Tak to wiąz, jest spory bo ma chyba ponad 2 metry wysokości i więcej szerokości - ale jest już leciwy - pewnie ma 8 lat. Jest bardzo kruchy, stale go przycinam, ogołaca się od środka więc tak formuluję trochę. U mnie na coś choruje nie wiem czy to jakis mszyce - ja sobie z tego nic nie robię no i tak sobie żyjemy
daj duzo miejsca a żeby dziur nie było to możesz obsadzić na razie bylinami a za 3 lata zabierzesz bo i tak byliny trzeba odmładzać - albo trawy.
Wiecie co będąc u koleżanki wynypałam u niej wielkie lustro czekało na wywóz śmieci wielkogabaratowych. No i tym sposobem mam lustro do ogrodu. Pomyślałam że je powiezsimy na ścianie między oknami! Jak myślicie będzie ok?
Ja też po bobie posieję jeszcze buraki - tez zostawię choć lubię wyrywać bo fajnie glebę wzruszają a to i tak w kompost - zobaczę - na razie doznania smakowe bobowe będą.
Czy siałam ciekawostki? hmm - ozdobną kukurydzę - super jest, śliczny nagietek brązowy, wysiałam amarantusy czerwony,zielony i rudy,mam pierwszy raz wysiana orlayę - sama już nie wiem co siałam sporo - dalie z siewu zaczynaja kwitnać - o szałwię szkarłatna siałam
Aniu, piękne te Twoje róże. I Ty w nich cudnie wyglądasz.
A która to New Down? ja kupiłam w tym roku kilka New Down i Utersener Klosterrose i posadziłam przy płocie. Czy mogłabyś mi podpowiedzieć co robisz ze swoimi, że tak pięknie rosną? Może bym u siebie zastosowała?
Sasance pomyliły się pory roku
Widoczek z romantycznego kącika
Lubię takie chmurki na przedwieczornym niebie
A ta ciemna plamka na środku zdjęcia to mucha.
Sylwia sklep jest niedaleko mnie dzisiaj byłam w nim pierwszy raz. Można poszaleć naprawdę! Ceny kaniek nie znam, za to żuraw to koszt 120 zł koty 30 zł kwiaty ceny różne te płaskie z kula 60 zł
Hania w operze to ja byłam na widowni a tu...
Ja w tym roku byłam w takim ogrodzie gdzie było chyba 2 tys doniczek - to był dla mnie szok - chyba pokazywałam -
Buraczki z siewu mam mniejsze - u mnie maj byl okropnie zimny nocami - Ty masz ekstra tam klimat - już to wiem, no a ponadto jesteś super ogrodniczka warzywniczka mój wzór
Sylwia tak to jest taka wspaniała ogrodnicza przygoda i inne spojrzenie na ogród bo okiem ludzi którzy już prawie 800 ogrodów tak dokładnie podpatrzyli i zawsze pięknie o nich opowiedzieli.
Ja mam takie spostrzeżenie że tam gdzie było nagranie to potem w ogrodzie są takie rewolucje że hej i zmiany na lepsze
liczę że ta zasada też mnie będzie dotyczyć
Oj kurcze niedobrze, nic nie wiem jak się leczy ryby w oczku ;(
Ale trzymam kciuki za diagnozę i leczenie
Może im tez upały afrykańskie zaszkodziły...
A jakie pH wskazane ?
Ale obrazki dałaś tu cudne z tymi liliami, bardzo ładnie
Trochę nowinek z mojego ogrodu.
Taki mały, a cieszy
Tawułce podpasowało towarzystwo funkii i będą kwiatki / gdzie indziej nie kwitła /
Margerytki i pysznogłówki
Moje ulubione niezawodne gajlardie