Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 23:35, 30 cze 2019

Do góry

Ogród z rzeźbą 23:32, 30 cze 2019

Do góry
Bumblebee napisał(a)

Też bardzo lubię przegorzany zawsze coś się koło nich kręci niestety mszyce też le lubią, ale biedronki sobie z nimi radzą

Piękny ogród, zawszę, jak potrzebuję chwilę odetchnąć zerkam do Ciebie rabata na hostowej jest cudowna.

Zastanawiam się nad zakupem jeżówki bladej, jest bardzo wysoka?

Aniu, jak miło znowu Cię widzieć. Moje fotki ukojeniem duszy Twej? Przyjemność dla mnie wielka.

Jeżówka blada (moja Hola Dancer) jest wysoka, kupiona w tym roku ma około metra, może ciut więcej. U mnie się pokłada, ale może potrzebuje czasu.

Zaczynają kwitnienie Honeydew, przesadzane w tym roku.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:28, 30 cze 2019

Do góry
Magara napisał(a)
eh, łąki zazdroszczę i tylko Ty wiesz czemu

a moje dzwonki tak się pokładają:

zdjęcie usunę

maleńkie były w zeszłym roku, teraz z tych dwóch sadzoneczek kępa o wymiarach metr na 50 cm lekką ręką, tyle, że leżą, a zdjęcie robione przed podlewaniem
co z nimi nie tak???

Kurcze powiem Ci to tak wyglada jakby się jakiś kot w nich wyleżał, albo jakie inne zwierzę..... możliwe to?

Ja białych nie mam więc nie wiem czy zachowują się podobnie jak niebieskie, ale może ktoś z zagladajacych coś podpowie, nie usuwaj
Ogród z rzeźbą 23:27, 30 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Dziękuję Moniczko. Raczej zdjęcia, ogród cały czas w budowie, więc to migawki z nieustającego placu boju.

Jarzmianki już kończą, za tydzień pewnie będą do ścięcia.

A czosnków jeszcze nie ścięłam:

Jak za tydzień powycinam jarzmianki, czosnki, przywrotniki to się chyba łyso zrobi.

To lavender z Dieterem? NIe oddawaj Dietera, to polotora metra nie wyglada zle. Albo wrzuc gdzies pod plot Ja sie na swojego zloszcze, za to przyspieszone przekwitanie, jak znajde kiedys cos podobnego w kolorze i ksztalcie, kwitnacego dluzej, to nabede Ale na razie sie nie zapowiada.
Rodgrezja w hakonach czy hakone w rodgrezji udaly sie nad wyraz.
A jezowka hula dancer wydaje sie byc subtelniejsza niz zwykla pallida. Sialas ja z nasion?
Ogród z rzeźbą 23:24, 30 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Reniu widziałam fotkę tej Twojej rzekomej Vision in Red w którymś wątku i to na pewno nie jest ona.
Jak byś chciała to mogę Ci bliżej jesieni wysłać sadzonkę, swoje podzieliłam i mam ich trochę.

Jeszcze raz Vision in Red z innej strony. Hakone w donicach zaczyna być widoczna.

No pewnie, że chcę
Jest piękna
Dziękuję
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:23, 30 cze 2019

Do góry
Ogród z rzeźbą 23:23, 30 cze 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Strzyżenie wyszło Ci super
Za rozpiskę host i ja dziękuję, zdj zapisałam - bedzie ściągawka
Tawułki bordowe- nie widziałam takich jeszcze- robią wrażenie
Róża bajeczna ten kolor!

Cieszę się, że ściągawka może się przydać. Do cienia piękne są rodgersje, zdjęcia gdzieś powyżej.

Z cienistych klimatów rabaty ruderowej

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:22, 30 cze 2019

Do góry
Ogrody wertykalne
Dziś miałam okazję zobaczyć urban-farm i w niej ogrody wertykalne start-up. Koncepcja mi się spodobała, cena już nie i to że nie decyduje się do konca co chce się tam uprawiać.
Ponoć z jednej takiej działeczki [ok1m szerokości i wysokie na ok 1.6m] zbiera się ok 40kg warzyw rocznie. Tylko warzywa. Choć podejrzewam, że liczone z liścmi. Cena to 38eur miesiecznie, abonament trzeba wykupic na rok i do tego 100 eur oplaty za rejestracje [podobnego typu opłata jest np przy zapisie na siłownie...] czyli ponad 500eur za nawet 40kg warzyw bio i eko to jednak drogi biznes.

Co mniej mi się tam podobało to że większość warzyw jest po 1sztuce. 1 kalarepa, 1 krzak ogórka, jedna kapusta, jeden kalafior, dwa pomidory, trochę szczypiorku.... troche marchewek, buraczków i 3 kopry włoskie, trochę ziół. Ogólnie z tą pojedynczością to nikt w kuchni nie poszaleje. Wszystkie "ogródki" są takie same, jak coś skonczy owocować to sadzą coś nowego, również na zimę.
Widzę to jako bardziej przygodę dla osób z miasta, albo starszych które kiedyś miały ogródek, na starość przeprowadziły się do mieszkania [tutaj jest to popularne] i teskni im się za kawałkiem swojego.
start-up ma 3 ogrody - dwa w Brukseli i jeden w Paryżu. Pewnie stąd te ceny.

Koncept bardzo fajny.

Ogród z rzeźbą 23:17, 30 cze 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Śliczne te tawułki in Red. Moje posadzone wiosną (inne odmiany) po prostu zaschły.
Ukryły się wsród chwastów i nie były podlewane, bo nie doszło ze zraszaczy
A swoją drogą - takie zdjęcia - to są zdjęcia

Oooo to wielka szkoda. A one akurat potrzebują dużo wody.
A czasami chwasty potrafią ukryć się wśród naszych kochanych roślinek. Ja dzisiaj z "morza" jarzmianek wyrwałam krzaczysko pokrzywy wysokie na ok. 90 cm. Naprawdę nie wiem kiedy ona tam wyrosła.

Liliowce pomarańczowe, nie mam jakoś do nich serca. Chociaż jak kwitną taką masą to mają swój urok.

Dwa ogrody 23:14, 30 cze 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

To liliowce, faktycznie delikatne, ale nn. Wszystkie liliowce to zbieranina od lat, bez nazw. Może zimą pokuszę się o pokazanie ich portretów Pomidory w szklarence, w doniczkach kilka z owocami, ale jeszcze nie dojrzewają.
Bardzo lubię te jeżówki, ale one moja glinę już mniej.
Zwykłe jeżówki już zaczęły, lilie też i odętki
tego ostu z pierwszej fotki już nie ma

Az szkoda, ze nn.
Jezowki tez lubie, a one mnie nie bardzo. Jakos w tym roku zdalam sobie sprawe, ze mam tylko jedna, jedyna zwykla,jak ta Twoja chyba, od lat w tym samym miejscu, a wszystkie inne cos trafia po drodze, po roku/dwoch. Mam nowe odmiany z ostatniej jesieni, zobaczymy, czy chociaz zakwitna, i czy przetrwaja. Uroki gliny, a przeciez przygotowywalam im podloze jakie lubia.

Odetek nie mam, fajne sa?

Kacik wypoczynkowy Ci sie udal, ale najbardziej podoba mi sie porcelana!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:13, 30 cze 2019

Do góry
eh, łąki zazdroszczę i tylko Ty wiesz czemu

a moje dzwonki tak się pokładają:

zdjęcie usunę

maleńkie były w zeszłym roku, teraz z tych dwóch sadzoneczek kępa o wymiarach metr na 50 cm lekką ręką, tyle, że leżą, a zdjęcie robione przed podlewaniem
co z nimi nie tak???
Ogród z rzeźbą 23:11, 30 cze 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)

Kurczę, moja vision in red jakaś blada przy Twojej kupiłam jesienią przez internet 5 kłączy, niby gwarantowali 100% zgodność odmian a tu ani tawułki ani lilie ani hosta się nie zgadzają. No cóż będę reklamować.

Reniu widziałam fotkę tej Twojej rzekomej Vision in Red w którymś wątku i to na pewno nie jest ona.
Jak byś chciała to mogę Ci bliżej jesieni wysłać sadzonkę, swoje podzieliłam i mam ich trochę.

Jeszcze raz Vision in Red z innej strony. Hakone w donicach zaczyna być widoczna.

Kwiaty we włosach 23:08, 30 cze 2019

Do góry
Nie zaglądałam tydzień na O..., nawet do siebie, a tyle się dzieje u Was.
U nas dziś żar z nieba.
Fotki z ostatniego tygodnia.

Mirkowy ogród (początki) 23:06, 30 cze 2019

Do góry
A to jest moja sadzonka Baptysji. Nasionka dostałam od Jankosi w zeszłym roku. Wiosną wysiałam 2018r wysiałam nasionka. Ciekawe kiedy zakwitnie

Mirkowy ogród (początki) 23:01, 30 cze 2019

Do góry
Jeżówka i dalie zaczynają kwitnąć.

Ogród z rzeźbą 22:58, 30 cze 2019

Do góry
malgol napisał(a)
Anula, piekna Ta twoja Heidi Klum w trawach.Gdyby nie to ,ze obiecałam sobie już róz nie kupować bo jakoś Nam razem jednak nie po drodze to od razu bym zamówiła

A po ogladaniu Twoich zdjęć postanowiłam jesienią zapisac się na kurs fotografii

Zajrzyj do mnie to zabaczysz jak wygląda tawułka od Ciebie.Podkreslam ,że ponoć była jedna( w co nie wierze do dzis )

Nooo Kochana, jak Ty taki kurs skończysz to nam tu dopiero szczęki poopadają. Już teraz kadry z Twojego ogrodu zachwycają. Tawułki oczywiście widziałam i zapewniam, że to była JEDNA sztuka.

Słonecznych migawek ciąg dalszy:

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:54, 30 cze 2019

Do góry
Ogród z rzeźbą 22:53, 30 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Aniu Jak ja lubię, jak Ty wrzucisz fotki. Oglądam i oglądam! Magnolia cudna, kolumnowa? Dojrzewam powoli do kupna.
Jarzmianki piękne, róże super i te cienie u Ciebie na zdjęciach! Uściski.

Ha, ha, a ja to się Twoimi fotkami zachwycam i Twoimi kompozycjami. Też zawsze ze trzy razy obejrzę. Na cienie, półcienie też nie możesz u siebie narzekać, tworzą naprawdę niepowtarzalny urok.
Magnolia jest kolumnowa, odmiana Kobus Isis. Powędrowała między świerki, ale już kombinuję żeby ją jednak trochę przesunąć.

Migawki z kawałka słonecznego miejsca w moim ogrodzie:

Mirkowy ogród (początki) 22:53, 30 cze 2019

Do góry
Mam 5 szmaragdów do przesadzenia 3 metrowych, trochę się boję je ruszyć.Mają za ciasno obok pęcherznicy i z tyłu robią się łyse.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies