Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gosiek33 20:00, 20 sie 2019

Aż swoją hostę powąchałam - oczywiście pachnie bo mam Frangrance Boucet

Dziś własnie na barbuli widziałam okrąglutką pszczółkę
galgAsia 20:01, 20 sie 2019

I jeszcze takie:

Gosiek33 20:20, 20 sie 2019

galgAsia napisał(a)
Mały przyczynek do wczorajszej dyskusji o hortkach takich/owakich

Chlip, chlip.... miałam taką i zimy nie przetrwała
galgAsia 20:24, 20 sie 2019

A ja barbulę sadziłam specjalnie dlatego, ze wyczytałam o jej miododajności. I w ub. roku pszczółki były...
Czuję się wyróżniona poprzez powiązanie mojej skromnej osoby z tak pięknie pachnącą funkią i jestem niezmiernie wdzięczna pomysłodawczyni za takie uhonorowanie . Ja to wsadzam nos gdzie się da i czasem coś wynajdę... Dziś też mi się udało, ale za aniołka nie wiem, co to jest. Szłam alejką z jeżówkami i zawilcami i nagle poczułam taki słodki zapach, że aż zgłupiałam. W końcu ani jeżówki ani zawilce nie pachną! Alejka owszem, wysadzona lipami, ale na litość - jest sierpień!!! Lipy już nie kwitną! Ale się rozejrzałam i znalazłam takie coś:

Oczywiście, żadnej tabliczki nie było... Musi jakaś lipa to jest - ale jaka???
galgAsia 20:26, 20 sie 2019

Gosiek33 napisał(a)

A bo to ogrodówka właśnie.... Dlatego wolę bukietówki . Ale piękna nieziemsko, to prawda
Gruszka_na_w... 20:26, 20 sie 2019

Gosiek33 napisał(a)

Maja w swoim programie pokazywała kiedyś ogród tymi hortensjami. Miały wydzielony zakątek otoczony szczelnym murem. Piękne są!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:34, 20 sie 2019

Asiu, ależ miałaś dzisiaj używanie. Mam nadzieję, że zdążyłaś przed deszczem.
Ta lipa jakaś taka pendulowata.
Kiedy nadchodzi jesień, to powstaje w mojej duszy tęsknota za wielkimi łanami traw. Piękne są te wojsławickie.
Namiastki

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 23:08, 20 sie 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Od kilku dni codziennie popaduje. Poza czekającym na ponowne pielenie zagonkiem truskawek, nie mam na szczęście żadnych pilnych prac. Popijam sok pomidorowy. Pychotka!
Kimono

Ha, i znów zachwyciło mnie połączenie, którego w życiu nie zaprosiłabym do siebie do ogrodu No cudo!
Za informacje wrzosowe wielkie dzięki, czas w końcu zrobić pierwszy krok, skoro Natura tyle mi dała w gratisie
KasiaBawaria 07:22, 21 sie 2019

Zachlyslam sie ta rapsody i blue. Piekna.
Dominika11 07:27, 21 sie 2019

Haniu przepieknie nie można oczu nasycić