Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:59, 26 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Miro, gratuluję odpicowaniu ogrodu i wizyty Mai. Wreszcie będę mogła obejrzeć Twój ogród prawie na żywo I Ciebie

Wena Ci co prawda uciekła, ale to co pokazałaś bardzo mi się podoba I to co napisałaś też
Kącik ogrodnika jaki uporządkowany Motywacja to jest to

Ewo ogród na żywo możesz zobaczyć znacznie wcześniej - zapraszam jak tylko będziesz mogła.
Tak motywacja to jest moc

Bardzo dziękuję

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:55, 26 cze 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)

Miro, czy na tym zdjęciu jest Wiąz karłowy Jacqueline Hillier? Ile ma lat i jaki wysoki? Mam maluszka do posadzenia i szukam miejscówki, żeby go potem nie przenosić z miejsca na miejsce, a wydaje się całkiem spory

Tak to wiąz, jest spory bo ma chyba ponad 2 metry wysokości i więcej szerokości - ale jest już leciwy - pewnie ma 8 lat. Jest bardzo kruchy, stale go przycinam, ogołaca się od środka więc tak formuluję trochę. U mnie na coś choruje nie wiem czy to jakis mszyce - ja sobie z tego nic nie robię no i tak sobie żyjemy

daj duzo miejsca a żeby dziur nie było to możesz obsadzić na razie bylinami a za 3 lata zabierzesz bo i tak byliny trzeba odmładzać - albo trawy.

Zrobiłam dziś dla Ciebie zdjęcia

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:48, 26 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Przeglądam i pisze. U nas na szczęście ulew nie było, ale nieraz też tak miałam. Po zrobieniu wewnętrznego drenażu problem zniknął.

Na mazowszu znowu suszę przechodziły jakieś tam deszcze ale to takie kropelkową nie więc sucho nawet bardzo. Co drugi dzień podlewamy bo skwar się leje z nieba. Róże w tym roku były piękne ale krótko był ten szczyt kwitnienia gotują się na słońcu niektóre.

Widzę, że ekipa filmowa była to dobrze będziemy oglądać. Sporo ogrodów z ogrodowiska już filmowano.
Nie wyrabiam w te upały w dzień siedzę w domu bo lepiej po nocnym wietrzeniu. Wieczorem wychodzę ale tną komary.

Mira pogody takiej jakiej sobie zyczysz pozdrswiam

Jak zrobiłaś taki drenaż wewnętrzny - ciekawa jestem -
u mnie tez skawar i komary i źle się czuję po prostu w takim upale - już ochłodzenie idzie

Dziękuję.

Ogrodowe skarby 23:47, 26 cze 2019

Do góry
Wiecie co będąc u koleżanki wynypałam u niej wielkie lustro czekało na wywóz śmieci wielkogabaratowych. No i tym sposobem mam lustro do ogrodu. Pomyślałam że je powiezsimy na ścianie między oknami! Jak myślicie będzie ok?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:45, 26 cze 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Gratuluję i bardzo się cieszę, że zobaczę Twój ogród w TV
Z buraczkami też eksperymentuję, tym razem. W marcu do kuwetki wysiałam liściowe i te już do konsumpcji, natomiast korzeniowe wysieję jak zbiorę bób (czyli lada chwila). Zostawię korzenie bobu w ziemi (magazyn azotu) i będę obserwować.
Bratki tak samo u mnie się zachowały, były piękne aż nagle wczoraj kaput. W sumie to dobrze, bo w poczekalni czekały od dawna pelargonie różowe i stipy (marne w porównaniu do drugiej, obsadzonej w kwietniu donicy).
Pelargonie z siewu zaczynają kwitnąć. Ale to takie zwyczajne, białe i łososiowe.
Ty siałaś jakieś ciekawostki?
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.

Reniu bardzo dziękuję.

Ja też po bobie posieję jeszcze buraki - tez zostawię choć lubię wyrywać bo fajnie glebę wzruszają a to i tak w kompost - zobaczę - na razie doznania smakowe bobowe będą.

Czy siałam ciekawostki? hmm - ozdobną kukurydzę - super jest, śliczny nagietek brązowy, wysiałam amarantusy czerwony,zielony i rudy,mam pierwszy raz wysiana orlayę - sama już nie wiem co siałam sporo - dalie z siewu zaczynaja kwitnać - o szałwię szkarłatna siałam

każdy dostaje dziś róże więc dla Ciebie porcyjka

Za drzwiami do ogrodu... 23:45, 26 cze 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Komu się nie marzy taka trasa ogrodowa...?
Pashmina też mi się podoba, w tym roku już jest na co popatrzeć.
I New dawn zaszalała

Aniu, piękne te Twoje róże. I Ty w nich cudnie wyglądasz.
A która to New Down? ja kupiłam w tym roku kilka New Down i Utersener Klosterrose i posadziłam przy płocie. Czy mogłabyś mi podpowiedzieć co robisz ze swoimi, że tak pięknie rosną? Może bym u siebie zastosowała?

Idę dalej oglądać Wasze spotkanie.
Pozdrawiam.
W ogródku emerytki 23:45, 26 cze 2019

Do góry
Sasance pomyliły się pory roku

Widoczek z romantycznego kącika

Lubię takie chmurki na przedwieczornym niebie
A ta ciemna plamka na środku zdjęcia to mucha.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:40, 26 cze 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Miro, gratulacje, bardzo się cieszę, że będziemy mogli zobaczyć Twój śliczny ogród w TV

Agnieszko bardzo dziękuję.

A ja ciekawa jestem co Ty postanowiłaś - czy już gotowa jesteś ?

Ogrodowe skarby 23:40, 26 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
O matuchno, gdzieś Ty taki sklep wynalazła???
W jakiej cenie wycinane kanki i to ptaszysko zardzewiałe przed sklepem w krzakach?
o tego wysokiego mi chodzi

Sylwia sklep jest niedaleko mnie dzisiaj byłam w nim pierwszy raz. Można poszaleć naprawdę! Ceny kaniek nie znam, za to żuraw to koszt 120 zł koty 30 zł kwiaty ceny różne te płaskie z kula 60 zł
W ogródku emerytki 23:39, 26 cze 2019

Do góry
Będzie słonecznik

Mikołajek iberyjski i gaura

Ta jednoroczna szałwia podoba mi się bardziej niż bylinowa.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:38, 26 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mira..... Ogromne gratulacje ... Masz tak cudowny ogród, że trzeba go pokazać. W dodatku ten ogród ma tak cudowna właścicielkę, która tak pięknie o nim opowiada.

Bardzo dziękuję za miłe słowa.

W końcu nie wiem lubisz róże czy nie - wyciapałaś je wszystkie czy tylko trochę

na wszelki wypadek mały bukiecik dla Ciebie

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:35, 26 cze 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale fajowo juz nie moge sie doczekac ale narazie porcja porannych fotek mi wstarczy (na kilka dni)
Wspanialy ogrod z pasja to i program super bedzie.
Jaka to metoda na buraki?

https://www.charlesdowding.co.uk/

a ten gościu cuda wymyśla - sieje w lutym a w marcu pikuje i potem na grządki wysadza - to już zabawa na całego - podpatrzeć można

W ogródku emerytki 23:35, 26 cze 2019

Do góry
Róża Paul's Scarlet / kupiona w marcu w B. / i nn

Niskie cynie i werbena, mój wysiew, nasiona od Wioli Violaskom

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:32, 26 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie opisałaś ten ranek, a podsumowanie dnia ścisnęło mi serce. Tyle w nim miłości do roślin, do ogrodów, do zakręconych ogrodowo. Zdjęcia ze spaceru pokazały dojrzały, zadbany ogród. Gra światła w połączeniu z roślinami -magiczna. I te Twoje doniczki Mnogość doniczek- klękajcie narody z podziwu.
O Twój występ się nie martwię. Skoro nie powaliło Cię zaklinowanie szpilki w operze wiedeńskiej, to wszystkiemu podołasz.

PS. Buraczki siane tradycyjnie w połowie kwietnia, są podobnej wielkości jak te z eksperymentu. Ale zdecydowanie do przodu masz cukinię.

Hania w operze to ja byłam na widowni a tu...
Ja w tym roku byłam w takim ogrodzie gdzie było chyba 2 tys doniczek - to był dla mnie szok - chyba pokazywałam -

Buraczki z siewu mam mniejsze - u mnie maj byl okropnie zimny nocami - Ty masz ekstra tam klimat - już to wiem, no a ponadto jesteś super ogrodniczka warzywniczka mój wzór

W cieniu - zacieniona 23:31, 26 cze 2019

Do góry
Fioleciki...lubię ten kolor na rabatach.
W ogródku emerytki 23:28, 26 cze 2019

Do góry

Mój busz

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:28, 26 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wspaniała i niezapomniana przygoda, nagroda za codzienny trud

Sylwia tak to jest taka wspaniała ogrodnicza przygoda i inne spojrzenie na ogród bo okiem ludzi którzy już prawie 800 ogrodów tak dokładnie podpatrzyli i zawsze pięknie o nich opowiedzieli.

Ja mam takie spostrzeżenie że tam gdzie było nagranie to potem w ogrodzie są takie rewolucje że hej i zmiany na lepsze
liczę że ta zasada też mnie będzie dotyczyć

10 dni temu zakończyło się główne kwitnienie róż

sportretowałam je

W ogródku emerytki 23:26, 26 cze 2019

Do góry
Dzwonki

Dzwonki i złocień maruna

Jeżówka i krwawnik

Lubię te lilie za ciekawy kolor
Ogród Małej Mi 2017 23:26, 26 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziękuję za komplement.. a moje king-kongi chorują..coś im jest .. tyle lat bez problemu i raptem problem.. idę dać im kolejną porcję leku.. o ile to to co podejrzewają fachowcy i pomoże.. jak coś innego do klapa.. chyba się załamię .. poryczę i wogóle.... będzie żałoba narodowa .. jak będę musiała oczko zaorać ..

Oj kurcze niedobrze, nic nie wiem jak się leczy ryby w oczku ;(
Ale trzymam kciuki za diagnozę i leczenie
Może im tez upały afrykańskie zaszkodziły...
A jakie pH wskazane ?

Ale obrazki dałaś tu cudne z tymi liliami, bardzo ładnie
W ogródku emerytki 23:21, 26 cze 2019

Do góry
Trochę nowinek z mojego ogrodu.
Taki mały, a cieszy

Tawułce podpasowało towarzystwo funkii i będą kwiatki / gdzie indziej nie kwitła /

Margerytki i pysznogłówki

Moje ulubione niezawodne gajlardie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies