Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 15:03, 07 lut 2012

Opcja ze świerkami posadzonymi za cisem .....

oraz z wiśnią Umbraculifera

Raczej nie wygospodaruję tyle miejsca na wiśnie ? i zdecyduję się na świerka ? Koniecznie, nie tylko od wiatru muszę się chronić
Eve 15:16, 07 lut 2012

Witaj Sylwio

Spędziłam kilka dni w Twoim ogrodzie, oglądając wszystkie zdjęcia i kibicując Ci w ogrodowych zmaganiach

Kawał roboty odwaliłaś, podziwiam, tym bardziej, że większość prac wykonujesz sama, projektujesz, kupujesz, kopiesz, wsadzasz, przesadzasz itd, tytan pracy z Ciebie

Powiem szczerze, że czekałam na projekt ogrodu zimowego, bo ja też w tym roku u siebie planuję. Plany są, teraz tylko kaskę trzeba zebrać

Będę dalej Ci kibicować!

Pozdrawiam

Ewa
Krys 15:18, 07 lut 2012

Świerki zasłonią przed wiatrem ,ale wiśnie też są piękne
Bogdzia 15:24, 07 lut 2012

Ja bym wolała wisnie ale one mniej osłonią, tylko czy to osłanianie jeszcze potrzebne jeśli zywopłot ma miec 1,7m?
Syla 15:58, 07 lut 2012

Ewo - witam w moim ogródku ..... Profesjonalny projekt dopiero w trakcie .... to tylko takie moje wypocinki, aby nakreślić co mi w głowie siedzi

Krys - takie trzy świerki znajdą miejsce jak nic i zasłonią mnie

Grażynko - te świerki to z konieczności .... domy budowane poniżej mojej działki są bardzo poniżej a ja na wysokościach , chciałabym się troszkę poukrywać
Teraz nie ma takiej potrzeby bo nie mam aż tak uzewnętrznionego domu (czyli dużo wielkich okien) ale po postawieniu oszklonych powierzchni , taka ochronka będzie konieczna !
ana_art 17:19, 07 lut 2012

Sylwia zdecydowanie świerki, jakoś ładniej się komponują i jeśli mają slużyć jako żywa zasłona to będą zasłaniać i zimą i latem, a wisniom jesienia liście opadną i nie będą chronic przed 'oczami' a wiadomo że jak zimą wcześniej włącza się światło to będziecie na 'widelcu'
Neska 17:49, 07 lut 2012

Sylwia mnie też podobają się świerki
ell 17:54, 07 lut 2012

Syla - to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że ten ogród zimowy zapanował nad Twoim domem. Całkowicie zmienił wygląd całości. Chyba ciut za duży.
alinak 17:58, 07 lut 2012

no no jakie plany . koncepcja zimowego ogrodu bardzo mi się podoba , ale tez myślę podobnie jak Ela . po pierwszym poście z tym tematem wyobraziłam sobie tylko połówkę domu zabudowaną szklanym ogrodem i pomyśl dobrze żebyś nie przedobrzyła - powodzenia
Syla 18:14, 07 lut 2012

Dzięki dziewczyny za opinie Masz rację Aniu , o tym samym myślałam , a trzy świerki zmieszczą się w tym miejscu obok siebie .....

Co do wielkości drugiej części oszklonego pomieszczenia , to jest moja zabawa programami a zdjęcie nigdy nie jest adekwatne do rzeczywistości ..... Tak jak wcześniej napisałam, czekam na projekt Pani Architekt ale w między czasie sobie rysuję
Bryła całości będzie się troszkę inaczej kształtowała , chociażby ze względu na zadaszenie. Narysowałam płaskie a takie napewno nie będzie .....