Mala_Mi
20:36, 17 sie 2019

Ogólnie w samym układzie ogrodu nic bym nie zmieniła. Jednak sporo poprawek by się przydało których już się nie da zrobić. Przede wszystkim nie uwzględniłem wielkości rosnących krzewów i drzew. to znaczy uwzględniała mam ale urosło to dużo szybciej i dużo większe niż podawały książki. Fryzur tacie mam dużo rabat źle obsadzonych a poprawić nie ma jakbyś wszystko za dużo by przesadzić. w rezultacie na rabatach jest dużo cienia i mało miejsca na kwiaty. Inaczej bym wyprofilowala oczko. Błędem było sadzenie jodeł i cyprysów na żywopłot.
Jak na laika to i tak popełniłam niewiele błędów. Dużo błędów dało się naprawić. Dużo jeszcze będę naprawiać .
Podstawowy błąd to kupowanie oczami bez przemyślenia.
Zadałaś mi trudne pytanie...
gdybym zakładała jeszcze raz ogród na pewno miałby podobny układ tylko trochę inaczej rozplanowane nasadzenia. Trochę inaczej przesunięte rabaty. Może nawet nie rabaty a linie rabat.
A teraz jak się niema co się lubi to się lubi co się ma.
Właśnie skończyłam wziąć bukszpany a raczej ich fragment.