Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wielkie nic- pomysł na rabatę i piękny słoneczny taras 11:55, 26 lip 2019

Do góry
Czy pod tą ścianę nada się jakaś hortensja?
Jest to ściana od zachodu, o którą popołudniem zahacza słońce.
Bardzo podobają mi się krzewy hortensji i zastanawiam się co mogłabym powoli wsadzać w kolejną rabatę właśnie na tej ścianie po prawej pod oknem.

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 11:38, 26 lip 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

Dzień dobry Bogusiu,
a dokładnie takią liatrie sobie nabyłam drogą kupna dwa dni temu i już wsadzone na bylinowej.
Mam też fioletowe ale niskie. Nie wiedziałam, że są wysokie. A pani, u której kupowałam, dziwiła się, że są niskie. I proszę, ciągle człowiek się czegoś nowego uczy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:23, 26 lip 2019

Do góry
Dzień dobry,

W ubiegłym roku posadziłem na rabacie o szer. 1,5 m przy tarasie z jednej strony trzy jalowce Gold Star oraz dwie thuje Mr Bowling Ball a z drugiej strony te same trzy jalowce oraz dwa berberysy Red Jewel
Obecnie mam dylemat, czy nie posadzilem ich zbyt gęsto.
Proszę o radę, w załączeniu przesyłam zdj

Pozdrawiam
Ogród Ani :) 11:17, 26 lip 2019

Do góry
anbu napisał(a)

wow!!! ale wszystko urosło! A Umbry to już w ogóle, pamiętam chyba te pierwsze zdjęcia Aniu super Ci ogród dojrzewa i pięknie się zagęszcza! Rabaty już wyglądają bogato
Ogród Małej Mi 2017 11:09, 26 lip 2019

Do góry
Aniu,
najlepsze życzenia imieninowe wysyłam

Moja działka na Dębowym Lesie 11:07, 26 lip 2019

Do góry
Aniu,
najlepsze życzenia. Dużo ogrodowych radości
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:49, 26 lip 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Aktualny stan naszych prac brukarskich .
o fajnie! Ale rzeczywiście chyba pracochłonne? Na cement przytwierdzacie?
Ogród Ani :) 10:46, 26 lip 2019

Do góry
Przegapiłam trochę fotek, ale pięknie jak zawsze. Widzę, że bluszcz podrósł ładnie

Aniu, nie różowieją Ci trzmieliny za bardzo jesienią i zimą?

Myślę o takich biało zielonych + cis repandens w nogi, trawy i zawilce na taką przy wjeździe, no i nie chciałabym, żeby mnie irytowała Mam tam metr szeroko.

O ja gapa

Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, niech Ci wszystko rośnie bujnie i zdrowo

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:16, 26 lip 2019

Do góry
trenujemy sie Udawal, ze nie patrzy Zeby wytrzymac Smiac mi sie z niego chcialo jak okiem zerkal.

Wychodzilam z pokoju i po 10 minutach wracalam.Nie ruszyl

W koncu sie doczekal

Rododendronowy ogród II. 10:11, 26 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne ogniste rabaty

Musiałam się zalogować jak usłyszałam o spotkaniu. Cuuuuudne lato u Ciebie Bogdziu Pięknie jest

Ps Fajna fota Gosiu, pozdrawiam Ciebie i eMa
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:08, 26 lip 2019

Do góry
Gosiek, nie sciemniaj

Admiral sie dzisiaj pojawil

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:07, 26 lip 2019

Do góry
Aktualny stan naszych prac brukarskich .
Liliowo i kolorowo:) 09:57, 26 lip 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Świetne te hortensje w donicach. Niestety nie mam gdzie przechowywać zimą ale w sumie można całkiem niedrogo też kupić w marketach - zamiast jednorocznych do donic - bo do jednorocznych w donicach niestety ręki nie mam. Ani porządnej kompozycji zrobić nie potrafię (czytaj: takiej z której byłabym zadowolona), ani mi to potem nie rośnie tak jakbym chciała.
Mam natomiast fuksję, przechowuję i co roku piękniejsza jest. Teraz kupiłam lantany - też spróbuję przechować - zobaczymy czy się uda.
I coraz bardziej podobają mi się donice z hortensjami, trawami, hostami. I nawet pamiętam codziennie o podlewaniu bo kiedyś było inaczej

Powiem Ci, że to nasze "dzieło" bonsajowe fajnie wygląda. I zastanawiam się dlaczego nic w tym roku nie zrobilyśmy Czas ucieka jak nie wiem co... ale rok się jeszcze nie skończył to może nam się uda jeszcze wspólnie popracować
Buziaki
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:52, 26 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)

ciska wycięłam
chyba górę skrócę, bo skończy się na drabinie
nożyczkami cięłam

Irenko, świetna pergola. I jaki widok z niej. Piękne miejsce do odpoczynku, złapania oddechu, i po prostu bycia. Życzę, żebyś znalazła czas na ten odpoczynek i zachwycanie się pięknym widokiem.
Nie chcę się absolutnie wtrącać, bo Twoje doświadczenie ogrodowe a moje... no, zaciągnijmy zasłonę milczenia ale ja bym tego cisa króciła. W ogóle super jest już uformowany i oczywiście zależy od tego co chcesz z niego mieć. Niemniej ja bym go chyba ciachnęła. W dodatku będziesz miała go wtedy łatwiej przycinać.
Miłego dnia Irenko.
Wśród brzóz i dębów 09:51, 26 lip 2019

Do góry
Grażynko, u mnie jest tak sucho, że usychają nawet macierzanki, te odmianowe, bo piaskowa radzi sobie, wysychają mi też floksy szydlaste i wiele innych sucholubów. Najgorzej jest na południowej stronie skarpy, tam ziemia jak popiół, ale może po zimie niektóre odbiją od korzeni. Muszę wyhodować sobie więcej cienia, dlatego posadziłam w tym roku sporo drzewek, no ale trzeba parę lat poczekać aż ich korony się rozrosną. Na razie z suszą i upałami świetnie radzą sobie sosny i jałowce.
Ta surfinia, o której wspominasz to jej miniaturowa odmiana Calibrachoe. Lubię ją, bo tworzy niskie, kolorowe dywaniki.

Kalinka zaczyna się rumienić.

A to moich wnuków sposób na upały.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:44, 26 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

Toż to już nie pisklaczki ale młodzież pełnowymiarowa co się dziwić że uciekają życie poznawać
Fajne są.
Buczka szkoda... Może jednak coś jeszcze z niego będzie. Ale czasem taki los ogrodnika...
Pozdrawiam Iza.
W samym słońcu 09:25, 26 lip 2019

Do góry
Muszę zdj porobić, ale dodawanie się nie udaje najczęściej, więc się po prostu zniechęcam bo szkoda czasu tracić
W samym słońcu 09:24, 26 lip 2019

Do góry
Chyba 5-6 x próbuje zdj dodać

Wiola, takie miejsce mam, coś co da sobie tu radę. Słońce przez większą czescdni, z mała przerwa po południu
Na zielonej... trawce :) 09:06, 26 lip 2019

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Chciałam Cię zapytać, czy ta rabata podokienna, to ma około 1m szerokości?
Jaka jest dłluga?

Wszystkie stożki i kulki na pniu, to cisy? Chyba jeszcze bukszpanowe kule tez są Podoba mi się

Trochę główkuję nad swoją podokienną na 9 m długa i 1 m szeroką.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:58, 26 lip 2019

Do góry
Aniu wszystkiego najlepszego życzę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies