Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Magda70 12:18, 16 maj 2014

Margarete napisał(a)

Dziekuje, zawciąg jest rzeczywiście łady i na jasnym tle ładnie kontrastuje. Miło mi ze ci sie podoba, chociaz twój ogród jest nieporównanie piekniejszy....
Jak widzisz Madziu rabata jest jednak do poprawy a własciwie do wykończenia jakims obrzeżem, najlepiej kostka granitową ponieważ w obszarze zwirku same kanciki sie nie sprawdzaja i deszcz spycha kamyki do tego rowka który powstaje po zrobieniu kancików...Na fotkach wygląda to niespecjalnie, a do tego widac wtedy że pdo żwirkiem mam agrowłóninę........ale póki co będę ja tam mieć, pod kora mam tylko w niektórych miejscach bo i roslin przybywa i te które sa sie rozrastaja ale pod żwirkiem musze miec....

Gosia...no proszę Cię! Każdy ogród ma swój inny charakter...
Zawciąg też mam i biały i różowy bo w zeszłym roku się nim zachwyciłam ale nie rośnie w kamykach...a zdecydowanie w nich lepiej wygląda. Chyba pomyślę aby go właśnie wyeksmitować tam gdzie mam białe kamienie.
A obrzeże z kostki to super pomysł...albo chociaż ekoborder.
Margarete 12:28, 16 maj 2014

Tusiala napisał(a)
Śliczne kępy zawciągu Azalie masz prześliczne

Witam cie Marto u siebie
Miło mi że wpadłaś, mój dom nie tonie w zielni jak twój ale i tak ciesze sie z tego co zdziłałam w ogrodzie od ubiegłego roku bo robie to sama........i niskim nakładem kosztów a róznica jest znaczna, na korzyśc oczywiscie ....
Pozdrawiam i zapraszam częściej !
Margarete 12:43, 16 maj 2014

Magda70 napisał(a)

Gosia...no proszę Cię! Każdy ogród ma swój inny charakter...
Zawciąg też mam i biały i różowy bo w zeszłym roku się nim zachwyciłam ale nie rośnie w kamykach...a zdecydowanie w nich lepiej wygląda. Chyba pomyślę aby go właśnie wyeksmitować tam gdzie mam białe kamienie.
A obrzeże z kostki to super pomysł...albo chociaż ekoborder.

Ekoborder mam od drugiej strony na granicy kory i żwirku, tu musi byc kostka....
Pozdrawiam i dzieki za dobre słowo!
polinka 12:59, 16 maj 2014

Małgosiu na takich porówaniach przed i po widać najbardziej jak wszystko się pięknie zmienia A najważniejsze w tym całym ogrodnictwie jest to jaką radość i frajdę sprawia nam grzebanie w ziemi Zawciągu zazdroszczę, u mnie coś nie chce rosnąć.
Pozdrawiam ciepło
Krys 14:02, 16 maj 2014

małgosiu przemiana rewelacyjna,zawciąg piekny dostałam małą kepke od sasiadki i azalie śliczne,pozdrawiam w ten deszczowy dzień
Margarete 16:30, 16 maj 2014

Wklejam ku pamieci :
Mikstura na mszyce (Anity1978)
4 litry wody
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Łyżka oleju
0,5 łyżeczki płynu do mycia naczyń
Pól szklanki octu
Opryskujemy róże max 3 razy przez cały okres wegetacji, tylko nie w słońcu a najlepiej po zachodzie- ze względu na olej.
AlicyaLK 16:34, 16 maj 2014

Margarete napisał(a)
Wklejam ku pamieci :
Mikstura na mszyce (Anity1978)
4 litry wody
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Łyżka oleju
0,5 łyżeczki płynu do mycia naczyń
Pól szklanki octu
Opryskujemy róże max 3 razy przez cały okres wegetacji, tylko nie w słońcu a najlepiej po zachodzie- ze względu na olej.

ukradłam
Margarete 16:49, 16 maj 2014

AlicyaLK napisał(a)

ukradłam

Na zdrowie...........roslinom oczywiście .....!
Anita1978 17:31, 16 maj 2014

Małgos
Ania DS napisała,żeby jednak nie dawać sody oczyszczonej, bo na dłuższą metę może zaszkodzić....a ja w tamtym roku pryskałam może ze 3 razy, wiec nic sie nie stało.....ale informuje cię, żeby nie było. W końcu Ania sie zna najlepiej!
U mnie leje jak z cebra!
Margarete 12:26, 17 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Małgos
Ania DS napisała,żeby jednak nie dawać sody oczyszczonej, bo na dłuższą metę może zaszkodzić....a ja w tamtym roku pryskałam może ze 3 razy, wiec nic sie nie stało.....ale informuje cię, żeby nie było. W końcu Ania sie zna najlepiej!
U mnie leje jak z cebra!

Ok, wezme to pod uwagę, póki co zadnego robactwa na moich wszystkich... 5 sztukach róz .. .... z naciskiem na wszystkich ... nie widziłam na szczęście.

U mnie tez leje jak nie wiem co, dzis robiłam zakupy rano z psem to nie chciała w ogóle chodzic ze mna, a zebyś wiedziła jaka mine miała gdy ja zostawiałam uwiązana pod sklepem.... jaka nieszczęsliwa była...
W ogrodzie ( patrzę tylko przez okno) wszystko rosnie, jest zabójczo zielone, taka wiosenna, soczysta ta zieleń ale deszcz potargał płatki w azaliach i peoniach, więc dominuje zieleń, innych kolorów mało.

Teraz jestem w pracy i mam mała przerwę na kawkę ale nie było mi żal nawet dzis isć do pracy bo pogoda za oknem mało zachecająca do jakichkolwiek innych działań. Oby za tydzien u Bożenki tak nie lało, chociaz pamietasz - w ubiegłym roku gdy sie spotkałyśmy u niej to padało ale jej ogród i tak zrobił wtedy na mnie piorunujace wrażenie.
Pozdrawiam!