży jest i to oczywiście dobrze, ale wiesz jak jest portfel już mniej zadowolony bywa

Bożenko Witaj u mnie. Nie tylko pozwolę ale serdecznie Cię zapraszam do odwiedzin u mnie. Trudno jest teraz cokolwiek w ogrodzie robić bo susza i upał przeogromny więc co zrobiłam na ten rok to pewnie już zrobiłam ale dużo jeszcze przede mną tym bardziej zapraszam.

Kilka fotek z ogrodu, w którym wczoraj miałam przyjemność gościć. Naturalny i gościnny ogród w górach
Kwiaty we włosach 21:37, 28 lip 2019

Do góry
W domu wiatrak chodzi.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:34, 28 lip 2019

Do góry
Dzis bylismy z naszymi baranami na swuecie pasterskim

Takich kolegow mieli

Byly tez traktory

A ja sprzedawalam moje uszytki i ceramike

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:33, 28 lip 2019

Do góry

Miłego tygodnia!

Kwiaty we włosach 21:33, 28 lip 2019

Do góry
Wczoraj padało a dziś duchota, nic wiaterku, może w nocy jeszcze popada, oby.

Życie w wiejskim ogrodzie 21:32, 28 lip 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wieszaj ile wejdzie, czym chata bogata

Ja mam całe dwie odmiany koleusów Jeden krzaczek padał nie wiedzieć dlaczego ? więc wymieniłem na nowego. Te co posiadam raczej z tych drobnolistnych, u nas na rynku w donicach są posadzone to porosły giganty.

Wrzosy w sprzedaży są już od czerwca, tak wiem szaleństwo

Tego miejsca niestety coraz mniej w najstarszej części ogrodu, ostatnio dużo roślin straciło życie bym mógł je dać innym.

Dalie rosną w warzywniku, tam jesienią dużo obornika nawiozłem i kompostu, sporadycznie podlewam. Faktycznie giganty, przerosły moje oczekiwania.
Masz spory problem z tymi kotami. Ten kocur chyba je przyciąga Mrówkę Ci pożyczę, ona się z nimi rozprawi

Tak soją drogą dziś mnie zaskoczyła niebieskimi uszami. Nie wiem co ona nimi robiła

"Ten" kocur to chyba eksmisję dostanie Mrówkę chętnie pożyczę niebieskie uszy to faktycznie niezła zagadka. Nie malowałeś czegoś?
Pamiętajcie o ogrodach 21:30, 28 lip 2019

Do góry
Wychodzi mi że to zaraza ziemniaczana.

Aniu popadało u mnie pół godziny i i tak podlewałem.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:29, 28 lip 2019

Do góry
Najtrudniej suszę znoszą byliny, poza tymi sucholubnymi. Wczoraj wycięłam czosnki główkowe, część kichawca i Christę. Oczyściłam róże okrywowe The Fairy. Jeżówki ledwo dyszą, rudbekie Goldstrum też. Astry mocno podsuszyło w dolnych partiach.
Duże róże zaczynają drugie kwitnienie. Zawirowania pogodowe negatywnie odbijają się na ich zdrowotności. Jest czarna plamistość, rdza i mączniak. Nie pryskam.

Stipa znowu wyprodukowała nasionka. Trzeba powtórzyć wyczesywanie.

Dobrze, ze w ogrodzie rośnie parowskia, werbena i gaura. Z nimi nie ma żadnych problemów.

Ogród zapachów u Jasi 21:20, 28 lip 2019

Do góry
Joku napisał(a)

To jest genialny sposób na to żeby mieć bogactwo kolorów w ogrodzie .

Jolu kolorów w ogrodzie mam mnóstwo , na początku ogrodowania miałam problemy z kolorem żółtym i czerwonym, a o pomarańczowym w ogóle nie myślałam. Gdy już w przedogródku rosła zadawalającą ilość roślin, te kwitnące na żółto zostały przeniesione na małą oddzielną rabatę. Teraz nie jestem już tak rygorystycznie nastawiona do tych gorących barw, bardzo je lubię szczególnie wczesną wiosną ( nie wyłączając kwiatów mniszka lekarskiego) i w drugiej połowie lata.

żółta rabatka
7.06.2019

przedogródek 7.06.2019
Życie w wiejskim ogrodzie 21:18, 28 lip 2019

Do góry

Mirella Ja się w niej zakochałem od pierwszego wejrzenia. Udalo mi się trafić na świeżą dostawę w mojej szkółce. Z każdej strony podsadziłem rozplenicami by miały się na czym naturalnie oprzeć.

Muszę jeszcze gdzieś dębolistną upchnąć bo też warta grzechu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:16, 28 lip 2019

Do góry
Bezdeszczowy ostatni tydzień i wysokie temperatury mocno wymęczyły ogród. Dzisiaj wreszcie popadało. Na tyle mocno, że woda dotarła również pod drzewa i krzewy.
Wczoraj odwiedziła mnie przemiła Brzozowa Agatka. Potwierdziła się opinia, że ogrodomaniacy to bardzo ciekawi ludzie. Rozmawiało mi się z nią jak ze starą znajomą. Szkoda, że ogród z powodu suszy nie wyglądał zbyt dobrze.

Hortensje jeszcze sobie radzą z upałami. Mają spory system korzeniowy.

Życie w wiejskim ogrodzie 21:08, 28 lip 2019

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Pięknie Panie Przemku... jak zwykle jest na czym oko zawiesić
co do koleusów... bardziej podobają mi się te z drobniejszymi listkami. Moja teściowa została obdarowana odmianą o dużych liściach... nie wygląda to dobrze i nie przemawia do mnie w żaden sposób
Wrzosy już się pojawiły w CO, masakra
Dobrze, że masz jeszcze duzo miejsca w ogrodzie bo "zaszałwiujesz" się

Wieszaj ile wejdzie, czym chata bogata

Ja mam całe dwie odmiany koleusów Jeden krzaczek padał nie wiedzieć dlaczego ? więc wymieniłem na nowego. Te co posiadam raczej z tych drobnolistnych, u nas na rynku w donicach są posadzone to porosły giganty.

Wrzosy w sprzedaży są już od czerwca, tak wiem szaleństwo

Tego miejsca niestety coraz mniej w najstarszej części ogrodu, ostatnio dużo roślin straciło życie bym mógł je dać innym.

Aaaaa, zapomniałam.... co zrobiłeś daliom, że one takie wielkie wyrosły?
Moje to śmiech na sali, a poza tym stały się zabawką wrednych kociambrów... ciągle mi łamią jedną krzewinkę. Pozostałe... też szału nie ma

Dalie rosną w warzywniku, tam jesienią dużo obornika nawiozłem i kompostu, sporadycznie podlewam. Faktycznie giganty, przerosły moje oczekiwania.
Masz spory problem z tymi kotami. Ten kocur chyba je przyciąga Mrówkę Ci pożyczę, ona się z nimi rozprawi

Tak soją drogą dziś mnie zaskoczyła niebieskimi uszami. Nie wiem co ona nimi robiła

Wśród brzóz i dębów 21:07, 28 lip 2019

Do góry
Basiu piknie ci Pałki zakwitły.Wiesz ze ja się zgapiłam i w zeszłym roku zapomniałam nasion zebrać.Dasz wiarę że nie miałam co w tym roku wysiać.Jakieś stare znalazłam ale nie wzeszły.Ot ogrodnik ze mnie

Mój ogrodowy pamiętnik 21:07, 28 lip 2019

Do góry
To jest ten moment kiedy nie lubię Vanille Fraise. Czyli stan po pierwszym obfitym deszczu .

Bambusy poszły w ruch i dopiero jakoś wygląda.
Za to limki jak zawsze sztywne.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 21:03, 28 lip 2019

Do góry
Lubię te powroty

Było

Jest
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 21:00, 28 lip 2019

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:58, 28 lip 2019

Do góry
Troszkę obrazków z mojego RODosu szału nie ma, choć w tzw. międzyczasie trawnik wrócił
Zielony zakątek z Antonówką 20:57, 28 lip 2019

Do góry

Jeżówki nie są takie wypasione jak u Was bo nie mają tyle słoneczka co trzeba ale jakoś dają sobie radę
Sezon 2017 u Hanusi 20:56, 28 lip 2019

Do góry
Aniu, cała przyjemność po mojej stronie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies