Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:51, 06 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aga a zdjęcia hortek gdzie? Tak mało pokazujesz swój ogród a ja jestem nim zauroczona a najbardziej zakochana w brzozie
Wielkie dzięki za spotkanie, za super zakupy i mile spędzony czas Oczywiście jak zawsze za krótko, za mało

Z Agą zawsze fajnie
ślicznie ci kwitnie, stanowczo mało fotek, na spotkaniu nie będę, baw się dobrze
Minimalizm z odrobiną romantyczności 10:04, 06 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

To zależy jak będziesz cięła hortki Jeśli wyprowadzisz na małe krzaczki to gracki nie zasłonią- one wysookie rosną. A gracki fajnie by wyglądały na tle tego drewnianego płotu

Płot chcę, żeby zarósł bluszczem, nie mogę na niego patrzeć....brrrrr
I hortki chcę prowadzić jak najwyżej.
A gracki do jakiej wysokości rosną??

Największy problem jednak z szer. rabaty, pod pergolą jest w najwęższym miejscu zaledwie 80 cm i tu muszę odjąć jakieś 20 na beton przy obrzeżach

Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:05, 06 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

W 3 rzędach nie dam rady zrobić, jest za mało miejsca pod pergolą. A hortki nie przysłoniłyby gracków??? chyba są wyższe?

Musi być na przemian 2 hortki-1 gracek-itd

To zależy jak będziesz cięła hortki Jeśli wyprowadzisz na małe krzaczki to gracki nie zasłonią- one wysookie rosną. A gracki fajnie by wyglądały na tle tego drewnianego płotu
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:42, 05 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aga pokaż zdjęcie tego miejsca pod pergolą. Może zrobić szpaler z hortek, za nimi gracki a z przodu bukszpan?

W 3 rzędach nie dam rady zrobić, jest za mało miejsca pod pergolą. A hortki nie przysłoniłyby gracków??? chyba są wyższe?

Musi być na przemian 2 hortki-1 gracek-itd
Szmaragdowy Zakątek 20:02, 05 maj 2014

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. No…troszkę się natyrałam, jeszcze dziś ledwo się ruszam. Dobrze, że dzisiaj miałam „prawie” wolne (byłam w pracy aż 1 godzinę), potem tylko kilka (czytaj: kilkaset) spraw do załatwienia na mieście i już o godz.18 byłam w domu…nie ma jak wolny dzień na odpoczynek.

Agatan24 - witam w moim „szmaragdowym”, zapraszam częściej…nie długo i ja wpadnę do ciebie z rewizytą.

Przepraszam, że tak wszystkim razem odpowiadam, ale wiadomo chroniczny niedoczas...Ivvvona, malgorzata_s, iwonaal, dorciabe, Alisonek, Luki, Bogdzia, paniprzyroda, Marzena2007, polinka, Paula_wero…, ANIA, kitek81, Jagoda, Luckaa, kasiek – myślę że będę zadowolona z efektu…niech no tylko wszystko podrośnie!

Anita1978 – Anitko, szkielet ogrodzenia stawiałam z pomocą M (cztery ręce potrzebne były)….resztę sama samusieńka…..
A miksturą pryskałam mszyce w samo południe…na szczęście pochmurno było (dobrze, że powiedziałaś, żeby nie pryskać w słońcu – będę wiedział na przyszłość). Moje młodziutkie pąki róż całe oblepione były tym paskuctwem – aż żal było patrzeć…

Krys – jeśli będę w „szmaragdowym” to oczywiście zapraszam do środka, jeśli nie to zaglądaj sobie do woli przez płot (ale już troszkę zarósł, więc musisz mocno wyciągać szyję….)

Robertop – oczywiście, że zrobię….może nawet w czerwcu się uda

Luiza – jeszcze raz dziękuję za trawki…idealnie się wkomponowały w nowa rabatkę

Margarete, Kindzia – niestety ja nie z tych co by na huśtawce zalegali (huśtawka głównie dla gości). Jak jestem w „szmaragdowym” to chwili w miejscu nie usiedzę, zawsze tak ...zupełnie niechcący… coś robię.

zbigniew_gazda – jedne berberysy to nana, więc za duże nie urosną, a drugie kolumnowe, to myślę, że też nie będzie tak źle…Damy radę!

Moja codzienność - ogród Oli 18:53, 05 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Miłego sadzenia hortek

wiesz, że dalej nie posadziłam, pochłonęły mnie inne zajęcia 11 w gruncie reszta czeka...
Ogród z łezką 16:19, 05 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu spokojnego wejścia na pracownicze tory. Po takim dłuugim weekendzie wiem jak ciężko powrócić znów do codzienności

Ooo, dzisiaj miałam niezłego pałera w pracy Terminy mnie gonią, muszę się sprężyć
Chociaż lubię pracować, to zupełnie nie mała bym nic przeciw temu, żeby sobie iść ogród ogarnąć
Przywiozłam sobie pierwszy bukiecik konwalii z własnego ogrodu, stoją koło mnie i pachnąąąąąą...przypominają mi weekend miniony
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:12, 05 maj 2014

Do góry
Aga pokaż zdjęcie tego miejsca pod pergolą. Może zrobić szpaler z hortek, za nimi gracki a z przodu bukszpan?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:04, 05 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko wszystkiego dobrego w dniu Twojego święta Życzę Ci abyś zawsze była taka energiczna i wesoła ściskam imieninkowo

Polinko, ranny ptaszku bardzo dziekuję sloneczko od rana i 10 na plusie, pozdrawiam cieplutko
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 08:03, 05 maj 2014

Do góry
Trzymam kciuki za synusia i nie zazdroszczę Wam tych nerwów Musi być dobrze
Szmaragdowy Zakątek 07:59, 05 maj 2014

Do góry
Nikita zakupy i rabaty w pełni ogrodowiskowe Podziwiam talent do majsterkowania, nie jeden facet może pozazdrościć takich zdolności.
Moja codzienność - ogród Oli 07:50, 05 maj 2014

Do góry
Miłego sadzenia hortek
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:47, 05 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj w jakimś serwisie informacyjnym słyszałam o Hortiterapii. Leczenie chorób duszy za pomocą ogrodnictwa Tak sobie myślę, że może nazwa została zaczerpnięta od naszym wspaniałych hortek??

zapewne co jest przecież piękniejszego od kwitnących hortek?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:45, 05 maj 2014

Do góry
Wczoraj w jakimś serwisie informacyjnym słyszałam o Hortiterapii. Leczenie chorób duszy za pomocą ogrodnictwa Tak sobie myślę, że może nazwa została zaczerpnięta od naszym wspaniałych hortek??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:41, 05 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Polinko ależ pieknie ogród wygląda.
Dlaczego narzekasz na buczka? Przecież już w rozkwicie?

Dziękuję Już nie będę narzekać Czekam na pełen rozkwit
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:38, 05 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Paulinko przyszłam z rewizytą. Jestem tu od miesiąca i nie mam za bardzo czasu, żeby wszystkie ogrody odwiedzić a i tak sporo czasu siedzę na Ogrodowisku. A czy Ty byłas u każdego i czy masz dużo wątków zaznaczonych wsród obserwowanych?
Zapoznałam się z Twoim wątkiem. Masę pracy za Tobą i dobrze, że zmieniłaś zdanie i zostałaś - nie zmieniałaś miejsca na ziemi, nie sprzedałaś domu i to wszystko ogarnęłaś. Dzięki takim ludziom zmienia się okolica na piękniejszą GRATULUJE! Widzę też, że czekasz na kwiaty na hortensjach - to podobnie jak ja Ale przynajmniej w tym roku część mi zakwitnie
Pozdrawiam ciepło

Asiu witam Cię u siebie Pewnie, że nie byłam u każdego i chyba nie możliwością jest ogarnięcie wszystkich wątków dlatego cieszę się bardzo, że do mnie zawitałaś
Dużo pracy za nami ale jeszcze więcej przed nami. Oczywiście jak zawsze rzecz rozbija się o fundusze ale daje już sobie luz, koniec spinania się i denerwowania. Ogród przede wszystkim ma dawać radość a nie wieczne zamartwianie się
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:09, 05 maj 2014

Do góry
Od środy podobno burze a następny tydzień niby upalny Nas mróz ominął.
Ogród z łezką 07:06, 05 maj 2014

Do góry
Kasiu spokojnego wejścia na pracownicze tory. Po takim dłuugim weekendzie wiem jak ciężko powrócić znów do codzienności
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:57, 05 maj 2014

Do góry
Irenko wszystkiego dobrego w dniu Twojego święta Życzę Ci abyś zawsze była taka energiczna i wesoła ściskam imieninkowo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:55, 05 maj 2014

Do góry
Łukasz Ty wiesz, że jestem zachwycona Twoim uporem i siłą? Tym bardziej, że jak pisałeś pomocników do rewolucji brak Żurawki u Ciebie to element rozpoznawczy i widać, że je kochasz. Rabatka buksikowa to będzie strzał w 10.
Przyjemnego poniedziałku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies