Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Asiuniaa 08:32, 31 mar 2015

Wczoraj zostałam posiadaczką takiego oto tataraku variegatus i ogon, widzicie u mnie gdzieś dla niego miejsce? Posadziłabym go pod świerkami tylko nie wiem jak sobie poradzi na tym stanowisku - kolor ma ładny - rozjaśniłby rabatę.
Asiuniaa 08:35, 31 mar 2015

Nie ma za co. Jak chcesz mieć Rh to u Bożenki wszystko warte zapamiętania .Ja mam Roseum Elegans i Calsap chciałam jeszcze Novą Zemblę ale miejsca mało ;(
MirellaB 08:41, 31 mar 2015

Witam się na początku
Fajnie prace ogrodowe się u Ciebie zapowiadają Będę zaglądała.
Pytałaś na wątku u Iwonki o tatarak. Zajrzyj na wątek Moniki - Borebetka "Borówcowy raj" wydaje mi się, że ona testowała tatarak, ma dużą liczbę stron, więc najlepiej napisz i zapytaj
Asiuniaa 08:46, 31 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Witam się na początku
Fajnie prace ogrodowe się u Ciebie zapowiadają Będę zaglądała.
Pytałaś na wątku u Iwonki o tatarak. Zajrzyj na wątek Moniki - Borebetka "Borówcowy raj" wydaje mi się, że ona testowała tatarak, ma dużą liczbę stron, więc najlepiej napisz i zapytaj

Witaj Merello. Dzięki, zapraszam zaglądaj. Dziękuję za namiary na tatarak już lecę zobaczyć
agam 09:13, 31 mar 2015

Asia jestem z rewizytą. Dużo się dzieje u Ciebie, dużo pomocników . Sebek dobrze radzi z Variegatusami, rozjaśnią zakątek. Pisałaś o dereniach, Danusia w zimozielonym ma posadzone Ivory Halo, są mniejsze od Elegantisima, bardziej kulkowe. Moje przesadzane bukszpany tez takie brązowe, może w tym roku złapią odpowiedniego kolorku.
Buziaki ranne przesyłam i słoneczko
Asiuniaa 09:43, 31 mar 2015

agam napisał(a)
Asia jestem z rewizytą. Dużo się dzieje u Ciebie, dużo pomocników . Sebek dobrze radzi z Variegatusami, rozjaśnią zakątek. Pisałaś o dereniach, Danusia w zimozielonym ma posadzone Ivory Halo, są mniejsze od Elegantisima, bardziej kulkowe. Moje przesadzane bukszpany tez takie brązowe, może w tym roku złapią odpowiedniego kolorku.
Buziaki ranne przesyłam i słoneczko

Dzięki Aga słoneczko się przyda. Faktycznie Danusia sadziła Ivory Halo i chyba ten wybiorę - wyjdzie w trakcie narazie posadzę tatarak.
Asiuniaa 14:31, 31 mar 2015

Zdążyłam posadzić przed śnieżycą
Tatarak Ogon poszedł pod trzmielinę

a variegatus pod rododendrony

Planuję dokupić tataraku pod te Rh myślicie, że dać tylko variegatus czy dodać też żółtego ogona ???
Malgosik 14:38, 31 mar 2015

ja bym ten tatarak plamą posadziła przed Rh a nie w rządku, ale nie mam pełnego oglądu
a teraz liście, igiełki raczej niż znów trawiasto
czyli żurawki, wrzośce, bergenie, co tam Ci się podoba
leon60 16:25, 31 mar 2015

Świetny ten tatarak zwłaszcza ten przed rh ładnie go rozświetla.
Pokażesz z dalszej perspektywy może faktycznie lepiej w plamie by wyglądał
Asiuniaa 16:43, 31 mar 2015

Pokażę jasne tylko to nie koniec chciałam pociągnąć do końca Rh i dodać tą drugą odmianę. W plamę nie wiem jak ??