Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 21:25, 14 maj 2014

Lawenda ma pąki
JoannA 21:33, 14 maj 2014

Bratki w donicach, żal wymieniać

I trochę kolorków
JoannA 21:37, 14 maj 2014

i takie tam
bogumila 21:54, 14 maj 2014

Joasiu...popatrzyłam na twoje hosty...z szerokim uśmiechem...u mnie jeszcze niektóre śpią.Pięknie u Ciebie...ale Ty to chyba wiesz....
JoannA 22:13, 14 maj 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Joasiu...popatrzyłam na twoje hosty...z szerokim uśmiechem...u mnie jeszcze niektóre śpią.Pięknie u Ciebie...ale Ty to chyba wiesz....

Bogusiu,
nie wszystkie hosty tak bujnie wyrosły, część też dopiero wychodzi z ziemi, część podmarzła w czasie przymrozków i msiałam wyciąć część liści. Jak znajdę trochę czasu to zrobie fotki tych biedniejszych.
Miło że Ci się u mnie podoba, ale ogród w ciągłej przeróbce i dużo w nim niedociągnięć. Dziękuję
mati7632 22:44, 14 maj 2014

Joasiu przepiękne hosty! rododendrony widzę że już też Ci ruszają, u mnie jeszcze śpią
Pozdrawiam miłej nocy
polinka 19:48, 15 maj 2014

Lawenda w pączkach?? To mnie zdziwiłaś Ale stipą jestem po prostu zaskoczona i zauroczona. Mało, która trawa jest teraz taka piękna a tu proszę, jednoroczna a najwytrwalsza.
Ściskam mocno Joanko i wiem co przeżywasz
Skula 21:28, 15 maj 2014

narzekałaś na niedogodności pogodowe a tu się okazuje że jesteś w jakiś ciepłych krajach
piękne i dorodne hosty , pąki na lawendzie ....
szkoda słów pięknie !
Agusiak 11:43, 16 maj 2014

JoannA napisał(a)

Borowa Góra jest po lewej stronie jadąc od Warszawy al nie jest widoczna z głównej drogi. Łatwo nie będzie ją znaleźć, ale zapewne sobie poradzisz.
Nie wiem z jakich okolic jesteś ale polecam Płochocińską, Stanisławów Pierwszy. Przed Pułtuskiem są 2 szkółki ale w tym roku tam nie zaglądałam.
pozdrawiam

Muszę się wybrać w takim razie do BG. Płochocińską i Pułtuskie szkółki znam
ja mogę też polecić szkółkę w Pomiechówku, zaraz przed wjazdem do miejscowości jadąc od Serocka.
W przyszłym tygodniu wybieram się z Mamą przed Wyszków po rośliny na balkon i taras, podobno jest spory wybór i niższe ceny, jak wrócę zdam relację.
Mam też ochotę kiedyś podjechać do RosaPlant, też w sumie niedalekie okolice. Mają super róże, kiedyś zamawiałam od nich wysyłkowo, ale dotychczas nie miałam czasu tam pojechać.

Mam pytanie o lawendę, Twoja jest przepiękna, a u mnie ostały się kiepsko wyglądające badyle. Czy lawenda ma jakieś specjalne wymagania?
Hosty cudne, to jedne z moich ulubionych roślin...
renatamama3 12:40, 16 maj 2014

Asiu ,ślicznie stipa wygląda ,hosty też ,spore już kępki .pozdrawiam