Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:05, 28 cze 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Dziś rozpoczęłam cięcie.... trochę się nagimnastykowałam pomiedzy roslinami,aż mnie wszystko boli....
21 buksów i 11 cisów pociachane, uff...
Jeszcze trzmieliny, berberysy i derenie....

Uwielbiam przycięte kuleczki ,ach

Dobrze czułam żeby tu nie wchodzić.... Powiedz jak można tak idealnie ciachac?! No jak?! A tak całkiem serio to jest przepięknie!!!!
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:59, 28 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Dorotko

Widzę, że się wyrwalas. Prężną grupa odwiedzających.
U mnie wnuk się urodził i jestem na innych torach. Ogród jednak podlewać trzeba bo upały nie w tej ziemi. Już prawie po różach jeszcze te późniejsze zostaly. Nawet pąki mi przysmarzyło co to będzie to nie klimat dla tych roślin.
Jak zwykle ptaszki skaczą u ciebie. Teraz lilie zaczynaja.

Pozdrawiam
Urwałam się jak z łańcucha i jestem bardzo zadowolona. Widzę, że na takie jednodniowe wypady modę się porywać.
W ubiegłym tygodniu miałam trzy burze, ale od wtorku znów podlewam. U mnie bardzo szybko ziemia wysycha. Duże róże też już mi przekwitły i są poobcinane kwiatostany, ale zaczynają następne. Teraz u mnie pierwsze skrzypce grają lilie.

Gratuluję wnuka, czy on domowy jest? Czy dochodzisz do niego?
U mnie będzie późną jesienią.

Zdjęcia jeszcze od Sylwii

Ogródkowe perypetie:) 08:57, 28 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Chyba to oczko za małe
Droga do spełnienia 08:49, 28 cze 2019

Do góry
Kasiu odpisałam u Ciebie
Malwinko -dzięki
szałwia już ścięta zakwitnie drugi raz już troszkę słabiej
to samo kocimiętka - rozłożyła się pod ciężarem po ostatnich ulewach i już przekwitała
więc ścięłam i czekam na drugie kwitnienie
zostawiam bonicę śliczna w takim stadium tegoroczny nabytek - myślałam ze nei będzie w ogóle kwitła ale daje radę
i brzydala wam zostawiam brzydki ale ma coś w sobie
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:40, 28 cze 2019

Do góry
Postepy SOM! strasznie malutki ten domek

Za drzwiami do ogrodu... 08:28, 28 cze 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Fotek dziewczyny narobiły full,sama chętnie oglądam.Mam nadzieje że kiedyś będziesz miała okazje porównać je z rzeczywistością

Co ci fioletowego rośnie przed żółtymi trawkami?
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 08:25, 28 cze 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Cześć Kasiu,

A masz zdjęcie z bliższa pojedynczego, rozwiniętego kwiatu tej róży? Strzelałabym, że to Flammentanz, ale nie jestem przekonana.
Przerwa na kawę... 08:22, 28 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Cudne zestawienie kolorystyczne! No po prostu bomba!
Podmiejski ogródek 08:11, 28 cze 2019

Do góry
Podmiejski ogródek 08:08, 28 cze 2019

Do góry
hortensja ogrodowa kwitnie nawet w dużym cieniu, choć niezbyt spektakularnie

za to bardzo obficie kwitną mi takie małe hosty nn
zwykle nie lubię kwitnięcia funkii, ale dla tej robię wyjątek

orszelina na kwaśnej też zbiera się do kwitnienia

a tutaj ironia losu:
przypadkiem wyszło, że mam dwa niskie, różowe przetaczniki obok siebie (pink goblin i heideking - ale nie wiem, który jest który). Jeden od samej wiosny miał ładne ulistnienie, a drugi jakieś brzydkie, drobne, w plamki. Już się ucieszyłam, że będę mogła dokonać eliminacji, a tutaj się okazuje, że ten z brzydkimi liśćmi ma ładniejsze kwiaty: mniej wyblakłe i mniej pokładające się. I znowu dylemat
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:08, 28 cze 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Róże, lilie, spotkania.. nie wiadomo, co chwalić, czym zachwycać, co zdjęcie to ładniejsze Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję ślicznie

Detale u Sylwii

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:03, 28 cze 2019

Do góry
zawitka napisał(a)

Prawa i lewa strona ogrodu.2019.

Dla mnie zawsze twój ogród pięknie wygląda
A jak ci róże kwitną W tym roku ?
Jezowki zaczynają ?
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:02, 28 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Było super, super, super. To my wszyscy tworzymy atmosferę takich spotkań. Wszystkim dziękuję a Sylwii i Wojtkowi za oprawę (ogród), trud przygotowania no i oczywiście za zaproszenie nas
Dorotce i innym dziękuję za pamiątki zdjęciowe
Dziękuję i zawsze do usług - jeśli chodzi o zrobienie zdjęć.

Ta ławka jest świetnie wpasowana w otoczenie, te stebrne listeczki i popielate stożki tworzą cudowną aranżację.

Dla niewtajemniczonych.... to są zdjęcia z ogrodu Sylwii.
Podmiejski ogródek 08:01, 28 cze 2019

Do góry
migawki z lipowej:

Podmiejski ogródek 07:58, 28 cze 2019

Do góry
tawuły w tym roku całkiem ładnie kwitną - w zeszłym były zupełnie niepozorne.

za chwilę będę je przycinała, bo już zaczynają wyrastać nowe przyrosty.

tak wygląda obecnie trawnik pod lipami. pedanci mogą dostać zawału

przy czym trawnik to nie problem, bo kosiarka za chwilę zbierze, ale rabat nie zamierzam odkurzać, a np.: na dużych liściach funkii bardzo dużo paprochów się zbiera

zbliżenie na miodunkę i wietlicę:

obie sobie bardzo chwalą nową miejscówkę. Do tego stopnia, że wietlicę, którą sadziłam z przodu rabaty, bo niska była, będę chyba musiała z powrotem przesadzić dalej

tawułki vision in white zaczynają kwitnąć, choć niezbyt spektakularnie.

vision in pink wcale nie zamierzają. no nie podoba im się u mnie, zdecydowanie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:55, 28 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bardzo nam miło, że dobrze się u nas czuliście
Z miłymi ludźmi nie sposób źle się czuć, ja bardzo miło spędziłam dzień.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 07:54, 28 cze 2019

Do góry
Moja z której jestem zadowolona
Podmiejski ogródek 07:49, 28 cze 2019

Do góry
jeszcze wrzucę parę zaległych zdjęć, zanim znowu zaczną mi zawracać głowę robotą, i jednego posta będę musiała pisać dwie godziny

floks wiechowaty windsor to już ostatni zakup (nie licząc pierwiosnka dark rosaleen i epimedium niveum, których zdjęć nie robiłam - kto normalny kupuje pierwiosnki w czerwcu?). Nie miałam go wcale na liście ale mnie skusił ten kolor.

jest dużo ładniejszy niż ten floks, który obecnie tam rośnie. jesienią go wykopię

bodziszek rozanne zastąpił lawendę, która ostatecznie wyleciała z tej rabaty
liatra i trzcinnik jakoś nie chcą rosnąć i z tyłu mam dziurę. ehhh
Podmiejski ogródek 07:41, 28 cze 2019

Do góry
Poppy napisał(a)
co tam, zacytuje po calosci Zakupy udane,a rabata zyskala ogromnie.
Zmian na cienistej nie bede komentowac Sama wiesz. Efekt bdb, jarzmianka fajna. Ona ma duze te kwiaty? czy ta jej 'wielkosc' polega na wysokosci?
Z jarzmianek mam Rome, cale mnostwo juz, bo rosnie jak gupia,ale meczy mnie jej brudny kolor w poczatkowej fazie kwitniecia, jedna bejbikowata ciemna, chyba moulin rouge, kupiona jesienia, moze zakwitnie w tym roku, ale chyba raczej nie, i jakies dwie zwykle biale, kupilam z golym korzeniem, wiosna dwa lata temu, i te mi sie chyba najbardziej podobuja kolorystycznie Tyle ze wlasnie rosnac nie chca, jedna kwitnie, druga ma w nosie, kepy male CHyba sobie wpisze te Twoja na liste, tym bardziej, ze dziewczyny pisza, ze rosnie i wysiewa sie jak szalona.

I właśnie dlatego nie chciałam kupować jarzmianek przez neta, jak zwykle robię zakupy: już wcześniej czytałam, że dziewczyny czasem narzekają na kolor jarzmianek i chciałam się przekonać naocznie, jak on wygląda.
Na liście miałam jeszcze odmianę abbey road, która na zdjęciu mi się podobała, a na żywo nie za bardzo i w końcu ją zostawiłam. Romy akurat nie było, a szkoda, bo to jedna z bardziej polecanych odmian.

Ta white giant to chyba bardziej z wysokości jest giant. Nie zauważyłam jakiejś dramatycznej różnicy w wielkości kwiatu w porównaniu do innych jarzmianek stojących obok. Może są ciut większe, ale niewiele.
Kolor zdecydowanie nie jest czysto biały, tylko taki ... maślany? I jeszcze z ciemnymi kropkami w środku. Mnie akurat taki właśnie bardziej pasuje niż czysta biel.

Podmiejski ogródek 07:31, 28 cze 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Asia, na zdjęciu obok śmiałka goldschleier, to jakiś czosnek? Możesz podać nazwę? I czy to jest ostateczna forma rozkwitu? Jest bardzo ładny.

Tak, to czosnek główkowaty - uwielbiam go
Jest tani jak barszcz i można sobie zaczosnkować całe rabaty

Tak wygląda w pełni rozkwitu:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies