Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:54, 30 mar 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Tak patrzę na te bukszpany i też u Ciebie niektóre listki nie są ciemne do końca, jakby zupełnie przed chwilą nowe przyrosty wydały. U mnie tak samo i dziwię się trochę, że jesienią nie zdążyły ściemnieć. Ale cieszy mnie to, że zabierasz się do cięcia po Świętach. Myślę, że zdążę też, chociaż miewam doła.

Właśnie się bałem o te jasne listki, ale w większości poradziły sobie świetnie
U Ciebie tyle cięcia, że Ci się nie dziwię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:52, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
no pacz zaskoczę Cię jak powiem że nie mam i hiacyntów i żonkili... i cos tam jeszcze by się znalazło

Szok Moje życie już nigdy nie będzie takie samo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:51, 30 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
U mnie wichura nie daje w nocy spać....

Biedna Ty... W K. też dziś zimno i wieje, ale spałem jak zabity
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:49, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak to możliwe? Przecież miesiąc temu u mnie jeszcze śnieg co dopiero topniał? Wyżej na górach nadal zresztą leży

Magia

Ta...magia. wrr...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:47, 30 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sebek, to w końcu weekend spędziłeś na porzædkach ogrodowych czy domowych ?

Robiłem to i to - ja multitasking facet jestem jak to Gabisia kiedyś określiła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:56, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Z różami coś wymyślę - Polak potrafi

Tylko nie przyznawaj się, że nie masz hiacyntów? Królowa cebulowa by ich nie miała?
no pacz zaskoczę Cię jak powiem że nie mam i hiacyntów i żonkili... i cos tam jeszcze by się znalazło
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:51, 29 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Z jednej strony ciekawi mnie nowa wersja donic mocno - a z drugiej rzeczywiście litości Wiesz ile kasy u protetyków zostawimy jak nam znów szczęki wypadną?

BTW - kulkowałaś już róże? Jeśli tak to czym? Ja myślę o druciku florystycznym i kamieniach... Ale może masz inny sposób?

Podpuszczam Was, żadnych rewolucji nie będzie bo czasu nie ma
Do duzej donicy wróca malutkie kulki bukszpanowe bo mi sie rok temu bardzo podobały

Nie kulkowałam, bo sie pomyliłam i Louis ciachnęłam nisko... A James i Gertruda mnie wnerwiali wiec tez je urąbalam nisko jakies instynkty sadystyczne się we mnie obudziły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:46, 29 mar 2015

Do góry
Sebek, to w końcu weekend spędziłeś na porzædkach ogrodowych czy domowych ?
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 23:25, 29 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Dopiero teraz zobaczyłem Sebusia Sebki fajne chłopaki som

Tija! Jak śpią.
Asi ogródek pod świerkami 23:23, 29 mar 2015

Do góry
Twoje pomysły mi się podobają
Tylko czy rozplenice nie będą za duże? To potfffory po latach są Może Little Bunny lepsze?

Derenie co najmniej 3-5 sztuk - nieparzyste ilości Tak co 1.2 - 1.5m powinno wystarczyć

Berberysow tez kilka - koniecznie bordowe

Co do stipy to na razie nie umiem się wypowiedzieć czy będzie niezawodna, ale Amazon Mist polecam w ciemno
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:17, 29 mar 2015

Do góry
alinak napisał(a)
ja przyłożysz kamieniem to ją ukorzenisz ,więc może ....ale chyba szpilkami będzie estetyczniej .
kupiłam sobie takiego pierwiosnka białego jak masz ...spodobał mi się tu kiedyś ...

u mnie buksy w różance is Dead ...do wymiany ..ale ja jestem cierpliwa w tych sprawach ..czekam , dostały juz 2 x oprysk i ..czekam

Ale jesteś! Przecież bym Ci odkopal, u mnie i tak nie chcą rosnąć... Chciałbym zaznaczyć, że to 5 letnie sadzonki! I razem mają 4 marne kwiatki...

Jak to bukszpany dead? Niemożliwe Moje na froncie tez latem wyłysiały, ale po licznych zabiegach juz jesienią się zabudowały - Tobie też tego życzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:13, 29 mar 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Witam się Sebek. Gratuluję zadbanego ogrodu. Moja ulubiona część to ściana po lewej stronie schodów wejściowych - jest magiczny. Czytam już długo postanowiłam, dziś się odzywam w nadziei, że zajrzysz do mnie

Byłem

U mnie są dwa wejścia do domu i nie wiem o które Ci chodzi, ale moim ulubionym miejscem jest rabata przy ciurkadle
Po zmianach mam nadzieję polubić i resztę
Mój nowy stary ogród 23:11, 29 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie tylko Ty Pięknie jest, a ile cebul się zbiera do kwitnienia !

No cebul troche jest, już sama nie wiem ile ale są wszędzie to też lubię no i dzieki za pięknie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:10, 29 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

najprościej szpilki od lini kroplującej, ale możesz kombinować z takimi do namiotów lub ze zwykłego drutu.

widzę, że muszę pomyśleć o hiacyntach jesienią

Z różami coś wymyślę - Polak potrafi

Tylko nie przyznawaj się, że nie masz hiacyntów? Królowa cebulowa by ich nie miała?
Asi ogródek pod świerkami 23:09, 29 mar 2015

Do góry
Wow ale konkretne pomysły dziękuję Sebek teraz mam nad czym myśleć i wybierać . Podoba mi się pomysł z variegatusem i hostami. Nawet mam kilka kłączy funki alba pica tylko kiedy je będzie widać. Chyba kupię większe. Wogóle chyba wsyztsko wcielę w życie. . Myślę, że derenie będą tylko ile ? i Ile berbrysów? bordowe i zielone?A z traw chyba stipa cieniutka co?
Na rabacie z hortensjami pod nimi żurawka georgia albo berry a pod kosodrzewiną pienną rzozplenica hameln i rozchodnik różowy.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:08, 29 mar 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Kolorowo się robi
Ozdoby wielkanocne - w prostocie siła...

Pozdrówki

Dziękuję Odpozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:07, 29 mar 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Welon ??

Moja wiosna jeszcze Twojej nie dogoniła...niestety

Jak to możliwe? Przecież miesiąc temu u mnie jeszcze śnieg co dopiero topniał? Wyżej na górach nadal zresztą leży

Magia
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 22:58, 29 mar 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Sebastian.
Jesteś zorganizowanym facetem, dokładnym, cierpliwym, pomimo młodego wieku znasz już tajniki ogrodnictwa. Myślę, że i Ty również możesz osiągnąć to samo co i ja.
Każdy pominięty lub niedbale wykonany etap prac podczas przygotowań miejsca przeznaczonego pod trawnik potrafi zniweczyć końcowy efekt. Mnie za którymś tam kolejnym razem udało się tego wszystkiego uniknąć.

Minusem mojego trawnika jest na pewno jego nierówność - w życiu nie widział walca, ale za to jest wyjeżdżony przez samochody i nie tylko - ale sprytnie to maskuje Wczoraj jeszcze raz go wygrabiłem z filcu i czekam aż będzie ładny

Dopiero teraz zobaczyłem Sebusia Sebki fajne chłopaki som
Mój nowy stary ogród 22:52, 29 mar 2015

Do góry
Nie tylko Ty Pięknie jest, a ile cebul się zbiera do kwitnienia !
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:51, 29 mar 2015

Do góry
makkasia , brzydula - planuję lawendę aromatico blue ... Na zdjęciu to ta patrząc od lewej .... Zaznaczam , że są na zdjęciu dwie odmiany

Nad wyborem róż jeszcze się zastanowię , teraz nie mam do tego głowy

Krakus
- co z tego , że leżak przygotowany Jak się o niego potknę to może przysiądę Na wiosnę po porządkach najlepiej i najwygodniej planować ... Wszystko widać jak na dłoni ...

Zielona Ania 75 - Sebek i Irenka odpowiedzieli ... dzięki

Wieloszka - i ja cmokam perfekcyjnego pracusia

Magda
- chwilo trwaj ... czekam na pogodę aby zabrać się za donicowe , choć i tak mi się nie chce

Hortensja
- wysyłam na priv uprzedzam ... jedna całkowicie poległa tzn ... pękła .... Jeszcze nie wiem co na to producent ...

Konieczki - Asiu - zaglądaj i nawet jak się będę krzątać to krzyknij na mnie to podejdę do płota aby wpuścić miłego gościa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies