Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

galgAsia 11:05, 06 sie 2019

Aniu, po raz pierwszy oficjalnie nawiedzam twój ogród, bo cichaczem to od ponad 2 lat tu jestem . Ogromnie podobają mi się te światłocienie i cienie, i jestem wielką fanką hostowej.
Fajny jest ten dereń rozłogowy. Derenie mają taki fajny rysunek liści i odcienie zieleni też ciekawe. A w ub. roku kupiłaś derenia kousa Satomi - jak się on sprawuje?
No a ścieżki to majstersztyk. Też planuję bezczelnie zgapić Twoje patenty (podobno naśladownictwo to najwyższa forma uznania).
inka74 21:37, 06 sie 2019

Ścieżka super. Ta rabatka to spora wyjdzie. Dobry pomysł z kulkami.
Helen 21:54, 06 sie 2019

Anulka, a Ty gdzie kupiłaś swojego Jordana?
anpi 22:10, 06 sie 2019

Anabelki pięknie się kłaniają nowiuśkiej eleganckiej ścieżce Cudne tawułki, trawy i fajniutkie połączenia roślin!Fotki jak zwykle wyjątkowe
Brzozowadzie... 00:10, 07 sie 2019

Cześć Anulko! No wróciłaś z przytupem Ale fotki! Cudo. Powzdychałam sobie do hostowej, hakonki poobserwowałam, bo zwykłej macry nie mogę znaleźć, to może by tą greenhills? Ścieżka cudo. Już Ci jej zazdroszczę! No podziwiam, że Ci się chce! Ściskam!!!
Zana 06:52, 07 sie 2019

Kasiolaaa napisał(a)
ale bedzie cudownie z tymi sciezkami hortki zachwycają

Cieszę się, że ścieżka Ci się podoba. Fajnie, że już wróciłaś

Kasia_CS 06:58, 07 sie 2019

Zana napisał(a)

w towarzystwie rutewki:

Wstaw zdjęcie z rutewką w gąszczu miliona innych, a
właśnie to zacytuję

Co mojej robię źle, że praktycznie nie kwitnie wszyscy mają obłędne kwiatostany, a moja marna aż żal patrzeć rok temu kwitła, a teraz zonk.

Dobrze, że już wróciłaś z solidną porcją genialnych fot fajnie będzie z nową ścieżką, a jeszcze jak dodatkowa rabata
dzięki temu powstanie, to już w ogóle bajka
Zana 07:05, 07 sie 2019

April napisał(a)

Aniu, jak fajnie że wróciłaś
Ten dereń bardzo fajny, muszę go chyba na żywo obejrzeć
Ślicznie u ciebie jak zwykle, zdjęcia wywołują westchnienia. Będziesz w najbliższy weekend na działce. Szukam towarzystwa na zakupy do ZP Daj znać

Aprilku, dobrze że napisałaś o tym niecierpku himalajskim, że taka z niego cholera. Chociaż w ogóle nie znałam tej rośliny i chyba ze względu na zakaz uprawy ciężko go zdobyć.

Derenia na żywo jak najbardziej możesz obejrzeć, zapraszam.
Do ZP niestety się nie wybiorę, teraz na pierwszym miejscu są roboty ziemne, zakupy w przyszłym roku.
I nie wiem jak będzie z dokończeniem tych robót ziemnych. Wczoraj był dzień złych wiadomości, mój tata znowu jest w szpitalu. Nie wiem czy na ten weekend będę na działce. Muszę dogadać się z rodzeństwem kto do niego kiedy pojedzie. No i raczej nici z ogrodu w następny długi weekend. I tak powoli zaraz będzie koniec sezonu.

U mnie przesadzana w lipcu piwonia już łapie jesienne kolory

A to od Ciebie uwielbiam

Zawiązuje nasiona, nic nie ścinam, będzie multum siewek. Mam nadzieję, że ślag mnie nie trafi
Zana 07:15, 07 sie 2019

makadamia napisał(a)

A może posadzisz coś kwitnącego wczesną wiosną? Brunnery, tiarelki, serduszek nie polecam w to miejsce.

Ha, też myślałam o czymś kwitnącym wiosną. No i tak mi chodzą po głowie ciemierniki (choć wiosną to chyba tam za dużo słońca dla nich), na pewno będzie "morze" szafirków, może narcyzy albo tulipany botaniczne.
Planuję tu tę moją carex montana Raureif, bo w przyszłym roku mus ją już dzielić. Myślałam jeszcze o kępkach jakiegoś niskiego bodziszka. No zobaczymy. Tiarelki mam już w dwóch miejscach, tu odpuszczę. Ale może właśnie brunnery, choć chyba mi trochę nie pasują do tej Raureif.

Chaos na słonecznej, perowskie rozkładają się na wszystie strony, liatry w dużej części też leżą. Nie wiem dlaczego u innych stoją pionowo a u mnie nie chcą.

Zana 07:20, 07 sie 2019

asiak napisał(a)
Pocieszyłam oczy pięknymi widokami przed pracą Pozdrawiam

Ach muszę zajrzeć do Ciebie na piękne widoki super wzorcowo dopieszczonej bombonierki.

Polestar się przebarwiają, ale jakoś mnie nie powalają. Ślicznie wyglądały w pierwszej fazie kwitnienia na biało. Teraz mam wrażenie jakby zgubiły trochę tych kwiatów