Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Asi ogródek pod świerkami 09:43, 31 mar 2015

Do góry
agam napisał(a)
Asia jestem z rewizytą. Dużo się dzieje u Ciebie, dużo pomocników . Sebek dobrze radzi z Variegatusami, rozjaśnią zakątek. Pisałaś o dereniach, Danusia w zimozielonym ma posadzone Ivory Halo, są mniejsze od Elegantisima, bardziej kulkowe. Moje przesadzane bukszpany tez takie brązowe, może w tym roku złapią odpowiedniego kolorku.
Buziaki ranne przesyłam i słoneczko

Dzięki Aga słoneczko się przyda. Faktycznie Danusia sadziła Ivory Halo i chyba ten wybiorę - wyjdzie w trakcie narazie posadzę tatarak.
Asi ogródek pod świerkami 09:13, 31 mar 2015

Do góry
Asia jestem z rewizytą. Dużo się dzieje u Ciebie, dużo pomocników . Sebek dobrze radzi z Variegatusami, rozjaśnią zakątek. Pisałaś o dereniach, Danusia w zimozielonym ma posadzone Ivory Halo, są mniejsze od Elegantisima, bardziej kulkowe. Moje przesadzane bukszpany tez takie brązowe, może w tym roku złapią odpowiedniego kolorku.
Buziaki ranne przesyłam i słoneczko
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:50, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak na lato

No to supcio
Ogród niby nowoczesny ale... 22:45, 30 mar 2015

Do góry
Magda - koniecznie przeklej te zdjęcia to wątku metamorfozy ogrodowe

Genialny masz teraz ogród
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:40, 30 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Sebuś właśnie o takich płytach mówiłam u Marzenki. Przed tujami planuje szpaler z ML.
Po drugiej stronie mam tuje zebrinusy i hortki phantom, chciałabym nawiązać do tego
Co ty na to??

Jak na lato
Asi ogródek pod świerkami 22:33, 30 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
widzę, że już Sebek doradził właśnie o to mi wcześniej chodziło

Wiem wiem Olu, że Ty pierwsza radziłaś Dziękuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:46, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Gosiu - gdybyś poznała 49 pozostałych moich twarzy to ciekawe jak wtedy byś mnie oceniała Ciemniejsza strona Sebka

hahahahah padłam ze śmiechu
poza tym nie krzycz tak że buksy traktowałeś łopata i dlatego takie piękne bo potem będziesz miał reklamacje
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:43, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Na razie jest na odwrót - tak je zarosły, że tulipany wyjść nie chcą
Teraz widzę, że moja decyzja by je rozsadzić na większy łan jest świetna - śmiem stwierdzić lubieżnie nieskromnie Pięknie u Ciebie wyglądają - jak wszystko zresztą

Wskocz do Wieloszki, ona to dopiero ma ich łany
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:33, 30 mar 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Tak Ja obcięłam je tak ok 10cm od góry. Scięłam wszystkie brzydkie końce. One rosną jak na drożdżach, więc potem naet zarosną te Twoje liście tulipanów i bedzie swieżo

Na razie jest na odwrót - tak je zarosły, że tulipany wyjść nie chcą
Teraz widzę, że moja decyzja by je rozsadzić na większy łan jest świetna - śmiem stwierdzić lubieżnie nieskromnie Pięknie u Ciebie wyglądają - jak wszystko zresztą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 30 mar 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Sebek, to bukszpany też miedzianem się pryska? Bo ja miedzianem potraktowałam tylko róże, gdyż mi mocno chorowały w ubiegłym roku. I w jakich proporcjach miedzian rozpuścić?

Ja potraktowałem nim wszystko co możliwe - w zeszłym roku moje bukszpany złapały tego najgoszego wirusa i ostro o nie walczę aż do dziś - jak na razie skutecznie (odpukać!!!) Proporcje? Takie jak na opakowaniu - o ile pamiętam to był 1-1.5% roztwór
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:26, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

A ja mam pytanie czy to są Ice Dance? Nie wiem jak mocno ściąć swoje, które po zimie nie wyglądają zbyt dobrze - ale chyba przytnę mocniej, bo tulipany nie chcą się przez nie przebić...

Tak Ja obcięłam je tak ok 10cm od góry. Scięłam wszystkie brzydkie końce. One rosną jak na drożdżach, więc potem naet zarosną te Twoje liście tulipanów i bedzie swieżo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:25, 30 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Jak patrzę na Twoje rewolucje i ich tempo, to aż trudno uwierzyć, że robisz to z tzw. doskoku! Może jednak podjeżdżasz skrycie w tygodniu?

Nawet nie wiesz jakbym chciał Ale auto ani na wodę ani na energię słoneczną nie jeździ... Więc pzostaje mi właściwie tylko sobota na jakiekolwiek prace... Mam nadzieję, że w tym i przyszłym tygodniu coś więcej podziałam, bo wolne mam
Mój kawałek planety 21:23, 30 mar 2015

Do góry
Ja tylko się grzecznie w kolejce ustawię
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:20, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Gosiu - podziwiam ilość i wygląd dekoracji świątecznych - u mnie będzie minimalizm z wyboru jak i konieczności - poprzestanę chyba na tym co jest

Co do rabaty - są takie kamienne płyty imitujące drewno - może się tym zainteresuj? A pod ścianą smaragdów musi być średnie piętro - cofnij ten szpaler hortensji i będzie git z Twoimi propozycjami

Sebuś właśnie o takich płytach mówiłam u Marzenki. Przed tujami planuje szpaler z ML.
Po drugiej stronie mam tuje zebrinusy i hortki phantom, chciałabym nawiązać do tego
Co ty na to??
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:19, 30 mar 2015

Do góry
Sebek, to bukszpany też miedzianem się pryska? Bo ja miedzianem potraktowałam tylko róże, gdyż mi mocno chorowały w ubiegłym roku. I w jakich proporcjach miedzian rozpuścić?
Ogród niby nowoczesny ale... 21:18, 30 mar 2015

Do góry
Szczękę zgubiłem...Znowu...Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

Nawet lampę wymieniłaś i uchwyty na rynnie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:06, 30 mar 2015

Do góry
Gosiu - podziwiam ilość i wygląd dekoracji świątecznych - u mnie będzie minimalizm z wyboru jak i konieczności - poprzestanę chyba na tym co jest

Co do rabaty - są takie kamienne płyty imitujące drewno - może się tym zainteresuj? A pod ścianą smaragdów musi być średnie piętro - cofnij ten szpaler hortensji i będzie git z Twoimi propozycjami
Moja codzienność - ogród Oli 20:56, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

To ja też Oczywiście za rzeszowskie boćki - bo jak widzę je osobiście to uciekam albo chowam się

takie ładne ptaki a Ty się chowasz
Moja codzienność - ogród Oli 20:41, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

To ja też Oczywiście za rzeszowskie boćki - bo jak widzę je osobiście to uciekam albo chowam się

Uśmiałam się
Moja codzienność - ogród Oli 20:35, 30 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Trzymam kciuki za Bocki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies