Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:45, 17 lip 2019

Do góry
na poczatekmoj smuteczek ostatnich dni
niestyty chyba przyjdzie mi sie pozegnac z moim pieknym trocolorkiem

stipy nie uczesalam, bodziszek sie wpasowal i kwitnie juz bardzo dlugo

na niebiesko

i jezoweczka z ladnym berecikiem
Przedziwny Ogród 15:43, 17 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wianuszek z najwyższej półki Prześliczny

Ojej!!!! Aż tak? Dziękuję bardzo Sylwuś

Ogrodowe skarby 15:33, 17 lip 2019

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 15:25, 17 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Ale pięknie kolorowe fotki zapodałaś. To aż dziw, że przy takiej suszy tak pięknie kolorowo jest. Teraz to na piątek zapowiadają jakiś deszcz. Oby w końcu do Ciebie dotarł.

Aniu kolorowo jest nawet bardzo bo bardzo dużo w róznych miejscach mam floksy, zaczeły też hibiskusy, hortensje i roze tez niektore juz drugi raz.
Przez zimne noce to te roslinki nawet dobrze wygladaja ale jak przyjdzie 30C i jeszze wiatr to beda umęczone tak jak ja z tego podlewania.
Tutaj masz na zjeciu Pinki i kolor gałazek, dopiero jest w fazie wzrostu kwiatow no i deszcz by sie przydał.

Liliowo i kolorowo:) 15:19, 17 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Danusia, co porządkujesz? Jak patrzę na zdjęcia, to nie ma co, tak dorodnie. Wnusia się ucieszy, że groszek jej kwitnie[/quote

Obcinania, czyszczenia chociażby żurawek, plewienia, durne winobluszcze z tyłu domu bo to nawet w susze rośnie, szpaler paproci popalonych od słonca, koszenie jakis badyli w tym wysuszonym trawniku i lisci co leca jak jesienia a dziś wiatr znowu echhh to i z podlewani wczorajszego ani śladu. Za chwile ide dokonczyc to koszenie bo jak będzie 30C to ja juz nic nie zrobie W poludnie poszłam z tego słonca i machłam w domu trzy okna
A wnusia bardzo sie cieszy a ile astrow za chwile zakwitnie, młodszej godecje zakwitły

Ogrodowe skarby 15:08, 17 lip 2019

Do góry
Mirkowy ogród (początki) 15:04, 17 lip 2019

Do góry
Mirka napisał(a)
Fotki dla Asi z Ogód w remoncie
W zeszłym roku wyglądała lepiej bo luźniej.Liatry przy tej ciasnocie zaczęły mi wygniwać .One muszą mieć sucho dlatego je przesadzę za dochodzili na przód rabaty.

Dziękuję za fotki, no nic chyba muszę szukać innego zestawu. Jeszcze na następny sezon zostawię jak jest bo i tak nie mam pomysłu.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 15:02, 17 lip 2019

Do góry
Witajcie,

mam problem ze zidentyfikowaniem szkodników na roślinach w przydomowym ogródku.
Liście roślin coś zjada a ja nie widzę szkodnika.

Co to może być?

Na pierwszym zdjęciu jest lilak, trzecie to chyba tawuła japońska, roślin ze zdjęcia 2 i 4 nie znam. Byłabym również wdzięczna za podpowiedź co to za rośliny.
Pszczelarnia 14:56, 17 lip 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Właścicielka mówi, że donice, miejsca wypoczynku i wodę w ogrodzie kocha nade wszystko, biel i zieleń oraz szarość. I właśnie z bieli, zieleni, szarości, donic i wody składa się ten ogród.

Donice

Główny taras (pomiędzy salonem a gabinecikiem pani domu)

o jak chcę takie donice! Prosto i minimalistycznie. Jak dla mnie bomba.
Mirkowy ogród (początki) 14:52, 17 lip 2019

Do góry
Fotki dla Asi z Ogód w remoncie
W zeszłym roku wyglądała lepiej bo luźniej.Liatry przy tej ciasnocie zaczęły mi wygniwać .One muszą mieć sucho dlatego je przesadzę za dochodzili na przód rabaty.

Mirkowy ogród (początki) 14:48, 17 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)
To z wnusiami fajnie
Fajnie fajnie Irenko.Wnusie z psiakiem przyjechali

Po rabatach mi buszował
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:47, 17 lip 2019

Do góry
W tym roku bardzo liczę na dalie! DOstałam od naszej forumowej dobrej duszyczki Hani karpy różnistych dalii, głównie dekoracyjnych i bardzo jestem ciekawa jak sobie u mnie poradzą

Tu Pastella dzielna

Cherry fluff

I nowość u mnie - wczoraj wjechał do ogródka dzięki kochanemu Kwartecikowi (wielki cmok!)
Śmiałek - narazie nie wiem, w którym miejscu posadzę - na razie doniczki tylko wetknięte w rabaty cieszą kwiatostanami
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:42, 17 lip 2019

Do góry
U mnie nadal nie ma jakichś spektakularnych miejsc do focenia, co mnie zniechęca - kłania się nieumiejętny dobór roślin. Już od jakichś 2 tygodni poza jeżówkami, których nie mam zbyt wiele, a te co mam jakoś słabo w tym roku mi rosną, prawie nic mi nie kwitnie. Jest stanowczo zbyt zielono na moje oczekiwania (nie licząc koloru żółtego w ogródku, ale to akurat z suchości wynika )

Ale za to pojawiło się coś nowego - najchętniej w tym miejscu w ogóle by, wymieniła trawnik, ale chyba jeszcze nie warto... płyty są tylko wkopane w ziemię i jeszcze osiądą zapewne

Green Jewel powoli się rozwijają

Myślałam, że Virgin przepadła, ale jednak ostała się kępka

Meringue
Przerabianie ogródka pod swój gust 14:30, 17 lip 2019

Do góry
Mojemu synkowi bardzo sie podoba ta ostrozka. Zreszta mi tez

Terracotte mialam najpierw w pojemniku, a teraz ja podzielilam bo juz przerosla cala donice i wyladowala na rabacie.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 14:24, 17 lip 2019

Do góry
Witam,
proszę o pomoc w identyfikacji drzewa - wygląda mi na jakiś jarząb.
Znalazłam go w Międzygórzu przy strumieniu, ma piękne liście, srebrne od spodu.

Przerabianie ogródka pod swój gust 14:24, 17 lip 2019

Do góry
Moj czarny nochal

Nagietki na warzywniaku

Mlodziutka sadzonka pink delight

Ogród w remoncie 14:20, 17 lip 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Wiecie co, dosadziłam tam liatry, między rozplenice. Najpierw białe ale nie podobało mi się. A teraz

Ciekawe czy rozplenice ich nie zjedzą. Poczekam, zobaczę
Asia jakie masz tu rozplenienia posadzone?
Ja mam podobną rabatę z Hamlen robioną wiosną 2018 w tym ledwo liatrom czubki widać z traw.
Wiosną będę je przesadzać do przodu.

Edit: Doczytałam że masz tu Hamleny.Zrobię zdjęcie i wstawię u siebie to zobaczysz jak to wygląda .
Przedziwny Ogród 14:15, 17 lip 2019

Do góry
Przepiękne kompozycje! Uwielbiam gipsówkę i jeżówki, planuję je w przyszłości u siebie gdzieś między trawami ozdobnymi

Pozdrawiam ciepło!

AgataM napisał(a)

Ogród na końcu wsi 14:09, 17 lip 2019

Do góry
A to ostatnio mój ulubiony kącik w ogrodzie - pod sosnami. Przesadzone funkie z mocno nasłonecznionego miejsca oraz paprocie. Dokupiłam też kilka maleństw i rośliny okrywowe. Pod korą położyłam kartony.
Liliowo i kolorowo:) 14:07, 17 lip 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Oj Irenko no niestety tylko z 15 minut był deszcz w niedziele, tylko troche trawnik podlało bo pod rodkami ani śladu, musiałam wczoraj porządnie podlać cały ogród, tyle, że temperatury znosne i mniej słonka to jakoś żyje.Azalie chyba juz dwie padły.
Wykorzystałam fajne temperatury i wczoraj i dziś cąle dnie na prace w ogrodzie. Wczoraj walczyłam z tyłem domu, ciełam i chodnik bo tez mi tam trawa rosnie . Dzis od wczesnego ranka moją droge co ma z 100m, to zawsze M robi ale po tym wypadku no niestety póki co jeszcze i to mi doszło. Teraz przerwa na kawke a potem dalej. O dziwo trawsko to znaczy chwasty to rosną, tez mi cos na moj olbrzymi bukszpan cos sie dalo musze to opryskac czyms

Hortensje musze mocno codziennie podlewać ale dają rady chodz kwiaty przez tą susze i upały mniejsze i widze, że to samo będzie z bukietowymi.

I u mnie drobniejsze kwiaty na hortensjach, to niestety brak wody, no ale ile można podlewać, osobiście nie cierpię tego.
Milin za to szaleje i pewnie brak wody mu nie przeszkadza.
U mnie tez chwasty bez problemu rosną, zieloniutkie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies