Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 23:51, 29 mar 2015

Sebek napisał(a)

Z jednej strony ciekawi mnie nowa wersja donic mocno - a z drugiej rzeczywiście litości Wiesz ile kasy u protetyków zostawimy jak nam znów szczęki wypadną?

BTW - kulkowałaś już róże? Jeśli tak to czym? Ja myślę o druciku florystycznym i kamieniach... Ale może masz inny sposób?

Podpuszczam Was, żadnych rewolucji nie będzie bo czasu nie ma
Do duzej donicy wróca malutkie kulki bukszpanowe bo mi sie rok temu bardzo podobały

Nie kulkowałam, bo sie pomyliłam i Louis ciachnęłam nisko... A James i Gertruda mnie wnerwiali wiec tez je urąbalam nisko jakies instynkty sadystyczne się we mnie obudziły
Madzenka 23:52, 29 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
U mnie skimie też maja szansę zakwitnąć pierwszy raz..
Niestety tylko pismo obrazkowe przebiegłam.

Jedna skimmia moze zakwitnie, druga przez krewetki ma ogryzione korzenie.....Rok temu o tej porze zjadły mi rh...
Madzenka 23:52, 29 mar 2015

siakowa napisał(a)
pozdrawiam zachwycona nieustannie

Co tam u Ciebie slychać? Zaraz wpadne na herbatkę
Madzenka 23:54, 29 mar 2015

tusiawka napisał(a)
Moje cebulowe w donicach przez trzy tygodnie ledwo się ruszyły, więc raczej nie zakwitną do świąt, a bałam się, że trzeba będzie je wymienić, a prymulki mi wymarzły. Nie poddaję się jednak i zaglądam się inspirować. Masz bardzo jasno pod tym zadaszeniem? Pytam, bo u mnie pod małym daszkiem przed wejściem słabo wszystko rośnie.

Do samych drzwi promienie nie docierają ale na pierwszy stopień gdzie stoja biały donice a i owszem świeci południowe słońce, na tyle że wystarczy.
Mi nic nie wymarzło w donicach, zatem mam cieplej pod domem.
Iwk4 05:13, 30 mar 2015

Marzenko, czy już wertykulowałas trawnik? U mnie ciægle pogoda nieodpowiednia. Mokro i zimno.
Po świętach nie będzie za późno?
Madzenka 06:02, 30 mar 2015

Iwonko wertykulowalam tydzień temu. Spokojnie masz jeszcze czas na ten zabieg. Idealnie przed pierwszym koszeniem
U nas nie tylko mokro, ale i wichura....
Pszczelarnia 08:57, 30 mar 2015

Madzenka napisał(a)
I kwiatkami przed domem. Dzisiaj było wielkie mycie przed wejściem dlatego fotki w szerszym kadrze dopiero jutro

Madżenn, to nie są złudzenia optyczne. To jest rzeczywista rzeczywistość. Piękne kompozycje.
Ensata 08:58, 30 mar 2015

Donice z bukszpanem absolutnie cudne, futrzak obok tez. Mam te donice, chciałam dokupic, a facet mi powiedział, że absolutnie nie nadają się na zewnatrz. Ludzie reklamowali, mozna je traktowac tylko jako oslonki Żaluję, bo teraz mają genialną cenę, jest wyprzedaż
Ensata 09:03, 30 mar 2015

Słuchajcie, przy okazji Skimmi, mam 4 duże w doniach, czas wsadzić do gruntu. Ale nie mam pomysłu za bardzo z czym je skomponować. Macie jakieś inspiracje?
Gardenarium 09:06, 30 mar 2015

Z ciemiernikami, z cebulowymi kwitnącymi w tym samym czasie, z trzmieliną np. żółtą, z pachysandrą plus cebulowe. Z wrzoścami w jaskrawym kolorze (mocno krwiste).
Jest mnóstwo roślin wiosennych z którymi tworzy wspaniałe duety, wystarczy wysypac z "rękawa"

Jeszcze z golterią i jej czerwonymi owockami wygląda dobrze, wtedy go golterii żółte wrzośce 'Golden Starlet' plus mocny fiolet krokusy.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies