Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trzmielowy ogród 11:59, 25 lip 2019

Do góry
Cytrynek i Lawenda - teraz ze zdjęciem
Trzmielowy ogród 11:53, 25 lip 2019

Do góry

Hortensje ogrodowe i Hortensja Diamond
Przerabianie ogródka pod swój gust 11:53, 25 lip 2019

Do góry
Dzis tylko tak mozna wytrzymac.

Osiedlowy ogródek 11:52, 25 lip 2019

Do góry
Moja sesleria jesienna.
Czy to na pewno ona?

Przerabianie ogródka pod swój gust 11:51, 25 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Hier i am Zanim ustawilam ostrosc, juz byl na innym kwiatku.

Super! szczególnie te dwa zdjęcia z trąbką w i zawiniętą
Prawie - jak ogród 11:47, 25 lip 2019

Do góry
Anabelki przy kaciku grilowym pożerają ławkę

Stipy też robią co mogą

i red baron, z którym ma problem - dlaczego jest taki wyblaknięty??? Ta część z przodu została dosadzona tej wiosny (i jest ładna, zielona i wybarwiona intensywnie), ta dalsza rośnie już drugi rok. W ubiegłym roku był cały intensywnie zielony i wybarwiny, a teraz taki nijaki. Brak pokarmu? Podlalam dwukrotnie pokrzywą, dostał też nawozu dla zielonych i nic..

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:42, 25 lip 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

No Kasiu, jak Ty takie szerokie kadry masz tak obfite i spójne, to szacun! Naprawdę fajnie to wszystko wygląda
Zobacz, jednak z drzewami to lepiej trzymać się terminów wiosennych i jesiennych. Ja swoje graby sadziłam gdzieś miesiąc przed Tobą i radzą sobie super, zero przypalonych listków, a klony na froncie sadziłam w podobnym terminie co Ty graby i podobnie popalone.
Prawie - jak ogród 11:38, 25 lip 2019

Do góry
Ale nie ma to jak w domu

Kilka fotek z własnego ogródka.
Wyprostowane rabatki w całej okazałości

wiem, wiem - płot do zasłonięcia Na tło w postaci żywopłotu nie mam tam już miejsca, ale rosnie bluszcz, a przed miskanty, tylko je troche zaniedbałam w podlewaniu i takie liche... W zeszłym roku ladnie mi zasłaniały widok na ten beton.

Między rozchodnikami rosną rozplenice, ale wiosną je przesunęłam o 5 cm do murku i focha strzeliły... Powinny już pożerać rozchodniki, al nawet ich nie widać.

Za drzwiami do ogrodu... 11:36, 25 lip 2019

Do góry
alis napisał(a)

Cudnie, ale Ty to wiesz
Powiedz jaką farbą malujesz pergole? zwykłą białą do drewna czy czymś bardziej wyszukanym?

Pergole były malowane farbą akrylową do drewna i metalu,jaką akurat trafię,ale z matowych.Trochę zielenieją ...są juz do odmalowania.
Przerabianie ogródka pod swój gust 11:35, 25 lip 2019

Do góry
Here i am Zanim ustawilam ostrosc, juz byl na innym kwiatku.

Ja i mój ogródek, a może ogród 11:26, 25 lip 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

To trzcinniki? Super wygląda ta trawka

A co to za rewulacja? Ciąg dalszy nawodnienia??
Prawie - jak ogród 11:26, 25 lip 2019

Do góry
i trawy , trawy, trawy...

Pozdrawiam z lasu dorenbosowego

Ja i mój ogródek, a może ogród 11:25, 25 lip 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Dominika, to są jałowce??
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:22, 25 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu bardzo dziękujemy za to że poświęciłaś nam tyle swojego czasu. Za cudowne pokazanie Łodzi i wspaniałe opowieści. Kochasz widać to miasto a i my zobaczyliśmy Łódź zupełnie inaczej dzięki Tobie, Madzi i Mariolce Szkoda że czasu więcej nie było ale nic straconego na 100% wrócimy. Kochana, jesteś cudowna pod każdym względem serdeczna ,ciepła i gościnna a rodzinkę masz rewelacyjną Wielkie buziaki i mam nadzieję że niedługo się zobaczymy u MnieOgród pomimo że umęczony upałami pomyślany wspaniale i widać w nim dobrą rękę i fajne pomysły. Mam nadzieję że deszcze i do Was dotrą a wtedy wszystko odżyje i znowu będzie cieszyć bujnością

Dziekuje za komplementy i za wizyte u mnie
Wiem jak ten ogród wygląda i szkoda że byliście w takim momencie bo mój ogród miewał lepsze czasy...i lepiej wyglądał...
Miasto moje i Łódż rzeczywiście kocham, chętnie je pokazuje i sie nimi chwalę. Miło mi że chcieliście mnie słuchac i ze mną poszwędać sie i pozachwycać tym co wam pokazywałyśmy
Krzysia uściskaj za cierpliwość i poczucie humoru a zaproszenie do nas dla was jak najbardziej aktualne
Prawie - jak ogród 11:20, 25 lip 2019

Do góry
Trochę wakacyjnych wspomnień.
Pozdrowienia z ogrodów Kapiasa

Mirkowy ogród (początki) 11:06, 25 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kocham daglezje mam 4 sztuki oj miałam z nimi trochę klopotu. Nie znałam się co im dolega robactwo po nich chodziło mszyca i grzyb. Stosowałam opryski i na grzyba i na mszyce - odratowalam. Miałam parę lat spokoju i znowu w tym roku prawdopodobnie ochojnik modrzewiowy.
W przyszła wiosnę muszę wszystkie drzewa promanalem opryskać to jedyna rada po tym roku gdzie wszystkie plagi wychodza.

U mnie też już zaczynają hortki rozkwitac, ale do pełnego daleko.

Mirka nie napadało u mnie specjalnie w Wawie wiecej

Ela ja miałam posadzonych 10 Daglezji 5 lat temu przyjęła się jedna i to w miejscu trudnym koło brzuzek.Widocznie jej tam pasuje bo rośnie pięknie .Nie wodę jak na razie na niej oznak grzyba czy innych chorób tfu tru. Ja staram się nie pryskać chemią unikam jak mogę.

A tu ciekawostka może się komuś przyda.
Oglądając odcinek Mai facet pokazywał że wbija w łodygę pomidorów miedziany drucik i nie chorują mu pomidory.
U mnie ten drucik jest od 2tygodni i widzę poprawę w sadzonkach.

Paradise czyli mój kawałek raju 11:05, 25 lip 2019

Do góry
Umawiajcie się, może jedziecie w te same rejony

Zdjęć za bardzo nie robię bo komu by się chciało dbać o ogród jak mnie nie ma
Coś tutaj mam ale nie za dużo.

Kupiłem sobie sadzonkę oleandra w Chorwacji za całe 7 kun. Chyba najlepsza pamiątka jak dla mnie Myślałem że kolor będzie taki krwisty, jak czerwone wino jednak idzie w pomarańcz

Jedna z 3 posadzonych hortensji ogrodowych tej wiosny będzie kwitła, późno ale się cieszę. Mam nadzieję na błękit Na zdjęciu obok morze mieczyków, kiedy one zakwitną

Floksy zaczynają kwitnąć, nie wiem gdzie zgubił się mój ulubiony. Taki neonowo pomarańczowy

Tutaj widać trochę trzmielin. Za dużo nie było co ciachać a nie chciałem mieć golutkiej, malutkiej kulki na pniu Widać że nierówno... Te surifnie uwielbiam! Nawet nie trzeba zwiędłych obrywać, przed urlopem to robiłem spędzając nad donicą pół godziny a teraz widzę że mają się dobrze i bez tego

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:59, 25 lip 2019

Do góry
Rewolucji ciąg dalszy...

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:55, 25 lip 2019

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:54, 25 lip 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies