Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Pan Maluśkiewicz 09:10, 18 lut 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Dziewczyny zapadłam na ciężką chorobę. Różyczkę. I chyba znalazłam miejsce na rabatę . Czy wielki cis będzie dobrym czy za ciemnym tłem dla róż? Waham się.

A wiesz, że ja - po wielu latach opierania się - chyba też się zaraziłam?
Renata (RRR) zaraziła mnie taką fantastyczną rabatą z chopinów i traw.
Ogród w lesie 17:13, 17 lut 2017

Do góry
Grabie juz pewnie z problemem "cis czy nie cis" już dawno sobie poradziły.
Ogród Ani :) 17:11, 17 lut 2017

Do góry
No to masz opuchlaki.
Ale mnie się wydaje, że one paskudy są wszędzie - zaobserwowałam je takze w moim wiejskim ogrodzie. Natomiast tam mają naturalnego wroga - kreta, a może i innych. Natomiast w naszych ogrodach nie mają naturalnych wrogów a i jedzonko im dostarczamy jakie lubią. To mnożą się w przyspieszonym tempie.
Ogród Ani :) 16:56, 17 lut 2017

Do góry
malgol napisał(a)

A przetestowałaś nicienie jako forme wali z opuchlakami? Ja stale w sezonie robie na nie opryski ,ale dziurki w liściach ciagle i tak się pojawiają...nie mam już sił

Ja stosowałam nicienie. Zadowolona jestem z efektu, nie wypadła mi potem już żadna żurawka.
Dziurki w liściach to raczej nie robota opuchlaków. Opuchlaki (w formie chrząszcza) zjadają liście od brzegów, robią takie "wgryzy". Okrągłe dziury wygryzają "ufoludki", czyli zielone gąsieniczki. W ub. roku był na nie jakiś mega urodzaj.
Jak pryskam promanalem, to po całości - w tym wszystkie zimozielone, rodki też. Ujemnych efektów nie zaobserwowałam.

btw. Cześć Toszka! Fajnie, że już jesteś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:21, 16 lut 2017

Do góry
Tess napisał(a)

O, a w ulotce Promanalu stoi, że: Środek stosować w okresie wczesnowiosennym (luty, marzec) do zwalczania zimujących form szkodników (misecznika cisowca).

Zazdroszczę Ci tej wiosny.

A ja z traw panuję zrobić w tym roku mini maty słomiane. Przydadzą się do okrywania roślin albo kompostu na zimę.

Tess, wpisz w naszą forumową wyszukiwarkę promanal i daj wyświetl posty, na drugiej stronie Mazan tłumaczy stosowanie promanalu

I do Ciebie dojdzie ta wiosna!
Jurajski Ogród 18:11, 16 lut 2017

Do góry
Agnieszko, dziękuję, że nam te zimowe oblicze Jurajskiego pokazałaś.
W śnieżnej oprawie wygląda bajkowo. Uwielbiam te widoki (i przyznaję, że zazdroszczę zapożyczonego krajobrazu).
Buziaki zostawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:01, 16 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Z tego co wiem Promanal używamy jak średnia dobowa wynosi 12 st., za chwilę będzie można używać miedzian jeśli ktoś ma taką potrzebę

O, a w ulotce Promanalu stoi, że: Środek stosować w okresie wczesnowiosennym (luty, marzec) do zwalczania zimujących form szkodników (misecznika cisowca).

Zazdroszczę Ci tej wiosny.

A ja z traw panuję zrobić w tym roku mini maty słomiane. Przydadzą się do okrywania roślin albo kompostu na zimę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:40, 16 lut 2017

Do góry
Tess napisał(a)
\
????
Gdzie Ty mieszkasz? W Afryce?
U mnie zima w pełni, dzisiaj po raz pierwszy było może kilka stopni ponad kreskę.

Ale promanal już chyba czas nabyć. W ubiegłym roku o tej porze było już po zabiegu.

O Tess! Jak miło Cię widzieć
Mieszkam w Polsce, na Dolnym Śląsku A temperaturę taką pokazywał termometr w momencie gdy słońce świeciło na zewnętrzny czujnik

Z tego co wiem Promanal używamy jak średnia dobowa wynosi 12 st., za chwilę będzie można używać miedzian jeśli ktoś ma taką potrzebę
Madżenie ogrodnika sezon 2017 06:34, 16 lut 2017

Do góry
Tess napisał(a)
Madżen, nie wiedziałam, że kolejny odcinek się zaczął
Jakimś cudem się na początek (prawie) załapałam.

Czy graby już ciąć?

Tez jeżeli zapowiedzi pogody sie utrzymają to ja w ostatni weekend lutego będę ciąć graby U ciebie z powodzeniem możesz ciąć na poczatku marca
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 21:15, 15 lut 2017

Do góry
Tess napisał(a)

dokładnością do 2-3 lat określić kiedy był remont

ale super stwierdzenie, dlatego ja też nie lubię super modnych rzeczy,wnętrz, ubrań,ogólnie nie lubię słowa "moda".

Mixuśka jeszcze raz napiszę, masz super fajną kuchnię i nic nie zmieniaj.Krzykliwość się szybko opatrzy.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:14, 15 lut 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I ja ją mam (Aicha)! Ale walczy na skarpie. Chyba, że się nad nią zlituję i zaproszę głębiej do ogrodu.

Możliwe,że zmiana miejscówki zwiększy obfitość kwitnienia.Ja swoją muszę ciachać mocno żeby się za bardzo nie panoszyła.

Tess - nie może być ? Ale się cieszę

Juzia ,Kasya - na razie tylko tablicę zrobiła Poczekajmy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:43, 15 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

U mnie dzisiaj +26 pokazywał
\
????
Gdzie Ty mieszkasz? W Afryce?
U mnie zima w pełni, dzisiaj po raz pierwszy było może kilka stopni ponad kreskę.

Ale promanal już chyba czas nabyć. W ubiegłym roku o tej porze było już po zabiegu.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:30, 15 lut 2017

Do góry
Tess napisał(a)
No i stało się! Pod wpływem uroku Twojej rabaty Chopinowej utworzyłam tablicę "Różane rabaty" i przypięłam to Twoje cudeńko.
Niechybnie zmierzam ku zaproszeniu róż do mojego gąszcza

no niemozliwe...
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:24, 15 lut 2017

Do góry
Tess napisał(a)
No i stało się! Pod wpływem uroku Twojej rabaty Chopinowej utworzyłam tablicę "Różane rabaty" i przypięłam to Twoje cudeńko.

Nie wierzę w to co czytam!!!!

Hahahahahaha!!!!
Zaraziłaś się!!!

A taka twarda niby była Taka anty

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:20, 15 lut 2017

Do góry
Madżenie ogrodnika sezon 2017 17:37, 15 lut 2017

Do góry
Madżen, nie wiedziałam, że kolejny odcinek się zaczął
Jakimś cudem się na początek (prawie) załapałam.

Czy graby już ciąć?
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 17:30, 15 lut 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
meblować swój świat trzeba zgodnie z własnym odczuciem, a ja właśnie tak czuję, czuję potrzebę wyciszenia i spokoju. I dobrze mi tak.

Taka młoda osoba, a mądrość życiową przejawia większą, niż niejeden stary
Bardzo mi się Twoja kuchnia podoba, mogłabym taką mieć.

Nasycone kolory szybko się starzeją 15 lat temu robiłam remont łazienek, w jednej połozone zostały szare płytki. Do dzisiaj jest "świeża" i nie znać na niej jej "wieku". Nie opatrzyła się.
Druga - szkoda gadać, położyliśmy modne wówczas płytki i obecnie efekt jest taki, że już od wejścia można w dokładnością do 2-3 lat określić kiedy był remont
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2016 / 2017 08:50, 30 gru 2016

Do góry
Spóźniłam się z życzeniami świątecznymi (), więc teraz już tylko pożyczę Noworocznie.

W nadchodzącym 2017 roku życzę wszystkim:

- powodzenia i sukcesów we wszystkich sferach życia,

- tylko dobrych wiadomości,

- zdrowia dla Was i bliskich Wam osób,

- spełnienia marzeń dużych, małych i malutkich

- no i zieloności w ogrodzie

Buziole dla Wszystkich

Ogródek frontowy 17:52, 08 gru 2016

Do góry
Z krzewuszek polecam odmianę Purpurea nana. Trzeba tylko pamietać, że krzewuszki trzeba ciąć po kwitnieniu i wymagają wilgoci.Wysokie krzewuszki kiepsko wygladają latem i jesienią, a i zimą też.
Na tej skarpie dobrze byłoby połączyć zimozielone z liściastymi.
Są odmiany fajnych jałowców płożących: Lime Glow, Blue Chip- też będą pasowały.
Są karłowe kosodrzewiny: Pumilo, Mughus. Dołożyć kolumnowe zimozielone i masz samograj.
Z kosztownymi nasadzeniami na skarpie chyba bym nie eksperymentowała. Raczej postawiłabym na "żelazne" i "pospolite" (niewymagające). Skarpa to zawsze dość ekstremalne warunki dla roślin.
Zdjęcia Tess pokazują świetnie zagospodarowaną bezobsługową skarpę atrakcyjną przez cały rok.
W Gąszczu u Tess 19:35, 30 lis 2016

Do góry
Ja też Tess na Ciebie czekam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies