Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:28, 08 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zatedeschia

Danusiu pamiętam że zrobiły na mnie ogromne wrażenie one są wieloletnie czy jednoroczne? ewentualnie gdzie kupić?
Ogród Sylwii od początku :) 17:19, 07 lut 2012

Do góry
Sylwia zdecydowanie świerki, jakoś ładniej się komponują i jeśli mają slużyć jako żywa zasłona to będą zasłaniać i zimą i latem, a wisniom jesienia liście opadną i nie będą chronic przed 'oczami' a wiadomo że jak zimą wcześniej włącza się światło to będziecie na 'widelcu'
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:42, 06 lut 2012

Do góry
a mój Maksym całą jadaczkę obił na sankach....
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:10, 06 lut 2012

Do góry
a z dzieciakami trzeba gdzieś wybyć na ferię niestety u nas dzisiaj już szkoła... Ja ciepłolubna jestem to odpadają atrakcje typu narty, łyżwy... wolę wodę w stanie płynnym
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:47, 06 lut 2012

Do góry
wróciłam z ferii i widze nowiutenki awatarek jaki śliczny letni obrazeczek. Ach teskną do ciepełka... a u mnie tak zimno z -20 brrrrr
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:24, 24 sty 2012

Do góry
Gabik wcześnie zaczynałam ale nie aż tak Maćka urodziłam jak miałam 21lat, mlody w maju będzie miał 15 lat i przerósł matkę o pół głowy
Agnieszka zaparaszam jak będziesz wyjeżdżała daj znać a gorąca szarlotka będzie czekała
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:47, 22 sty 2012

Do góry
Elu to mój najstarszy syneczek trochę mnie już przerósł...
Mój kawałek raju 21:05, 22 sty 2012

Do góry
Aniu dzisiejsze tulipany dla Ciebie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:24, 22 sty 2012

Do góry
a w domku zakwitły mi tulipanki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:17, 22 sty 2012

Do góry
wiesz to chyba 'zasługa' światła ... świerki są w dwóch odmianach serbski i kaukazki i faktycznie serbski ma taki inny odcień

poszukam fotek ze światelkami nocą, ale z tego co pamiętam to kiepsko mi wychodziły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:33, 22 sty 2012

Do góry
Po spacerze przy drzwiach wita gości wrzosik i bluszcz który mnie zadziwia że jeszcze nie zmarzł

a w domu szarlotka z cynamonem i gorąca kawka z pianką
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:28, 22 sty 2012

Do góry
Tydzien temu w pogodzie straszyli że w ten weekend temperatura spadnie do -20 przestraszyłam się i poowijałam conieco

i co? dzisiaj leje się z dachu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:22, 22 sty 2012

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:18, 22 sty 2012

Do góry
i kilka zimowych obrazków zdzisiejszego poranka

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:12, 22 sty 2012

Do góry
Wczoraj moji chłopcy zaprosili do ogrodu takiego jegomościa

W nocy dopadalo z 10cm śniegu ale że temperatura na plusie to leje się z dachu i jegomość jakiś potargany, uśmiech mu znikł i porospinal sie leciutko

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:09, 16 sty 2012

Do góry

1. rośliny w żwirku - nie wiem jakie, jakimi plamami je rozmieścić, ale mam wrażenie, że są tam niezbędne (pomysły: żółta żurawka lime marmelade i konwalnik);
2. żwirek szaro-beżowy;
3. żwirek lub otoczaki w odcieniu szarości a na środku ciurkadełko złożone z 3 kul (takie z OBI, kolor granitowy);
4. świerki serbskie - wstawiłam takie o średnicy 2m, ale to ich wielkość w przyszłości. Mam zamiar kupować takie o wys.2m, więc ich średnica będzie ok.0,8m. Między serbami a donicą coś bym dosadziła. Może Rh? Tylko czy będzie je widać zza donicy wcześniej niż za 5 lat? A może hortensje?
5. donica murowana o wysokości 60cm i szerokości wewnątrz 1m, z przytwierdzoną ławeczką. A w donicy kule bukszpanowe w...? no właśnie nie wiem w czym Pomysły: ilex golden gem, jakieś żółtolistne żurawki, jakieś trawy typu carex ice dance; ale na pewno jeden rodzaj roślin orócz bukszpanów). Na lewo od donicy pociągnięty murek o tej samej wysokości co donica, a pod nim żywopłocik niski bukszpanowy.

Aga, ja się za bardzo nie znam, więc trudno mi doradzać.... ale wg mnie zrobiłaś cacuszko! super klarownie to wyglada.
Bukszpany w donicy podsadziłabym żurawkami , w zal. od tego jaka to strona świata, bo może citronnele lub jakieś czerwone? np. http://www.akwojtas.pl/index.php?cmd=product&gid=226

w żwirku można dać trawy i/lub kulki bukszpanowe (Danusia robiła kiedyś taki proj., chyba Ania (Ana_art) coś podobnego u sibie ma mieć ale z bonzajem) , tylko nie mogą wysłonić ciurkadła...

reszta jest śliczna !
Rododendronowy ogród. 20:06, 11 sty 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Jesteś niepotrzebnie skromna. Gwarantuję, że taki ogród jest marzeniem niejednej osoby...

Mnie najbardziej zachwyca Bożenkowy kunszt tworzenia - tu jest niebywała harmonia wszystkich nasadzeń... Mnie do tych obrazków jeszcze tylko muzyki brakuje...

Oj Elfiku nawet nie wiesz jak trafiłaś w sedno.Mój sąsiad uwielbia puszczac mi muzykę, wyłącznie weselne kawałki.Tak może cały dzień. No niezbyt jestem zachwycona a po zwróceniu mu uwagi nasze relacje ograniczyły się do mówienia ,,dzień dobry" -tak się obraził.No ja wolę słuchac śpiewu ptaków.
Rododendronowy ogród. 19:57, 11 sty 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Jesteś niepotrzebnie skromna. Gwarantuję, że taki ogród jest marzeniem niejednej osoby...

Mnie najbardziej zachwyca Bożenkowy kunszt tworzenia - tu jest niebywała harmonia wszystkich nasadzeń... Mnie do tych obrazków jeszcze tylko muzyki brakuje...
Rododendronowy ogród. 19:42, 11 sty 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Obejrzałam, wczoraj, obejrzałam dzisiaj... masz CUDOWNY ogród, Nigdy nie widziałam tak bajecznych azali i rodendronów. Mistrzostwo świata. Wszystko tak pięknie skomponowane, każda pora roku w Twoim ogrodzie jest inna, jedna piękniejsza od drugiej. Jesteś mistrzynią nie tylko w pielęgnacji ogrodu ale i fotografii.

Bardzo dziękuję za pochwały ale już kiedyś pisałam, ze na zdjęciach jest lepiej niż w rzeczywistości. Nie widac tego co akurat przekwitło, albo źle wygląda. Powiedzmy więc że mam jaki taki ogródek.Coś tam nawet może się podobac.

Rododendronowy ogród. 17:33, 11 sty 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Obejrzałam, wczoraj, obejrzałam dzisiaj... masz CUDOWNY ogród, Nigdy nie widziałam tak bajecznych azali i rodendronów. Mistrzostwo świata. Wszystko tak pięknie skomponowane, każda pora roku w Twoim ogrodzie jest inna, jedna piękniejsza od drugiej. Jesteś mistrzynią nie tylko w pielęgnacji ogrodu ale i fotografii.

Bardzo dziękuję za pochwały ale już kiedyś pisałam, ze na zdjęciach jest lepiej niż w rzeczywistości. Nie widac tego co akurat przekwitło, albo źle wygląda. Powiedzmy więc że mam jaki taki ogródek.Coś tam nawet może się podobac.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies