Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

Iwk4 16:53, 30 mar 2015

Gosiu, ładnie z trawkami. Poczekaj tylko, jak się zazielenią hortki.
malgorzata_s... 16:57, 30 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Gosiu, ładnie z trawkami. Poczekaj tylko, jak się zazielenią hortki.

Iwonko dzięki Radź proszę co po drugiej stronie ścieżki? A może wrzośce??
Madzenka 20:31, 30 mar 2015

Na patykach to szczepione hortki?
Pod hortkami pasują wyzsze trawki i tu zarówno brązowe buchanani, bo turzyce i Thuje piekne zielone tło zrobią, jak i rozplenice, ktore beda machały kłosami, ale w wielkosci medium
Jakoś nic innego poza trawami w hortensjach nie widze.
Ewentulnie jeszcze wielkie kule bukszpanowe porozrzucane i poprzetykane stipami aby ten zakatek zima pieknie wyglądał.
Co o tym myślisz!
Maga być kwadratowe skarpety pod hortensjami

Piekny zakatek tworzysz aż się zmyśliłem gdzie cos takiego moge stworzyć
Luki 20:41, 30 mar 2015

Gosiu, a nie za blisko te trawki hortensji (odezwał się ten, który sadzi luźno )

Może po drugiej stronie ścieżki posadzić trzmielinę i ciąć ją nisko w dywanik. Będzie zimozielono, ale nie za zielono

Dzwoniłem dzisiaj do szkółki, o której wspominałem i mają Nigry z koronami na 180-200cm, aż się boję tam jechać. Trzymaj kciuki ... szkoda tylko, że dwa razy droższe od tych w CO mam nadzieję, że będą tego warte.
malgorzata_s... 20:47, 30 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Na patykach to szczepione hortki?
Pod hortkami pasują wyzsze trawki i tu zarówno brązowe buchanani, bo turzyce i Thuje piekne zielone tło zrobią, jak i rozp lenice, ktore beda machały kłosami, ale w wielkosci medium
Jakoś nic innego poza trawami w hortensjach nie widze.
Ewentulnie jeszcze wielkie kule bukszpanowe porozrzucane i poprzetykane stipami aby ten zakatek zima pieknie wyglądał.
Co o tym myślisz!
Maga być kwadratowe skarpety pod hortensjami

Piekny zakatek tworzysz aż się zmyśliłem gdzie cos takiego moge stworzyć

Marzenko na patykach to pissardi, hortki vanilki między nimi, przed nimi rozchodniki za nimi w rzędzie planuje ML. Ale buksy i rozplenice po drugiej stronie to jest chyba to
malgorzata_s... 20:50, 30 mar 2015

Luki napisał(a)
Gosiu, a nie za blisko te trawki hortensji (odezwał się ten, który sadzi luźno )

Może po drugiej stronie ścieżki posadzić trzmielinę i ciąć ją nisko w dywanik. Będzie zimozielono, ale nie za zielono

Dzwoniłem dzisiaj do szkółki, o której wspominałem i mają Nigry z koronami na 180-200cm, aż się boję tam jechać. Trzymaj kciuki ... szkoda tylko, że dwa razy droższe od tych w CO mam nadzieję, że będą tego warte.

Luki chyba złudzenie bo tam mają sporo miejsca, więcej niż w ty w którym były Wiem że mnie rozumiesz bo pustki oboje nie lubimy
Trzymaj mocno kciuki, oby miały duuuuże korony i mocne pnie
Madzenka 20:55, 30 mar 2015

Ciekawa jestem na co się zdecydujesz ?
malgorzata_s... 20:58, 30 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Ciekawa jestem na co się zdecydujesz ?

Buksy i rozplenice tylko takie niższe W nózie pissardi też buksy dostaną
Sebek 21:06, 30 mar 2015

Gosiu - podziwiam ilość i wygląd dekoracji świątecznych - u mnie będzie minimalizm z wyboru jak i konieczności - poprzestanę chyba na tym co jest

Co do rabaty - są takie kamienne płyty imitujące drewno - może się tym zainteresuj? A pod ścianą smaragdów musi być średnie piętro - cofnij ten szpaler hortensji i będzie git z Twoimi propozycjami
malgorzata_s... 21:20, 30 mar 2015

Sebek napisał(a)
Gosiu - podziwiam ilość i wygląd dekoracji świątecznych - u mnie będzie minimalizm z wyboru jak i konieczności - poprzestanę chyba na tym co jest

Co do rabaty - są takie kamienne płyty imitujące drewno - może się tym zainteresuj? A pod ścianą smaragdów musi być średnie piętro - cofnij ten szpaler hortensji i będzie git z Twoimi propozycjami

Sebuś właśnie o takich płytach mówiłam u Marzenki. Przed tujami planuje szpaler z ML.
Po drugiej stronie mam tuje zebrinusy i hortki phantom, chciałabym nawiązać do tego
Co ty na to??